Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W cieniu - zacieniona 20:06, 17 mar 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Ode mnie również najlepsze życzenia dla Was obojga.

Jolu...dziękujemy i serdecznie pozdrawiamy.
W cieniu - zacieniona 20:05, 17 mar 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Widziałam dzisiaj w jednym markecie nową dostawę wszelakich krzewów ozdobnych i owocowych. Ładnie zabezpieczone róże były po 8,99, nawet ciekawe odmiany, palety z niewielkim ok.15 cm bukszpanem dość tanio i wiele innych.
Ja kupiłam ziemię i dwie mini szklarenki. Wykorzystam je do pikowania
Bukszpany sama ukorzeniam...mam już kilka nowych obwódek rabatowych...szklarenek nigdy dość,przyda się każda ilość...pozdrawiam.
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:59, 17 mar 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
piękne wianki....
masz talent Sylwia

też mam synka Kubusia, tylko troszkę młodszego.....

śliczny chopak .... mają wspólne imię i długie rzęsy pozdrawiam
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:53, 17 mar 2013

Do góry
Dziś sobie uświadomiłam, ze nie powitałam cie w nowym wątku wybacz moje spóźnienie...
Witam cię więc wiosennie ale jeszcze w zimowej, szacie, choć to połowa marca

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:53, 17 mar 2013

Do góry
Zbyszku przyszłam w interesach, ale bez kwiatka dzisiaj nie wypada...spełnienia marzeń w dniu Twojego święta

Zbyszku mam zamiar posadzić w ogrodzie hortensję inną niż limelight, którą polecasz? Musi być wysoka i nie może się pokładać.. no i co myślisz o tej....znasz tę odmianę

http://allegro.pl/show_item.php?item=3109057555

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:51, 17 mar 2013

Do góry
Wydmy na polach za domem

Mam nadzieję to ostatni śnieg tej zimy...
Rajski ogród Ani 19:49, 17 mar 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Ania, krajobrazy to Ty masz, że hej! Poza tym śliczne zdjęcia robisz
A ja szałwię będę musiała siać ponownie, bo mi zgorzel na siewki weszła i prawie wszystko zmarniało. Nie martwię się, bo ona szybko wschodzi i zdążę jeszcze ją odchować
Dziękuję Basiu ale mi robisz reklamę
Szkoda Basiu, że szałwia ci choruje a może zbyt wcześnie je wysiałaś i miały za ciepło w mieszkaniu?
To właśnie tu 19:46, 17 mar 2013

Do góry
Danusiu, Bogumiło, Aniu, Gabrielo, Ewo, Aniu, Elu, Agnieszko, cieszy mnie Wasza wizyta.
Dla Was żółciutkie, wesolutkie 'pisklaczki'.

Takie były dwa tygodnie temu. Dzisiaj ranniki są jeszcze 'zziębnięte', ale mam nadzieję, że wiosnę powitają roześmiane.

Nie mniej zmarznięte są przebiśniegi.

Pomimo powrotu zimy miłki odważnie pojawiły się na rabatce.

Rajski ogród Ani 19:45, 17 mar 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Aniu, dla Zbyszka z najlepszymi życzeniami

Jolu Z. pięknie Wam dziękuje za życzenia
pozdrawiam

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:44, 17 mar 2013

Do góry
moje kuleczki coraz bardziej rosną w kuleczki, ale łapka świerzbi, tu i ówdzie bym ciachła!

Rajski ogród Ani 19:43, 17 mar 2013

Do góry
marzena napisał(a)
Ania, no to miły wiosenno-zimowo- imieninowy spacerek...
Pozdrawiam Was i serdecznie dziękuje za werbenę !
Marzenko spacerek był faktycznie króciutki \, tylko na czas robienia fotek ale mus było się zatrzymać fotki może nie oddają piękna tej chwili
...a werbena niech nie zrobi mi wstydu i wzejdzie

Pozdrawiam Marzenko
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 19:42, 17 mar 2013

Do góry
Tylko takie jeszcze znalazłem... będę musiał popstrykać im kilka zdjęć Choć teraz w ogrodzie ponuro... to one dodają mu koloru i dźwięku

Pani/Pan Nimfa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:37, 17 mar 2013

Do góry
W końcu tu będzie tron, ale przemaluję go na biało, a metal na czarno, musi mi pasować do ławki...donice powieszone, teraz myślę, co w nich posadzić

spojrzenie ze strony muru, jeszcze łyso o tej porze, a jak ciepło wszystko tętni i kipi wręcz

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:32, 17 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
a oto 16 marca 2012

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=141

Miałam tak

Śliczne A mi się co chwilę wydaje, że w zeszłym roku zima była dłuuuga i mroźna. Z tego co pamiętam to w marcu temp. nocą przekraczała -25 stopni. A może to był styczeń? Już nie pamiętam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:29, 17 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Powiesiłam dziś wianek na drzwi, żeby wiosnę przywołać. Ten wisi teraz aktualnie

Nie ma fotki drzwi, ale mam wianek, chyba go na furtkę powieszę

Śliczny wianek jak zwykle Piękne,energetyczne kolorki.Takich tulipanów szukałam Ja też zrobiłam wczoraj wianek wielkanocny i już wisi na drzwiach przywołując wiosnę

Pozdrawiam
Dolina Tęczy 19:28, 17 mar 2013

Do góry
Obok wejściowej bramki powiesiłam kosz z bratkami - będzie nas witać po przyjeździe z pracy

Moje małe pelargonki i lobelia wygrzewają się na słonecznym parapecie - w ubiegłym roku wiosenny kącik ogrodnika miałam w garażu - w tym roku przy tej pogodzie musiałam wykorzystać pokój zabaw moich dzieci

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:20, 17 mar 2013

Do góry
Dziś był montaż drugiej, to wersja dla dzieci, mam nadzieję, że ja polubią; dorośli też spokojnie mogą usiąść

przymiarka w to miejsce, i tu problem, bo tam rosną paprocie i świecznica pachnąca, czekam jak wysstawią czuby i zabieram je stamtąd; moja Dżaga tu wszystko niszczy, zdeptane tulipany, żonkile i runianki, bo oczywiście na tamaryszku gniazdo i tak godzinami lata tam i wypatruje!

w końcu zostaje tu

Dolina Tęczy 19:14, 17 mar 2013

Do góry
Aniu - zdrowiejcie! Mnie te z na sam koniec zimuchy katar okrutny dopadł, teraz już lepiej, ale malo mi nos nie odpadł

zuza - ja się martwię o kwiatowe pączki hortensji ogrodowych bo te najłatwiej przemarzają - no zobaczymy jak to z nimi będzie - póki co dzisiaj poprawiłam okrycia bo wiatry takie u nas , ze poszarpało mi agrowłókninę i na noc częśc pędów była odkryta :/

giza - Ty męża nie stresuj Mi się trafił taki egzemplarz, ale medal zawsze ma dwie strony - trudno mu dotrzymać tempa !

Ja swoje róże zamawiałam w rosarium - w tym tygodniu mają przyjść muszę ziemię i pojemniki kupić.

U nas śnieg zalega uparcie mimo ostrego słońca ! Przykry to już widok aż zęby bolą !
Ale krokusy i tulipany to twarde sztuki

Śmiesznie wyglądają w tym śniegu

Słońce napędza energię i aż nosi, zeby coś porobić. Ziemia jednak zmarzła znowu po ostatnich mroźnych nocach. Pozostało mi pobawić się z brateczkami

Ogród u stóp klasztoru 19:05, 17 mar 2013

Do góry
już wiem co napiszesz ...hodowca się znalazł

a masz foteczki . 3 letni okaz limki

3 letni okaz pinky winky

3 letna hortensja kosmata- nie ma widoku na kwiatka

3 letnia grandiflora - dopiero nabiera kształtnych kwiatów , ale są piękne - widać ja w tle

a to już najzwyklejsze bukietówki .

a ta miała być unique ale już wiem że nie jest - jest najbardziej dziadowska - rozłazi się na boki i mocno pokładają się pędy .

a to już 3 letni okaz dębolistnej . pierwszy rok zakwitła jednym , ale jakże pięknym kwiatem a krzak już prawie metrowy po 3 latach. to ta pod trawą

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:05, 17 mar 2013

Do góry
Wygląda ta zima na długą zimę, a mogło być tak

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies