Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 10:47, 22 lip 2022

Do góry

Zieleń, drewno i antracyt 10:44, 22 lip 2022

Do góry
antracyt napisał(a)

Myślę, że będą zadowolone
Moim zrobiłam wczoraj sesję wieczorową porą.

Zuzko, uśmiałam się z przepiórczego jaja pozachwycałam daliami, różami (MW mam dopiero pierwszy rok, ale drugie tłoczenie znacznie lepsze od pierwszego), pooglądałam bukiety z wydarzenia roku popodziwiałam rudbekie i jeżówki. Zapoznałam się z ośmiałem wędrującym Liliowców tylko nie potrafię polubić. Jakoś u mnie szybko zasuszają się i nie dają efektu.
Bardzo lubię Twój ogród za te zabawy kolorami

Zieleń, drewno i antracyt 10:41, 22 lip 2022

Do góry
Renata, warto. Ona jest piękna, zdrowa, bezproblemowa.

Maluszek od Ciebie zaczął kwitnienie

A na wiejskiej liliowce. Bardzo je lubię za intensywny kolor(pierwsze zdjęcie oddaje go w pełni) i to, że płatki wyglądają jak obsypane cynamonem.

Niedaleko dla towarzystwa ma równie mocną w odbiorze jeżówkę. Ciekawe, czy przetrzyma zimę.

Dzisiaj piątek, piątunio Przyjemnego weekendu
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 10:30, 22 lip 2022

Do góry
Judith napisał(a)
No to jeszcze ostatni B&F (2019 vs 2022). Płot panelowy na pierwszym zdjęciu po lewej, na drugim jest na wprost

… a tu z grubsza to samo ujęcie, co na pierwszym zdjęciu:

Judith, czad. Porównania mają moc.
Kwestia braku opadów i wody dotyka i mnie, trawnika nie podlewam, rabaty muszę. Mam studzienkę z wodą, ale tam jej coraz mniej

W ogródku Martki 10:14, 22 lip 2022

Do góry
Zajrzę tymczasem do Was

Przyjemnego lipca (póki trwa!)

Do góry
Z moich wiosennych wysiewów jest dużo pożytku, jednoroczne wzbogaciły rabaty i wypełniły puste miejsca w ogrodzie. Będzie kontynuacja wysiewów.

Kwitną kosmosy Cupcake.

Rozpoczęły cynie w kolorze brudno-różowym.

Chabry.

Bupleurum.

Sprawdza się jako wypełniacz na rabatach. Pokrój litery V, zajmuje mało miejsca u dołu, ładnie wypełnia górę.

Do góry
Smaki ogrodu... 3 kilogramy ogórków i prawie kilogram fasolki szparagowej.

Pomidory nie szaleją. Nie zawiązują kwiatów. Szaleństwa nie będzie. Mogę je śmiało postrzegać w kategorii elementów ozdobnych. Na zdjęciu nieliczne wyjątki od reguły.

Cukinie za to niezawodne, rozdaję i przetwarzam. Mają strażnika!

Koper wysiewa się sam. Nie wzbraniam się. Uwielbiam za estetykę i walory użytkowe.

Bazylię wysiałam ja, zaś powody, by ją lubić, są takie same.

Do góry
Ukojenie znajduję w różach. Kwitną nieprzerwanie lub z przerwami krótkimi.

Olivia.

Jude de Obscure. Jest jej coraz więcej.

Munstead Wood.

Desdemona.

Princess Alexandra of Kent.

Do góry
Ostatnio pisałam, że w ogrodzie znajdzie się wiele powodów do radości... Niby tak, ale jak tu cieszyć się, gdy... kolejny klon łysieje...? Czy to jesień?

Gdy anemony jesienne czarują, to jaka to pora roku? Zano, Helen, wybaczcie, że nazywam rzecz po imieniu

Hortensje o tej porze kwitły także rok temu, więc nie czepiam się, no dobrze.
Annabelle

Limelight

O trawniku nie wspominam. Same widzicie. Jest tragiczny i wypomina mi, że jednak potrafił być świetnym tłem dla rabat. O ile dostawał swoje. W tym roku ani wody, ani nawozów mineralnych. To mu się nie podoba. Dziwny jakiś.

Zieleń, drewno i antracyt 10:08, 22 lip 2022

Do góry
Po wczorajszym dniu ogród nie wygląda zbyt świeżo. Nie pomogło całe 10minut porannej ulewy...
Ale obchód zrobiłam i co nieco przyjemnego dla oka znalazłam.
Róże powoli rozpoczynają drugie tłoczenie. W wypadku MW lubię je chyba bardziej niż pierwsze. Jest tak samo intensywne, ale kwiaty się mniej pokładają.

Queen tak naprawdę przed chwilą skończyła, a już cała w pączkach.

Przesadzona jesienią nn nie przejęła się bardzo niskim cięciem i też ponownie rusza. Ze względu na ograniczony wzrost kwiaty ma przy samej ziemi

Pisałam jakiś czas temu, że Alden Biesen to u mnie jeszcze maluszek. Nie zauważyłam, że w międzyczasie wypuściła kilka pędów ponad 1,2m i właśnie pojawiają się na nich pierwsze kwiaty Koniecznie muszę ją na wakacyjny dokupić.
Zieleń, drewno i antracyt 09:55, 22 lip 2022

Do góry
Magara napisał(a)
Podjęłam męską decyzję Zobaczę jak to u mnie będzie w wykopywaniem dalii i ich przechowywaniem. Jak się uda i za rok zakwitną to zrobię rabatę daliową i się zadaliuję na maksa. Ciocia Zuza będzie matką chrzestną planu 3 letniego

Podoba mi się ta wiadomość To teraz muszę kciuki trzymać, żeby towarzystwo Ci ładnie przezimowało lub, żebyś się nie zraziła ewentualnymi niepowodzeniami. Mi po pierwszej zimie, dwie z dwóch przechowywanych dalii wypadły
Mam dla Ciebie daliową królową Cafe au Lait, która postanowiła łaskawie pokazać pierwszy kwiat

Ogród Eleeri 23:06, 21 lip 2022

Do góry
Moja pierwsza hortensja darowana od sąsiadki
anabelka
obok kupiona już w szkółce jakaś bukietowa (nie pamiętam nazwy)

później już poleciało

Annabelle strong (faktycznie są duże, jakoś w to nie wierzyłam), limelight i żółte bukietowe Candle (które nie są wcale candle )

Bobo

moja odszczepka

i kolejna moja odszczepka, chyba limka

a to moje ukochane róże

przegapiłam wiosenne cięcie i dopiero niedawno robiłam przycinkę.
Migawki z ogródka 22:57, 21 lip 2022

Do góry
Znalazłam dziś kolejnego pająka, ale kwiat już przekwitał i zdjęcia nie zrobiłam. Był ukryty w ożance. Którą mocno eksmituję ostatnio.

Dużo wody leję też, bo podlewam od paru dni już róże od Izy. Nie wiem, czy one biedne to przeżyją. Nie mogły te upały przyjść za kilka dni dopiero...

No i może powoli przestanę zazdrościć Karoli pomidorków

Coś drgnęło
Wszystkiego po trochu 22:28, 21 lip 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)

Niesamowite kolory hortensji, pięknie i bardzo obficie kwitną. Cudne te ciemne lilie, miałam kiedyś taką,
ale gdzieś się zapodziała.
Ogród Eleeri 22:26, 21 lip 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

W tych miednicach to lilie wodne pewnie jezeli tak, radze dac na dno oczka.
Ja sadzilam w workach jutowych glina i ziemia.
Widze pistacje, zrezygnowalam bo mszyca sie ich czepiala.
Tak ryby sraja tworzy sie duzo azotanow i fosforanow a to pozywka dla glonow.
Musisz sobie kupic probnik do mierzenia jakosci wody.
I dobrze, ze ryby zjadly rzese bo to smieciucha.

A jaka ma glebokosc oczko. Jak cos bedziesz chciala sie dowiedziecodnoczka to pytaj.
Założ sobie adres, aby mozna bylo do ciebie dotrzec. Taki zielony jak u mnie. To sie robi przez moj profil u gory.

U mnie zaby zielone byly, ale ktorejs zimy zmarzly nie zdazyly wyjsc z wody i zagrzebac sie w ziemi.
A masz duzo zab?
Sak plociewylapac i dac mezowi na obiad

Na środku mam dwie lilie, jedna to mini lilia wodna 'Firecrest' wg. instrukcji do posadzenia 30-90 cm.
druga to Lilia wodna żółta 'Colonel A J Welch' sadzenie 60-120
kupiłam je niecały rok temu, malutkie były.
w tym roku jedna mi zakwitła

w tym roku na wiosnę kupiłam jeszcze jedną mini lilię.

testery do wody mam, w domu mam dwa akwaria

Oczko ma niewiele ponad metr głębokości.

Żaby nie zdążyły się zadomowić, bo małżonek z tymi rybami wyskoczył. Niby miały zimy nie przeżyć, niby na obiad, a na wiosnę patrzę, a tu cała ogromna ławica małych pływa (!)

No niestety żaby ani jednej
na grupie facebukowej gość od żab mi doradził pozbyć się ryb.

Ale jak?
Do raju daleko - u Ewy 22:18, 21 lip 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Herzogin Christiana w tym roku zaszalała.

Ewo, ta róża wygląda niesamowicie pięknie.
Zresztą podobnie jak pozostałe róże i hortensje. Co Ty robisz, że kwitną Ci tak obficie???
Moje ogrodówki chyba przemarzły, bo mają po jednym kwiatku.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 21:55, 21 lip 2022

Do góry

Jak z niczego stworzyć przytulny zakątek 21:39, 21 lip 2022

Do góry
Mam moje Annabelle
Obdzwanialam wszystkie szkółki i w jednej chyba pan mnie miał dosyć haha bo mówił że nie ma po kolejnej dostawie aż oddzwonił że żona miała odłożone dla klientki i znalazły się sadzonki dla mnie

Po 20zl takie maleństwa.

Zieleń, drewno i antracyt 20:35, 21 lip 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
Kochane dziewczyny Wpadam na chwilkę i znak życia zostawiam Trzymane przez Was kciuki zapewniły bardzo fajną pogodę, a cała impreza udała się dużo lepiej niż się spodziewałam
Wstawiam bardzo robocze zdjęcia bukietów ślubnych, miałam dwa Pierwszy robiony przez przyjaciółkę, która wraz z koleżanką cudownie zadbała o oprawę kwiatową, a drugi przez moją siostrę

Zuziu, chwilę nie zaglądałam, a tu takie wydarzenie. Gratuluję i życzę wszystkiego, co najlepsze i najpiękniejsze. Pozdrawiam serdecznie.
Ptasi gaj 19:50, 21 lip 2022

Do góry
CD

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies