Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gdzieś na końcu świata... 10:36, 12 lut 2013

Do góry
Witajcie, tak jak Ela wspomniała, że u mnie to jest lotnisko do zagospodarowania i wcale sie nie pomyliła. Zobaczcie sami ile tego mam za domem 24m X 25m

Zrobiłam 3 ujęcia ponieważ nie mam az tak szerokokątnego obiektywu
Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 10:33, 12 lut 2013

Do góry
Sadownik to już ze mnie nie będzie Trochę lata,moje pelargonie z własnych sadzonek.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:23, 12 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Marzenka ogród zajebisty tez lubie takie kanciaste klimaty powiedz co to za bylina ta przy tarasie obok bukszpanu i lawendy?
Zakładam ogródeczek 10:08, 12 lut 2013

Do góry

Nieszka robi świetne projekty, ja bym pozostała przy tym, skoro mężowi drzewko się podoba, to do reszty już go przekonasz
Nostalgiczny ogródek shabby chic 09:51, 12 lut 2013

Do góry
beata0109 napisał(a)
Jedno dwa nasionka do rolki, pozniej nie trzeba pikowac wsadza sie sadzonkę razem z rolką od razu do ziemi. Papier dobrze się rozkłada . Robie tak tylko z kwiatami . Warzyw ( kapusta, papryka itp) nie sadzę w ten sposób bo nie mam pewności czy rolka nie jest nasączona czymś chemicznym.

Suuper pomysł, pozwolę sobie sciagnąć na swój grunt
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:45, 12 lut 2013

Do góry
Karola jak zrobisz jej mieszankę z grubym piachem to nie powinno być problemów

wiosny cd.

Moje ogrodowe marzenia... 09:42, 12 lut 2013

Do góry
adom1206 napisał(a)

Witam cieplutko w zimowy dzień Zaczęłam czytać o Twoich zmaganiach - trzymam kciuki, żeby marzenia ogrodowe się spełniały Oczywiście doczytam do końca. Chciałam jednak zapytać co to za drzewko masz w tej donicy między kamieniami (laik pyta ). Bardzo mi się podoba jego pokrój. I z tego co widziałam to ono tak ci zimę przeżyło tak?
Pozdrawiam, na pewno będę zaglądać i kibicować Twoim poczynaniom.
Troszkę wiosny na dzisiaj posyłam

Mazury i mój kawałek ziemi 09:34, 12 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

zapraszam tych co chcą trochę namieszać na mojej działce bo to obok domu to tak nie moze być trzeba to zmienić to strona od pułnocy i tak może bukszpan kule bo u Danusi tak ładnie to wygląda a moze coś innego oczywiscie czrna szmatę usuwam mam tam hortęsję ale nie pasuje jej tam

Hosty posadź w odmianach i rh

zapomiałam bo ta rabata łączy się z tą od przodu domu co mam róże czyli od wschodu może dziś uda mi się zrobić jakąs fotkę bo to musiało by się jakoś łączyć w jedną całoś chyba że jechć tak z tymi rh i hostami jak tak pomyslę to ładnie by było i zielono zimą co wy na to
Nostalgiczny ogródek shabby chic 09:30, 12 lut 2013

Do góry
A tak poza tym to wpadam, macham i ciut wiosny zostawiam choć u mnie zima w pełni, pozdrawiam, życzę miłego dzionka i uciekam bom w robocie :

Nostalgiczny ogródek shabby chic 09:28, 12 lut 2013

Do góry
beata0109 napisał(a)

No nie mogę To jest rewelacja Może powinniście wystąpić w jakimś "mam talent" czy coś Świetnie wyszło to zdjęcie Dzięki Beata - właśnie chciałam zobaczyć świnkę z dziećmi się bawiącą
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:12, 12 lut 2013

Do góry
bacowa napisał(a)
Karola ciemierniki zostaną w ciepłym miejscu do momentu aż zrobi się ciepło na dworzu , inaczej nic by z nich nie było .
Oczywiście po wsadzeniu ich do gruntu wiosną ,... następną zimę już spędzą w ogrodzie .

Tak sobie to właśnie wyobrażam Moje ubiegłoroczne niedługo zakwitną - sporo pączków widać. Już pokazywałam, ale co tam
Bluszcz pospolity - Hedera helix 07:45, 12 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Po murze

Danusiu...ale super wygląda ten bluszcz
A jak długo on rośnie?
I chyba sporo będę musiała posadzić.
Tylko zmartwiłaś mnie z tą siatką hmm...
Nie mam możliwości posadzić tam nic innego,za mało miejsca.
A może jakieś sznurki pociągnę co?
...choć nie wiem,czy to coś da?
Pszczelarnia 06:41, 12 lut 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Udało mi się kupić reprint kultowej polskiej książki o ogrodnictwie:

A wszystkim, którzy nie muszą mieć "twardej kopii" polecam

http://www.polona.pl/dlibra/doccontent2?id=24937

Zrezygnowałabym jednak ze słowa kultowa na rzecz klasyczna lub fundamentalna.
Zostawiam tu taki mały ślad, aby przypomnieć się. Pozdrawiam EG
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:13, 12 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)

Jak miło patrzeć gdy ktoś jak ty
w szczęściu, radości spędza swe dni.
Więc precz ze smutkiem niech zginie płacz
w któryś tam roczek jak żabka skacz.

Wszystkiego najlepszego w dniu urodzin

Wierszyk fajny....... będę skakać...
A teraz wytłumacz mi jak to jest, że lilie rosną głęboko, a to białe coś...śliczne, rośnie raczej na płytkim.... I jak zrobić takie cóś śliczne... bo kcem to mieć

Bardzo proszę, dla ciebie i ogrodowiska nowa relacja - włosienicznik (jaskier) wodny. Twoje oczko jest spore, spokojnie możesz próbować uprawiać ją - rośnie ładnie na 1 m głębokości - ale musisz pamiętać, aby po kwitnieniu wyjąc całą biomasę z oczka.

I jak zrobić takie cóś śliczne... bo kcem to mieć

To już masz - wpisałem.
Włosienicznik - Batrachium 06:06, 12 lut 2013

Do góry
Włosienicznik wodny Batrachium aquatile
Często nazywamy go jaskrem wodnym.
Wodna bylina o pędzie/łodydze do 1,5 m długości, zakorzeniona na dnie zbiornika.
Można przyjąć, że jaskier jest rośliną podwodną, w zasadzie elodeidem - liście nawodne wyrastają mu tylko w okresie kwitnienia. Gdy przekwitnie staje się uciążliwym chwastem - potężna zielona masa dryfując po powierzchni wody jest siedliskiem zakwitów glonów bądź opada na dno i gnije.
Roślina lubi występować masowo w bardzo żyznych zbiornikach. Nie nadaje się do uprawy w małych oczkach wodnych, wspaniały efekt "śniegu na wodzie" daje na dużych akwenach.
Ten gatunek obecnie nie jest objęty ścisłą ochroną.

Pośród lilii wodnych

W naturalnym zbiorowisku

Nad stawami w Arboretum
Mazury i mój kawałek ziemi 02:56, 12 lut 2013

Do góry
ewa_abram napisał(a)

zapraszam tych co chcą trochę namieszać na mojej działce bo to obok domu to tak nie moze być trzeba to zmienić to strona od pułnocy i tak może bukszpan kule bo u Danusi tak ładnie to wygląda a moze coś innego oczywiscie czrna szmatę usuwam mam tam hortęsję ale nie pasuje jej tam

Hosty posadź w odmianach i rh
Mazury i mój kawałek ziemi 00:41, 12 lut 2013

Do góry

Nasz przydomowy ogródek 00:33, 12 lut 2013

Do góry

A to ten hibiskus namalowany igłą i nitką.

KRYSIU wielki szacunek gratulacje--- fantastyczny obrazek

pozdrawiam gabrysia
Lek na całe zło czyli mój ogród 00:33, 12 lut 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

(...) Pozdrawiam i dołączam mojego ciemiernika. Sam się rozsiewa, dzięki czemu mam już kilkanaście nowych krzaczków.

Rozsiewa się!? To pełnia szczęścia! Miałam dwa, które poprzedniej zimy, a właściwie na przedwiośniu wymarzły. Teraz hołubię tego od Ani Monte i z samosiewu cuchnącego. Malutkie są...
A czym karmisz swoje, że tak obficie kwitną?

Nasiona ciemiernika mają bardzo krótki okres żywotności i najlepiej wschodzą z samosiewu. Nie wiedziałam o tym zamawiając nasiona czarnego z Anglii i jeszcze inne na Allegro. Nie wzeszło ani jedno. Miałam kilkuletniego cuchnącego, ale padł po ubiegłej zimie. Dobrze, że nie plewiłam wokół niego, bo widzę kilka malutkich roślinek. Niczym ich nie karmię, jakoś im u mnie pasuje, ale w tym roku biorę się ostro za nawożenie.

Lek na całe zło czyli mój ogród 00:20, 12 lut 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Aldono, sam sobie się dziwię, że mnie tu wcześniej nie przyciągnęło, bo ja przecież uwielbiam bylinowe ogrody, no i hodujemy bardzo wiele takich samych roślin. Obejrzałam cały wątek i w ten sposób się trochę rehabilituję.
Ostatnie zdjęcia z oblodzonymi roślinami przypomniały mi widoki sprzed dwóch tygodni, było dokładnie tak samo, ale nie zrobiłam żadnych zdjęć, a teraz żałuję, bo taka aura zdarza się jednak rzadko. Moja brzoza i resztka głogów też wyglądała jakby się miały złamać, tyle miały lodu na gałęziach. A lipy trwały dumne i wyprostowane, ciekawe od czego to zależy, swoją drogą.
Pozdrawiam,

Witaj Gabrielo. Nie sposób zajrzeć na wszystkie wątki i ciągle nowe osoby dołączają do Forum. Z pewnością jest wiele ogrodów, które oglądałabym z przyjemnością, ale nie ma na to czasu.
Obejrzałaś cały wątek, nie jest aż tak obszerny, lecz trochę czasu musiało Ci zająć - miło mi.
Zawsze chciałam mieć swój ogród i lubiłam rośliny, ale nie sądziłam, że aż tak mnie to pochłonie. Dużo jeszcze pracy przede mną, wiosna wkrótce i nowe plany.
Nie wiem, jak to jest z tymi brzozami, ale wszędzie były takie powyginane. Pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies