Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje poletko 22:25, 08 lut 2013

Do góry
Celinko witam wieczorową porą i gratulację z 300 stron.

Mój ogród 22:20, 08 lut 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
No i mamy znowu zimę, ale czemuż tu się dziwić, mamy pierwszą dekadę lutego. Dzisiaj w Biedronce kupiłam sobie ciemiernika białego (Helleborus Niger). Jest to mój pierwszy ciemiernik, mam nadzieję, że nie będzie problemu aby potem rósł w ogrodzie. Może to będzie początek, a potem będą następne. Jestem ciekawa kiedy właściwie w naszym klimacie kwitną ciemierniki? A może ktoś ma już doświadczenie z przesadzeniem takiego ciemiernika który najpierw postoi w domu, a potem przesadzony jest do ogrodu.
A oto on.

Bożenko, zajrzyj do Vivy, wystawiła ciemiernika w donicy i opisała, jak z nim postępowała. Łatwo znajdziesz, bo to było wczoraj

Zima nie poskąpiła wam śniegu, ładnie sie zrobiła. U nas tylko pobieliło lekko. Nawet na sankach dzieci nie mogą z górki jeździć

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:20, 08 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To moja ulubiona rabata u Marzenki Bedzie kopia w Wielkopolsce
Ogród w lesie 22:19, 08 lut 2013

Do góry
Kokoryczka z 3 maja

Może te narcyzy (też 3 maja) dałyby radę w cieniu (chyba zwą je Poeticus). U mnie nie mają dużo słońca.

Roztoczańskie klimaty 22:19, 08 lut 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

Przybiegłam zobaczyć u ciebie biedronkowe ciemierniki. Zeta mam nadzieję, że doczekają do wiosny i pójdą do ogrodu. Fajnie bo masz ich kilka. Naliczyłam trzy, zgadza się.
Ogród w lesie 22:14, 08 lut 2013

Do góry
Mam zdj. miodunki z ubiegłej wiosny z 4 kwietnia. Gdy ona jest w takim stadium rozwoju, to kwitną dopiero przebiśniegi i krokusy. Mało co jest zielone. Liście będą dużo większe jeszcze.

Mój ogród 22:14, 08 lut 2013

Do góry
A to dzisiejsze obrazki zimowe z mojego osiedla. Zauważyłam, że śnieg ładnie podkreśla pokrój krzewu i plątaninę gałązek.

Piękna jest zima, ale dobrze że ma się ku końcowi.
Chryzantemowy ogródek - moja pasja :) 22:12, 08 lut 2013

Do góry
Witaj Ewelinko .
Przycinanie sprawia ,że on eładnie sie krzewia , warto pamietać że idealne sa odmiany niskie wówczas efekt jest powalajacy .
Odmiany wyzsze też warto przycinac , bardziej sie krzewią i maja więcej kwiatostanów.
A to moja pupilka Salomon .

Ogród z perspektywą na przyszłość 22:12, 08 lut 2013

Do góry

.......cudna ta fotka. Takie zwierzaki właśnie budziły mnie o poranku Miłe wspomnienia romantycznych czasów haha Wiejska miłośc
Mój ogród 22:09, 08 lut 2013

Do góry
No i mamy znowu zimę, ale czemuż tu się dziwić, mamy pierwszą dekadę lutego. Dzisiaj w Biedronce kupiłam sobie ciemiernika białego (Helleborus Niger). Jest to mój pierwszy ciemiernik, mam nadzieję, że nie będzie problemu aby potem rósł w ogrodzie. Może to będzie początek, a potem będą następne. Jestem ciekawa kiedy właściwie w naszym klimacie kwitną ciemierniki? A może ktoś ma już doświadczenie z przesadzeniem takiego ciemiernika który najpierw postoi w domu, a potem przesadzony jest do ogrodu.
A oto on.

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:09, 08 lut 2013

Do góry
Gosia no właśnie , tą znasz i masz
Magical Moonlight

a tu Phantom

Grażyna jeżeli ślimory mają być to będą wszędzie gdzie odrobina cienia

dla zmiany tematu

A miało być tak pięknie.... 22:03, 08 lut 2013

Do góry
To własnie w tym miejscu,gfzie ta krecha
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:56, 08 lut 2013

Do góry
butterfly napisał(a)
Magnolio - duuużo zdrówka życze - ja od 3 tyg nie moge wyjśc z zapalenia oskrzeli... tzn. wg p. doktor wyszłam, tylko potem jeszcze się kaszle długo....
Ja dziś byłam tak klapnięta, że rano wstałam, wyprawiłam dzieci do szkoły i poszłam drzemac - o mało nie spóźniłam się do pracy...

Powiększyłam plamy

czerwony - Beatles

fiolet - żurawki

niebieski - bodziszek

limonkowy lub bordowy - jeżówki plus trawy

limonkowy lub bordowy - może rozchodnik okazały? nie bedzie za niski skoro obok będą jeżówki?

kulki zielone to bukszpany

dalej cos mi tu nie pasuje..... ale jeszcze nie wiem co....

może do tych większych plam dodać gdzieniegdzie mniejsze plamki czegoś jeszcze?
podobaja mi sie kuleczki berberysa Admiration ale nie wiem gdzie go wpasować i czy w ogóle tu pasuje...

wracamy do tematu?
Tu odpoczywam 21:52, 08 lut 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
Celinko!

Jakie pięęęęęęękneeeeeeeeeeeeeee !

Dzięki, dzięki a jak je przenieść do ogrodu w realu ? Jej jakież one ładne ! Jak Ty je pielęgnujesz?
Zauroczyłaś mnie nimi - noc w kolorach floksu

Grażynko jak tak do nich wzychasz i chcesz je mieć, to trzeba wziąść dziabaczkę i wydziabać u mnie
a potem posadzić u Ciebie

Ale to późnym latem , bo trzeba rozdzielić kolorkami.Teraz nie pamietam, gdzie który kolorek!
tylko musowo się przypomnij ,bo może mi wylecieć z głowy!

Niczym specjalnym ich nie karmię. Garść azofoski na wiosnę i to wszystko
mam jeszcze białe, jeśli masz ochotę

To wszystko w tym temacie
Norweski ogródek... 21:48, 08 lut 2013

Do góry
Skalko,obudz sie,wiosna idzie
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:45, 08 lut 2013

Do góry
Bozenko,dpoiero pomyslałam,zeby poprosic cie o rozpoznanie pączków,a tu juz mam gotowa odpowiedz.W takim razie czkekam na kwiaty azalii,bo na ten raz co kwitła to miała piekny kolor kwiatówe,jak poszukam to wsatwie,chyba w 2011 roku to było.Pieris ma paki,nie mam dobrego aparatu i moze nie widac,ale jak bedę spacerowała po ogrodzie to pstrykne.
Bozenko,a może ty znasz ta roslinke zieloną w doniczce?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:45, 08 lut 2013

Do góry
Danusiu,tak na zachete dla wiosny
Jeżówka - Echinacea 21:45, 08 lut 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Bogusia te złociste są

mały mix

Zbigniewie, jak się nazywają te dwie po lewej?czerwona i pomarańczowa?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:44, 08 lut 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Emka - bukszpanowe stożki mam, ciekawe jak po zimie, oba miejscami brązowe plamy mają, zobaczymy... a spiralka mi się marzy. Ciachnę, a co, chyba nie zmarnuję? Teoretycznie wiem jak to się robi,a praktycznie... na czymś się trzeba nauczyć
Szpalerową jabłonkę już mam - sama wycięłam, pochwalę się a co

A to druga, nie szpalerowa, za to ma więcej owoców

No, na hasło ogrodowisko - rabat, jestem za!!

Marzenko - dziwne z tym ipadem! hmm... ale przynajmniej łatwiej go przekręcić i już po kłopocie

Aniu
- no, jeżówki ma drogawo, to prawda. Ale jakie i jaki wybór! Ach ta pogoda u nas... a ja bym chciała już, w doniczki bym sobie posadziła i patrzyła jak rosną... w domu W ubiegłym roku tak pędziłam funkie z kłączy, ładnie urosły

jabłonka sama dźwiga te patyki? a hosty śliczne no i ławeczka
Mój 4 arowy azyl... 21:42, 08 lut 2013

Do góry
Sobota będzie ostatnim dniem pobytu wnuczki u babci i dziadka. Ponieważ z wyjątkiem lodowiska nie ma zabaw i sportów na śniegu, bo go po prostu brak, wymyślamy różne zajęcia. Dzisiaj zrobiłyśmy dla Mamy i Taty to:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies