Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mariusz 18:37, 01 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)

Zima była taka złośliwa że zaczęła sypac śniegiem wczoraj po południu jak gmina ma wolne. Nie ma kto zarzadzic odśnieżania a może i jest im to na rękę ale normalnie zawsze jest odśnieżone , nie mogę narzekac. Miłego dnia dla Ciebie i Krysi.

Naprawdę współczuję Ci tego śniegu, już chyba każdy ma dość tej kapryśnej pogody, zmęczenie zimą daje znać. U nas droga główna należy do powiatu , a boczne, polne do gminy. Zazwyczaj polne są odśnieżone, ale cóż z tego jak główna, dojazdowa do nich jest zasypana. Nasza rzeczywistość.
Mam jeszcze fajny program GIMP, polecam. Jednocześnie jeszcze raz dzięki Wam za inspirację, pomysł rodzi pomysł i to jest fajne.
Pozdrawiam
Kasiek 18:40, 01 kwi 2013

Wiosenka sie dziele
agata19762 19:08, 01 kwi 2013

Bogdziu ale masz śniegu ....

normalnie można się załamać !!!!!!!
ja już nie mam siły
gleameil 19:36, 01 kwi 2013

Zazwyczaj płaczemy gdy jest bezśnieżna zima, ale tegoroczna to gruba przesada. Cóż z tego, że w dzień jest 3-4 stopnie na plusie... Dajmy na to w sobotę stopniało kilka centymetrów śniegu, za to wczoraj i dziś dosypało kilkanaście! Ciekawe jak nasze trawniki to wytrzymają...Pewnie koło 10 kwietnia już większość śniegu stopnieje, jednak w ogrodzie jest tyle do zrobienia, że dnia, a raczej popołudnia na wszystko braknie.
hanka_andrus 19:42, 01 kwi 2013

Bożenko, odwiedzam poświątecznie i zostawiam parapetową wiosnę, bo za oknem regularna zima.

barbara_kraj... 19:59, 01 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)

U mnie też śniegu nie brakuje.

U mnie to samo, a ponieważ wiało, to zaspy się porobiły. Na działkę się nie wybieram, bo pewnie nie dojechałabym
Joku 20:03, 01 kwi 2013

Ale mnie rozbawił ten Mikołaj. Macham Bożenko.
Bogdzia 20:42, 01 kwi 2013

bociek napisał(a)
Bozenko, pochwalilam sie tymi platkami. Mam tylko siemie, mak i kasze gryczana i manna. Zjedza cos z takiego zestawu? Bo zazwyczaj siemie zostawalo nietkniete, ale moze jak nie beda mialy nic innego...

Myślę ze nie zjedzą tego no może siemię zjedza czyżyki jeśli są u Ciebie. Jutro musisz chyba jednak poszukac słonecznika bo jak nie bedzie go to poleca szukac gdzieś indziej.
Bogdzia 20:47, 01 kwi 2013

Urszulla napisał(a)
Bogdziu,
pooglądałam zdjęcia ogrodowe i dla pocieszenia powiem że będą pięknie kwitły Rh,
bo niebo im w tym roku dostarczyło dużo wody
U mnie podobnie, z tym że dziś pług odśnieżał.

Nie jest to wcale takie pewne bo co z tego ze śnieg jest jak zima już bardzo długo trwa i rośliny nie pobierają wody z podłoża przez tak długi czas bo ziemia jest zamarznięta.Przez tyle miesięcy sa praktycznie bez wody bo jedynie liścmi trochę pobiorą jak się śnieg rozpuści ale to jest mało na tak długi okres czasu. Najwyższy czas zeby śnieg się rozpuścił.
Co do odśnieżania to stał się niemal cud bo przed samym przyjazdem wnuczków droge odśniezyli ,najwyżej 10 minut przed ich przyjazdem ale jak przyjechali mogli bez problemu dojechac.Pozdrawiam Ulciu.
Bogdzia 20:52, 01 kwi 2013

asc napisał(a)
I znów mnie zaskakujesz... fajny ten krasnal.....

Śniegu masz od groma, w zeszłym roku, totalny brak, a w tym totalny nadmiar ...... nas nic nie może być po środku

Nas omija fala opadów.. jest lekko plus i śnieg mokry leci w oczach..... i patrz co wypatrzyłam... pół metrowa warstwa śneigu im nie zaszkodziła.... i zasypała kwitnąc i co??????

I kwitną.. to od Ciebie przylaszczki.. pozostałe mają dużo pąków..

Ale sie ucieszyłam że zakwitła Ci ta przylaszczka. U mnie jeszcze długo nie będzie ich nawet widac to sobie popatrzę na ta którą Tobie dałam nawet ma sporo kwiatków. A dlaczego Cię zaskakuję to nie wiem bo przeciez wiesz że starzy ludzie sa jak dzieci i ja właśnie taka jestem i lubię się pobawic jak widzisz.Mam jeszcze trochę tych gifów.Jak będziesz grzeczna to moze dostaniesz.