Celinko jak patrzę na tę fotkę to nic więcej nie trzeba... jest błękit nieba, kwitnąca jabłoń i cudnej urody ptaszek zauroczył mnie ten widok pozdrawiam
A póki za oknem zimno i wiatr daje się we znaki trzeba zaprzyjaźnić się z nalewkami, w których zaklęte jest letnie słońce i ciepełko jaką lubicie? malinową, wiśniową, a może jeżynową? proszę degustować
nalewki wykonałam osobiście i z własnych owoców
na prawdę są dobre, częstujcie się ;
Madżenka ma fajne pomysły doniczkowe...ja przejściowo też pasuję na tańsze...
A takie podłużne jak te tylko w innym kolorze może ....i z nawadnianiem? lub 2 inne?
Cd. Wrzosy , które nie zmarzły
rozchodniki trawka jak palemka
ciemiernik bialy
zielony ciemiernik puszcza łodygi
No i ptaszki dzisiaj szalały z jedzeniem , nie nadążałam nasypywać
Mówi się, że 102 lepsze niż 100, wiec myślę, że 402 też jest lepsze niż 400 .......... pogody nad głową i pogody w serduchu
Kolorowe rabatki muszą dostać kolorowe kwiatki
Witaj Gosiu w przelocie pyszne ciasto dojrzałam, dobrze, że karnawał ma się ku końcowi i te słodkie pyszności nie będą kusiły przyniosłam ci namiastkę wiosny
dzisiaj zwiedzałam ogród i nakryłam wszystkie hortensje ogrodowe włókniną, bo maja już pączki , a nie lubią przymrozków wiosennych, no i teraz wieczorem od 0,5 h jest straszna wichura, która też im nie służy i deszcz , więc są zabezpieczone Byłam tez na grzybobraniu pod porzeczkami
Bazie w ogrodzie
Grzyby są przy 4 krzakach porzeczki jutro jajecznica
No i trochę roslinek Gwiazdki astra devicius
Jak ma być zimozielono i minimalistycznie to może coś takiego;
Rododendrony, kulki bukszpanowe, stożek - cisowy albo nawet tuja szmaragd czytałam że sobie dobrze radzi w cieniu. Do tego żurawki o cytrynowym kolorze dla rozświetlenia tego miejsca.