Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 17:05, 07 mar 2013

Do góry
moje gwiazdeczki
nie znam nazwy ........

tak wyglądają jak kwitną.....
ale muszę jeszcze poczekać.........

Pod górkę, platformisko - oj co to będzie 17:03, 07 mar 2013

Do góry
gajola napisał(a)
Superaśnie ale masz piękną gwazdeczke
całuski dla kobitek |)

Och jaka fantastyczna! Zakochałam się!
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:02, 07 mar 2013

Do góry
a takie będą jak zakwitną......

Moje ukochane miejsce na ziemi 16:58, 07 mar 2013

Do góry
zobaczcie na moje sasanki.........

pełno śniegu dookoła....

Popówek 16:37, 07 mar 2013

Do góry
Ymma napisał(a)
wstawiam kwiatek wiosenny, bardzo mi się zdjęcie udało

Udało, udało
Za biała na all ostatnio 100 chcieli, mój tata też chciał i on może by zaryzykował, ale ja się trochę bałam. Pomijam te różowe czy białe podwójne - te pozostaną pewnie w sferze marzeń, bo ich cena już całkiem powalająca. Będę czekać, aż pochwalisz się białą
Pozdrawiam
Moje ukochane miejsce na ziemi 16:27, 07 mar 2013

Do góry
dzisiaj moje niebo deszczowe .....
jakieś takie szare i smutne.............

Ogród w skali mikro :) 16:24, 07 mar 2013

Do góry
Wycieczki ciąg dalszy

Tak wyglądały pnie bananowców

Mandarynki mi się jakoś rozjechały

Było całkiem sporo paproci, Zbyszkowi by się podobało , choć to pewnie od Zbyszka oni by się czegoś jeszcze nauczyli .... Większość rosła bez doniczek tradycyjnych

Jeszcze raz prześliczne " drapieżniki "

Mazury i mój kawałek ziemi 16:24, 07 mar 2013

Do góry
Witam Ewo Dziękuję za odwiedziny Mamy podobne problemy: glina, powierzchnia i wiatr. Ja swego czasu zanim M zacementował altankę podczas wichury i ulewy trzymałam ją bo odfruwała - a jest metalowa
Ewuś a co powiesz na taką uporządkowaną rabatkę...?
W kamiennym kręgu od początku 16:17, 07 mar 2013

Do góry
Zrobiłam dzisiaj aktualne zdjęcia dzbanu nad studnią, to koło na studni to zabezpieczenie, żeby nie wpadli mali goście, gdyż cieknąca woda to zawsze fascynująca zabawa
Iglaki w żywopłocie to tuja szmaragd, sadzilam je co 90 cm.

Ogródek na betonie 16:14, 07 mar 2013

Do góry
Oto zdjęcia. Najgorsze, że wyłamał się środek. Jak myślicie, co z nim będzie? Kiedyś ratowałam takiego podgniłego zdechlaka i rozgałęził się na trzy odnogi, mam go do dziś. Może ten też coś z boku wypuści?

Moje zmagania ogrodowe 16:10, 07 mar 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Ewelinko nie umiesz dzielić żurawek? przyjedziesz do warmińskiego podzielimy razem pozdrawiam

Ciężko powiedzieć czy umiem czy nie - taką starą odmianę (chyba Wendy) podzieliłam, nawet chyba Robertowi wzięłam do Pęchcina (ale ona olbrzymia i łopatą można ją było ciachać), od teściowej skubnęłam Purple Palace i rośnie, ale jak próbowałam z Fire Chief to raczej nic z sadzonki nie będzie - jest zadołowana w donicy i ma marne szanse. W warmińskim widziałam jak podzieliłaś Southern Comfort, więc chętnie się podszkolę
Wendy (?) już po dzieleniu

z okropną koniczyną, z którą walczyłam latem
W Gąszczu u Tess 15:53, 07 mar 2013

Do góry
Edytuję, bom gapiszon nie z tej ziemi
Nie mam kwiatka, ale mam za to pyszne owocki. Siem panie częstują.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:43, 07 mar 2013

Do góry
W warzywniku widać 2 duże bukszpany do posadzenia przy ceramicznej kuli i 3 małe kulki - w żywopłociku. To jedne z niewielu jakie przetrwały, z 50 kupionych na alle z wymytymi korzeniami

Na czarno deski do położenia - oddzielenie ziół i wieloletnich (szałwia, oregano, majeranek, cebula siedmiolatka, szczypiorek itp). Po lewej duża czarna skrzynia - wszędzie truskawki (dużo ich! sadziłam jesienią, moje świeże i od Anitki). To zielone poprzeczne to goździki brodate, do wywalenia (może ktoś chce? miały być dwuletnie, więc miały ich już nie być, a są
I dalej wolne miejsce na buraczki, fasolkę itd..

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:42, 07 mar 2013

Do góry
Mój warzywnik przez okno - stan na chwilę obecną

I bób na parapecie w rolkach po papierze - jak ja go mam wysadzić, skoro zima od niedzieli?? Ale jajo

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:20, 07 mar 2013

Do góry
Łoosiuu napisał(a)
Aniu, czy oczary traktowałaś jakoś specjalnie przy wsadzaniu tzn. dobra ziemia itd? Coraz bardziej się skłaniam w ich stronę, a spodobały mi się na Gadrenii i od tego czasu tak jakoś ciągle o nich myślę

Oczar nie jest wymagającym krzewem i jego uprawa przebiega raczej bezproblemowo. Wymaga stanowisk słonecznych do półcienistych, udaje się w każdej glebie ogrodowej, choć bardziej woli gleby świeże, próchnicze, dostatecznie wilgotne o lekko kwaśnym odczynie. - i tak jest Najpiękniej wygląda jak kwitnie w śniegu.. jak teraz spadnie śnieg to nic mu nie będzie Kwitnie nadal , bo on śniegu i zimy się nie boi

Ja go posadziłam beznadziejnie...... jak i wszystkie poprzednie... kopiąc dołek , a raczej wyrąbując kilofem wydzieraliśmy z ziemi różne pozostałości po budowie..... łącznie z deskami... bo kultura techniczna wielu Polaków stawia dużo do życzenia I uśmiech strzelam w stronę ekipy Danusi To wysoka kultura techniczna..

Wiec moje oczary gniły w dołku, łapały choroby grzybowe i po prostu zamierały.... wysypały się chyba 2.... bo ja jak sie zaprę to z uporem maniaka..
To mój pierwszy oczar.. którego zamordowałam, biedak walczył przez 3 lata i się poddał.... ale po takim widoku musiałam mieć i już

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:18, 07 mar 2013

Do góry
Witaj, ładny ogród zastanów się czy nie byłoby warto przesadzić drzew ze środka trawnika na rabaty po bokach? Tak jak ta katalpa. Za pare lat będzie dosyć szeroka i będzie przeszkadzać w pielęgnacji tak wspaniałego trawnika
Ogród w skali mikro :) 15:07, 07 mar 2013

Do góry
Na szybki spacer po gliwickiej Palmiarni chcę Was dzisiaj zaprosić

Zieleń jest obłędna.. Nawet bananowce dorastają do niesamowitych rozmiarów

Jest osobny dział z sukulentami ... Gdzie jedną z atrakcji są kaktusy zwane : fotelami teściowej

Było sporo storczyków i innych epifitów ,które rosły z " luźnymi korzeniami ".., tak jak ten zdaje się storczyk.. Bardzo efektownie to wyglądało .. Jak zdjęcie będzie obrócone to sorry .,,

Niesamowite wraźenie zrobiły na nas rośliny owadożerne.. Były pięknie oświetlone, a ich kolory przyprawiały o zawrót głowy .,,

I na koniec sanseweria .. Czy to nie są te popularne nasze szable ??!...tylko te nasze są pionowe i sztywne a te tutaj miały miękkie liście i cudownie się wylewały z koszyka.. Niestety nie dopisała nam pogoda ,bo gdyby słoneczko świeciło to zdjęcia byłyby ładniejsze :

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:32, 07 mar 2013

Do góry
Jak słoneczko, to trochę rozjechały im się prognozy, miał być deszcz Haniu korzystaj z aury
a co tam, póki straszą wspomnienie ubie głego roku
Ogród w skali mikro :) 14:12, 07 mar 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Gośku , Agnisu , Zetko ...; u mnie jest na zasadzie : mówisz - masz( przynajmniej na forum )

Da-dammmmm ... Moje serducho ... Szuka jeszcze swojego miejsca na ziemi

Pięknie ci to wyszło, jestem pełna podziwu, zdolne rączki
Gdzieś na końcu świata... 14:12, 07 mar 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Ja tu szukam kwiatków na ogrodzie a nie zauważyłam co mój staruszek zamioculcas mi za niespodzianke szykuje będzie kwitł, oj jak raduje się serce moje ponieważ podobno to rzadkość u tych roślinek.

Kiedyś miałem takiego co co roku kwitł jednym kwiatem Z tego co pamiętam...kwiatostan kolba z pochewką i strasznie pylił a po przekwitnięciu się wykrzywił i taki zgięty był i wyciąłem Nie warto go trzymać i osłabiać rośliny, obetnij.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies