Fajne to miejsce i jak dużo miejsca na tej rabacie na roślinki. I jeszcze jakie widoki...
Może jakieś drzewko tu takie średnie?
Jakaś brzoza z tych mniejszych z trawami, bukszpanami i azaliami i niżej te azalie niskie które masz?
... w zasadzie to mój ogród wygląda jak po bombie...straszna masakra....ziemia i błotko i gigantyczne dziury po drzewach...aż wstyd pokazywać...ale to też dokumentacja....
...dzisiaj przesadzaliśmy tulipanowca...na szczęście nie był tak gigantyczny jak brzoza ale namęczyliśmy się w dwójkę bardzo...z placu boju zeszliśmy dopiero o 19... niestety ciemności nie pozwoliły pracować dalej...ale akcja zakończona sukcesem....tulipanowiec ma nowy dom...po drugiej stronie płotu....
... tym tempie pracy robię mało zdjęć i w dodatku komórką....
Sylwio!
Miło, że zaglądnęłaś.
Murek w ostatecznej postaci to mój pomysł. Natomiast było wiele inspiracji z neta, z czasopism i czego się da. Dla mnie zawsze zima jest taka inspirująca, bo nic się nie da robić na zewnątrz, więc myślę, co by tu zrobić na wiosnę. No i wymysliłam. I wciąż jeszcze się zastanawiam, co muszę poprawić, aby bardziej wkomponował się w całość. Chodzi mi generanie o to, aby wyglądał, jakby od zawsze tam był. Rośliny rosną, może to się z czasem uda.
Pozdrawiam ciepło i wiosennie. U mnie było dzisiaj +16 stopni!!!!!
Ewa a czemu Twój M. wykopał te dziury w środku trawnika nie mógł gdzieś na boku? czy może tam jakąś fontannę planujesz?
a na zachodniej stronie od której masz słonce od 14.00?
Oj Basiu to mnie pocieszyłaś Dzisiaj znowu popracowałam na rabatach,cudny dzięn był ogólnie roślinki mają się dobrze,żurawki przezimowały dobrze pierisy też
Haniu takiego cudnego widoku się dziś od Ciebie spodziewałam. Brak mi słów by to określic, no cuda najprawdziwsze masz w ogrodzie. dzieki za zdjecie jest śliczne. Buziaki.
Borbetko!
Jestem pod wrażeniem. Piękny, wspaniały, cudny i ZADBANY ogród. Widać, że wszystko zaplanowane i z rozmysłem posadzone. Ład i urok ogrodu, przemyślany dobór roślin zrobiły na mnie duże wrażenie. Jestes profesjonalistką.
Gratuluję!