Piękne... Ależ za nimi tęsknię zawsze planowalam białą kompozycje jest taka elegancka... Moze w tym roku mi sie uda ! Pozdrawiam serdecznie
Ps ślicznie u Ciebie m
Witam Madziu Psiak szalony jest słodziaśny, bardzo fajny Choć na pewno potrafi też znakomicie "pomagać w ogrodzie"
Też chcę przerabiać stary ogród (przynajmniej częściwo i ciut) będę Cię więc odwiedzać śledząc postępy i trzymam kciuki za wszystkie realizacje
To w takim razie przesyłam zapowiedź widoków jakie nas czekają.
A gdzie to jest > Jeśli można zapytać ?
Czy ta róża to nie jest przypadkiem Mermaid
To w ogrodzie Sissinghurst - Anglia.
Zrobiłam zbliżenie, może się przyda.
Mermaid i mnie zauroczyła, ale nie przypominam sobie, by rosła w tym ogrodzie.
Przywiozłam ją kilka lat temu, nieświadoma, że nie nadaje się do naszej strefy.
Ale o dziwo, trochę okrywana , może nie osiągała swoich wymiarów, ale przez kilka lat cieszyła widokiem kwiatów.
Miały one barwę kanarkowo - żółtą z przepięknymi pręcikami.
Pręciki stanowiły ozdobę nawet po opadnięciu płatków.
Niestety nie przetrwała zimy sprzed dwóch lat. Naprawdę żałuję, że już jej nie mam.
Olala ale siew będzie!!!
Jola trąb proszę kiedy naleźy wysiewać, bo ja całkowicie nieśiwadoma w tym zakresie jestem
Bo ja jak Boryna na wiosnę -
Postaram się odpowiednie komunikaty wysyłać
I już zapowiadam, że w przyszłym tygodniu postaram sie pietruszkę naciową w ziemi utulić Potem ją wsadze do gruntu - będzie szybciej
Madżenko mam prośbę, planuję zakup róż okrywowych, miejsce mają już wymyślone mam The Fairy, a do tego chcę dokupić Aspirin, bardzo mi się podoba i ma dobre opinie
wiem, że ją masz, możesz mi napisać jak ją oceniasz i jakieś fotki plissssssssssssssss
Kupowałam na rosarium.pl - tam jest opis. Zaraz poszukam fotek
Na tym zdjęciu biala to aspirin rose a różowa fairy
Aspirin jest troszeczkę wyższa i ma większe kwiaty i ma lekkie przerwy w kwitnieniu. Fairy daje dłużej czadu, do silnych mrozow.
Dzięki wielki
Tak właśnie myślałam, że Aspirin jest wyższa szkoda trochę, że nie kwitnie tak długo jak The Fairy, bo myślałam, że mają identyczne pory kwitnienia ale jest piękna i będzie u mnie na pewno w tym roku
Bardzo łatwo można taką ukształtować,ale najlepiej wygląda jesli uformujemy ją z niskiej odmiany np. Bobo lub Litle lime wtedy korona będzie zwarta i bardziej gęsta
Krzewuszka tez sie do tego nadaje jak juz jestesmy przy piennej formie:
I z zachwytu zapomniałam napisać że jest super !! Nowocześnie i mega praktycznie , kuchnia mnie zaskoczyła (nigdy nie sądziłam że niby surowe, nowoczesne wnętrze może być tak ciepłe !). Meble wygodne , posiedziałam, ciacho zjadłam , kawkę wypiłam. Tylko dalej nie rozumiem Twojego dachu czy on w końcu przeszklony czy nie przeszklony czy częściowo ,a jeżeli tak to jak częściowo
Madżenko mam prośbę, planuję zakup róż okrywowych, miejsce mają już wymyślone mam The Fairy, a do tego chcę dokupić Aspirin, bardzo mi się podoba i ma dobre opinie
wiem, że ją masz, możesz mi napisać jak ją oceniasz i jakieś fotki plissssssssssssssss
Kupowałam na rosarium.pl - tam jest opis. Zaraz poszukam fotek
Na tym zdjęciu biala to aspirin rose a różowa fairy
Aspirin jest troszeczkę wyższa i ma większe kwiaty i ma lekkie przerwy w kwitnieniu. Fairy daje dłużej czadu, do silnych mrozow.
Wczoraj aparat odmówił posłuszeństwa , baterie rozładowane ... dzisiaj mogę pokazać co upolowałam z Dziewczynami na giełdzie wspólny shopping jest super
oto moje skarby ... aranżacje dopiero dzisiaj będą ... wczoraj musiałam ogarnąć dom, pochowałam już ozdoby świąteczne, wianki, światełka ... zrobiło się pusto ... cebulowe wypełnią tą pustkę
wianki ... zmyłam z nich sztuczny śnieg i mam gotowe podkłady, które czekają na wiosenne przybranie ... przez chwilę w środku cyklamena , mam ochotę postawić ją przed wyjściem ....ale jeszcze za zimno ...
cebulowe
i kwiatuch do pracy na biuro .... będzie mi umilał czas ... cebulka przykryta mchem...
Co to za cudo na biało kwitnące? Masz fajny kształt ogrodu i dużo roślin...starych drzew tak szybko bym się nie pozbywała, zawsze mi ich szkoda.
Aha i przytulaszczy do kudłania psiak
i to są najsłabsze
SOS Bożenko! na ostatnim zdj. to choroba?
Haniu najpierw ze zdumienia przecierałam oczy , ale w końcu zauważyłam uśmiech. Rozumiem że wiesz że rh są piękne i zdrowe i ten uśmiech o tym swiadczy. Ciekawe jakiej choroby sie obawiałaś że tyle krzaków wyrzuciłaś. Pewnie zrobiłaś to na wyrost bo tu żadnych chorób nie widac a jedyne co może robisz źle to podlewanie bo one rzeczywiście wymagają dużo wody a szczególnie jak rosna pod drzewami które im wodę zabierają.Śliczny i wielki masz ogród. Pozdrawiam serdecznie.