Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój kawałek raju II 09:42, 03 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Ja mam już chyba wszystko kupione z nasion, bylin , cebulowych i pnączy
Pozdrawiam dziewczyny, dzisiaj chyba się wcześniej położę , bo siedziałam wczoraj do 4.30
zostawię trochę wiosny

Aniu te krokusy ubiegłoroczne???
Na okrągło:) 09:38, 03 lut 2013

Do góry
Kilka zdjęć z zimy:

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:34, 03 lut 2013

Do góry
W zimowej scenerii czarno białej też może być ciekawie

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:24, 03 lut 2013

Do góry
W takim razie dziś przekornie będzie jeszcze zimowo Tak ładnie dziś biały puch przykrył cienką kołderką mój ogród, że nie mogłam się oprzeć i wyskoczyłam na ten mróz zrobić kilka fotek

Sosna 'Wintergold' ostatnio popularna na forum

Zielony ... ogród 08:25, 03 lut 2013

Do góry
Na chwilę wróciła do nas zima...tak wygląda dzisiaj u mnie poranek...

Lecę w kulki... 07:52, 03 lut 2013

Do góry
Aniu, dla Ciebie tulipanki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:33, 03 lut 2013

Do góry
Grupa Wrocławska!

POZDRAWIAM PIĘKNE I ZADOWOLONE OGRODNICZKI
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 07:25, 03 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
szelmo jedna...jak ja zazdroszczę!! ci tej witalności
ja buszowałam w garach, kilka potraw, potem rodzinka i teraz na chwilkę wpadłam

i o to ty, idealnie pasuje ...bo pokazałaś z czego się cieszysz!

powiedziałam, że żółty storczyk. czarna donica i ta twoja ściana, to nijak się mają!!
przynajmniej, ja wzięłam ten storczyk, bo do mnie pasuje

bumbumek...

i kolejne do upchania w bumbumku

Miło Was widzieć PIĘKNE OGRODNICZKI
Mój jesienny ogród 06:09, 03 lut 2013

Do góry
Witam Was, dziś krótko, gdyż muszę rano wstać by zdążyć na balony które startują znad jeziora Svan. Będę miał 12 km do przejechania więc muszę o 8 wyjechać z domu a później będę się starał dojechać jakoś na Silver Star ,obejrzeć rzeźby ze śniegu. Dzisiaj widziałem Balony jak wracałem z

pracy zrobiłem telefonem, dwa złapałem lufą z balkonu. Zjadłem i wykąpałem się i pojechałem rowerem nad jezioro Svan, balonów już nie było ale za to zachód słońca był przepiękny. Na koniec kilka dzisiejszych fotek.

Tu widać drogę za miastem, która jeżdżę na budowę, to zdjęcie zrobiłem przez całe miasto, jakieś 6 km

To ściana mgły z nad jeziora Kalamalka, obrazek jak z filmu katastroficznego.

Na środku widać samolot lądujący w Kelowna.

Bogdziu, ten dom jest cały z drewna, jego elewacja jest z kamienia 5 cm przymocowana na kotwy do ściany. Tutaj połowa tak chodzi, już pisałem o tym kilka razy, blacharz cały dzień w koszulce z krótkim rękawem na podnośniku przestał, nie wiem jakie to trzeba mieć zdrowie. Bogdziu dla Ciebie balonik
Mój kawałek raju II 02:22, 03 lut 2013

Do góry
Ja mam już chyba wszystko kupione z nasion, bylin , cebulowych i pnączy
Pozdrawiam dziewczyny, dzisiaj chyba się wcześniej położę , bo siedziałam wczoraj do 4.30
zostawię trochę wiosny
Kolorowe rabaty 02:17, 03 lut 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Wracając jednak do świata roślin.
Taka zagadka na weekend cóż to za roślinka na moim parapecie zakwitła ?Niech się wygi wstrzymają do wieczora wiem,że wiedzą

Heliotrop????Pozdrawiam.

Pewnie,że heliotrop .Blady ,chudy,ale nawet pachnie troszkę .W formie małego drzewka .Był dość długo na werandzie zabudowanej i przymroziło go troszkę to się zlitowałam i przygarnęłam na parapet .
Brawo Bogusiu i Bożenko
Grembosiowo 01:51, 03 lut 2013

Do góry
I jeszcze, wspomnienie lata... bez pergoli i altany

Grembosiowo 01:37, 03 lut 2013

Do góry
Szukałam trochę kolorowych zdjęć, nawet jesiennych, żeby cieplej się zrobiło...
Wiosna niebawem...

Cięcie hortensji 00:50, 03 lut 2013

Do góry
dajana napisał(a)

Forma pienna hortensji bukietowej
[/quote

Jaka piękna !Każdą tak można ukształtować?

Trzeba ją odpowiednio od pojedynczego badyla tak poprowadzić. Przywiązać do palika im uszczykiwać wszystko od dołu, Jak już "pieniek" osiągnie 1,20 to ucinasz górę i kształtujesz koronę. I gotowe,
Blokersi planują 00:30, 03 lut 2013

Do góry
Tutaj przerywaną linią zaznaczyłam inną linię trawnika, żeby było go więcej

Blokersi planują 00:26, 03 lut 2013

Do góry
A mnie się wydaje, że najpierw trzeba wytyczyć linię trawnika, żeby było wiadomo gdzie jest granica nasadzeń, a gdzie ma być trawnik i od tego trzeba zacząć.

Dopiero potem w ramach rabat czyli teren wolny od trawy - planować poszczególne miejsca czyli warzywnik i krzewy w sadzie.

Twoja propozycja na czerwono wprowadza dalej coraz więcej chaosu, zrób jakąś spójność, Ja tak na szybko, wrysowałam Ci np. propozycję trawnika i warzywnika oraz kratka czerwona to płyty czy kostka (nie wiem z czego są tarasy) - musi być jakaś komunikacja między tarasami.

Bukszpanów wcale nie trzeba przesadzać, trzeba ich dokupić żeby otoczyć nimi okrągły placyk w głębi ogrodu, trójkątne rabaty. Na froncie posadź coś piennego np, trzmielinę, hortensję, pod nimi obwódka trójkątna z bukszpanu i w środku jeszcze mogą być hosty o białych liściach np. Patriot.

Rabaty można pomniejszyć, ale trawnik musi być trawnikiem z konkretną linią i kancikami.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 00:23, 03 lut 2013

Do góry
Dobrej nocy i dobrej niedzieli życzę .....

Cięcie hortensji 00:03, 03 lut 2013

Do góry
ele2001 napisał(a)
Forma pienna hortensji bukietowej
[/quote

Jaka piękna !Każdą tak można ukształtować?
ogrodoweimpresjejolki 00:01, 03 lut 2013

Do góry
Uporządkowałam swoje kupione nasionka - kwiaty osobno, warzywa osobne. Za strachu patrzyłam co wymaga miejsca na parapecie ???? Sporo pójdzie prosto do gruntu A w przyszłym tygodniu chyba już pietruszke naciową posieje do doniczek, co wcześniej się witaminizować

A anturium już w większej doniczce.. ta fotka jeszcze przed przesadzeniem

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:13, 02 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Piękna Magnolia,Ania ASC taką ma
Pozdrawiam Konstancjo-Izo

Rene ... ja już dawno zrozumiałam i fiem, że jak mi sie jakiś kfiatek spodoba to na pewno Ania go ma ... albo miała tylko sobie zaszkodził i wyciepała ... albo będzie miała ... jeżeli jakimś cudem się drań uchował i go u Ani nie było ... i za tez ją kofffam ... też bo nie tylko ))))

Święte słowa jak nie ma u Ani Asc i Monteverde, to znaczy że taki kwiatek nie istnieje

No to dałyście dziewczynki po garach.... zaraz ze śmiechu te wiaderko z mopem wyrzucę.. bom skończyła myć, ale nie skończyłam nieść tego do łazienki, bo po drodze stał kompiuter....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies