Jest ich coraz mniej..... a są ładne i wesołe... od rana już słyszę ich ćwir, ćwir pod oknami
Stwierdziłam, że są to dość pospolite ptaki u mnie ,wiec nie mam ich zdjęć (tak jak i pospolitych kwiatków..bo po co takie coś fotografować)..
Dziś osobiście bawiłam się w fotografa... i polowałam a że leń i zmarzlak jestem, to polowałam z za okna
W jasnych tonacjach - biel z dodatkiem żółci.
Można dostrzec dwa przeciwieństwa w tym ogrodzie - kompozycja z bylin i traw ozdobnych jest chaotyczna, gdzie po drugiej stronie topiary z bukszpanów łagodzą ten chaos, wprowadzając ład i porządek w kompozycji. Również i tutaj pomimo odnoszonego wrażenia ogromnej różnorodności gatunków, występuje ich konsekwencja.
quote=asc napisał(a)
I kwiatuszek..czyli delosperma
Och jakie one urocze, dziękuję Bogdziu- Bożenko za wskazanie na nie Jakie śliczne kwiatuszki !
Pełen romantyzm, tak mi się romatycznie z wiekiem robi, czy co ?
A odnośnie światła na suficie: moi synowie, (szczególnie starszy) zawsze zapalają mi światło na suficie, gdy widzą mnie przy kompie z lampeczką " mama chcesz wzrok sobie popsuć" i buch pełna iluminacja z sufitu płynie, no i ... nie jest romantycznie aż tak, he he
Trudno stracę na romantyźmie ale może będę mogła dłużej przy komputerze posiedziec.Delosperma jest piękna ,żeby tylko przetrwała nasze zimy.U Ani przetrwała ale ona na południu. Zobaczymy.Pozdrawiam.
quote=asc napisał(a)
I kwiatuszek..czyli delosperma
Och jakie one urocze, dziękuję Bogdziu- Bożenko za wskazanie na nie Jakie śliczne kwiatuszki !
Pełen romantyzm, tak mi się romatycznie z wiekiem robi, czy co ?
A odnośnie światła na suficie: moi synowie, (szczególnie starszy) zawsze zapalają mi światło na suficie, gdy widzą mnie przy kompie z lampeczką " mama chcesz wzrok sobie popsuć" i buch pełna iluminacja z sufitu płynie, no i ... nie jest romantycznie aż tak, he he
mam kilka pytań KOCHANI.....
co można posadzić na ziemi gliniastej, od strony północnej...
wiem ,że nie wszystkie rośliny lubią takie miejsce...
a tak mam akurat wejście do domu.....
obok przy schodach są już dwie duże tuje a po drugiej stronie konika też duża....
małe roślinki śmiesznie będą tu wyglądać.........
ziemia jest w tym miejscu bardzo glina .....
no i mało słońca w ciągu dnia........
Ciężko nadrobić,ale ponieważ wiosna i ornitologia to nadrabia się z przyjemnością .
Twoja piękna kolekcja storczyków sprowokowała mnie do pokazania mojego jedynego egzemplarza.Urodzinowy kwiat od męża zakwitł jakiś czas temu ponownie i ma jeszcze takie punkty,które świadczą chyba o tym,że na tym nie koniec...?
Twój jedyny egzemplarz jest piękny.. i nawet nie mam o takim kolorze... Jak powtórzył kwitnienie to już będzie powtarzał Nie ścinaj tylko patyków, chyba że schną to to co uschnięte
A ja jeszcze w dzień miałam biżuterię, ale jutro już jej nie będzie... idzie chlapa-ciapa... foto wszystkie z okna, bo wychodzić się nie chciało...