Jeśli jest ciasno to możesz na każdą ze stron do nasadzeń roślinek zostawić po metrze a środkiem jako alejkę do ławki poukładaj kamień który widzę na obrazku (albo źle widzę) i posiej trawkę w fugi kamieni lub wysyp żwirkiem (jeśli jest tam całkowity cień) .
Po lewej stronie mogą być pasmem posadzone hortensje z hostami a po drugiej rh podsadzone runianką .
Przy ławce tak jak narysowałam z obu stron kulki podsadzone żurawkami ... Można również zamiast jednej kulki bukszpanowej wkomponować ciurkadełko kulę w kolorze granitu (bo widzę , że kamień który dochodzi do tej rabaty jest koloru szarego)
A teraz dla rozjaśnienia te kamienie z trawką a teraz kombinuj (zamiast ławki można dać ładne krzesełko i zrobić kącik czytelnika o ile sąsiad na to zezwoli , czego Ci życzę
Nie jest to staranne absolutnie za co przepraszam ale może rozjaśni mój chaotyczny opis
Zima u mnie na wysokich obrotach nadal .... Od rana śnieg się intensywnie dosypuje
Ewuś...nie ciofam stron...bo czas w Holandii szybko płynie
Ale pozdrawiam słonecznie...wiosna idzie bo tu dziś już znacznie cieplej...
W piatek wracam to i u nas bedzie ciepełko
Wszystkiego dobrego z okazji Świąt Wielkiej Nocy!
Chyba w tym roku trzeba będzie zmienić nazwę lanego poniedziałku .. na rzucany. Zamiast lać wodą będziemy rzucać się śnieżkami