Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje roślinki 18:29, 17 sty 2013

Do góry
Zasypane rabaty

I "orzeł" na śniegu
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 18:28, 17 sty 2013

Do góry
Ozz napisał(a)
Na większe areały to na razie są bardziej marzenia niż plany... ale od czegoś trzeba zacząć

A na balkonie... może jakaś skromna zielona ściana:

(ogród botaniczny w Mikołowie)

Ta skromna ściana wygląda imponująco
Moje roślinki 18:28, 17 sty 2013

Do góry

Czermień błotna - Calla palustris 18:26, 17 sty 2013

Do góry
Calla palustris czermień błotna
Europa, Azja, Ameryka Północna.
Niska (30 cm) bylina o zielonych kłączach czołgających się po powierzchni podłoża. Liście sercowate, ciemnozielone, błyszczące. Kwiaty białe zebrane w kolbę, którą podobnie jak u tulejnika otacza biała pochwa (spatha). Owocostan składa się z mięsistych jagód o intensywnej czerwonej barwie.
Kwitnie od maja do końca sierpnia.
W naturze zasiedla bagniste zbiorniki zazwyczaj o podłożu torfowym, podmokłe i zacienione brzegi jezior.
Znana nam kalla Zantedeschia aethioptica uprawiana na kwiat cięty, to jej kuzynka z Afryki.
Czermień błotna nadaje się do naturalistycznych ogrodów, dobrze rośnie w stawach, sadzawkach i dużych oczkach wodnych o żyznym podłożu. Roślina nie trzyma się miejsca sadzenia.
Mało przydatna do uprawy pojemnikowej.

Moje roślinki 18:26, 17 sty 2013

Do góry
Zimowa pogoda z lekkim mrozem sprzyja spacerom.Chodzimy z córką codziennie po okolicy.Na początek kilka fotek z przedwczorajszego spaceru po polach

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:18, 17 sty 2013

Do góry
Marzenko gratulacje . Zdjęcie się pewnie nie wgra.

.

O wgrało się, niespodzianka.

Zielony Punkt - ogród Finki 18:12, 17 sty 2013

Do góry
tak na szybko odnalazłam jeszcze takie...Irenko to ta niebieska chmura

jak widać na moich zdjęciach nigdy nie gra pierwszych skrzypiec, nie wiem dlaczego jej tak nie doceniam...
a tu z różą 'Heike', którą upodobał sobie nasz ogrodowiskowy Elfik, kwitnie non stop

a tu szałwie z mojej produkcji, w tym roku też będą te, a także białe...

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 18:11, 17 sty 2013

Do góry
Na większe areały to na razie są bardziej marzenia niż plany... ale od czegoś trzeba zacząć

A na balkonie... może jakaś skromna zielona ściana:

(ogród botaniczny w Mikołowie)
Rododendronowy ogród II. 18:10, 17 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
I ja się przyłączę do gratulacji
i też tulipek

Irenko a Ty tych postów masz jeszcze więcej i to dużo więcej, ale Ty jesteś młodsza to i nogi szybciej Cię po wątkach nosza , a rekordzistkąjest chyba Ania Monte , bo że wszystkich ,,na łeb " bije Danusia to wiadomo. Dzięki Irciu, czytałam że też zamówiłaś cynobrówki i lilie wielkości Waligóry.To bedzie radocha jak zakwitna.
Rododendronowy ogród II. 18:07, 17 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
I ja się melduję i tej pięknej cyfry gratuluję!Każdy pretekst jest dobry na wiosenny kwiatek!

Haniu dzięki , nie spodziewałam sie dziś świeta ale zawsze lepiej się cieszyc z byle czego niż martwic.Przed chwilą pisałam do Grażynki że ciesze sie cały dzie a nawet dłużej chocby jednym kwiatkiem a kwiatkami od Ciebie ciesze sie już prawie cały rok i doczekac sie ich nie mogę. jeszcze od Ani dostałam też cudna piwonię i jestem gotowa spac przy nich jak zakwitną.Za cudne tulipki ze zdjecia dziękuje serdecznie i za Twa obecnośc również.
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 18:05, 17 sty 2013

Do góry
Pola napisał(a)
strasznie długo mnie nie było, co nie znaczy że nie podczytywałam , co dzieję się na forum. Nie da się wszystkiego nadrobić, ale wszystkie Was gorąco pozdrawiam. Czasu mało ale w lipcu mam nadzieję nadrobię zaległości. Cudne miałyście spotkanie, zazdroszczę Wam i ślę dla wszystkich buziaki. Troszkę zdjęc z ogrodu zostawiam.

Polu to twój ogród?? nie mogę uwierzyć zatkało mnie z zachwytu Tyle się działo u ciebie od wejścia na O że trudno mi ogarnąć tak cudną metamorfozę. Już nie jesteś początkująca ,niestety ja nadal jestem .Patrząc jednak na twoje zmiany oprócz podziwu ujrzałam troszkę swego piękna po zmianach .Gratuluję !! czego?wszystkiego ,wytrwałości ,dzieci ,dobrych wyborów ,cudnej werandy ( moje klimaty) i waszej pracy bo nie mogę pominąć twojego M .Zapomniałam o ciurkadełku hi jest świetne a podświetlone jeszcze piękniejsze .Doping miałaś wyborny same tuzy ogrodowe ,zawsze to milej w towarzystwie Pozdrawiam serdecznie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:50, 17 sty 2013

Do góry
w domku coś poszukam

a tu róża Novalis, ciekawa jestem, jak w tym roku po zimie z nią będzie

Ogródek Janiny 17:41, 17 sty 2013

Do góry
Wiosennego kwiatucha wstawię na przywitanie,bo dawno tu nie byłam.I biegnę na rabatki pooglądać.....

Rododendronowy ogród II. 17:39, 17 sty 2013

Do góry
I ja się przyłączę do gratulacji
i też tulipek
Rododendronowy ogród II. 17:37, 17 sty 2013

Do góry
I ja się melduję i tej pięknej cyfry gratuluję!Każdy pretekst jest dobry na wiosenny kwiatek!
Ogród w skali mikro :) 17:37, 17 sty 2013

Do góry
wydaje mi się, że jest tam jakiś filtr w środku co napowietrza, no i wody na pewno trza dolewać... fajowe, u mnie w wątku mam też przykład takiej starej kamiennej donico-fontanienki a w środku wyrzeźbiony sum

o taki

widziałam też wersje ,,nowocześniejsze"
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:30, 17 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A ja bym chciała, żeby jeszcze trochę tej zimy było. Tak do wiosny niech będzie zima. Zdjęcia i aranżacja bardzo mi się podobają.

Czasami się zastanawiam, że w dużym ogrodzie nie da się mieć takich pięknych dekoracji i biżuterii, bo postawienie czegokolwiek sprawia, że przedmioty giną w masie przestrzeni albo wyglądają kuriozalnie (zawsze mam ten problem). A w kameralnym ogrodzie jest lepiej. Jak uważasz, Danusiu?

Zielony Punkt - ogród Finki 17:25, 17 sty 2013

Do góry
eee. chyba kiepskie to zdjęcie, poszukam w archiwum z ubiegłych lat, te są z lata 2012

a tu to tylko ledwo kilka gałązek widać...

Igiełkowy ogródeczek 17:24, 17 sty 2013

Do góry
Setka z banku!Setka na kwiaty!
I kwiaty na rabaty!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies