Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 20:44, 25 mar 2013

Baraga dzięki za dobre chęci! Ja mazurki robię tylko raz w roku oczywiście ale ciągle nie znalazłam dobrego spodu. Czekam nadal
zuza12 20:57, 25 mar 2013

Witaj Agato.
Niestety ja nie robie mazurków, bo też są dla mnie za słodkie. Ale chętnie skorzystałabym z jakiegos przepisu na dobry pasztet.
I aby do wiosny.....
agata_chrosc... 22:30, 25 mar 2013

pasztet dobry to moja Mama zawsze robi, ale przepisu to się od niej nie wydębi bo wszystko "na oko" robi. I jak sie człowiek dopytuje - "no ale tego podgardla to ile?" to tylko w łeb może dostać za brak inteligencji bo przeciez każdy wie ile się podgardla do pasztetu daje. Także po kilku próbach zrezygnowałam z pozyskania wiedzy pasztetowej. Ale może kiedyś ?...
a swoją drogą nie sądziłam, że mazurki takie mało popularne. Przeciez one wcale nie muszą być takie znowu słodkie. Taki mazurek czekoladowy z gorzekiej czekolady z orzechami nie jest słodki ani trochę, nawet wytrawny bym powiedziała! Kajmakowy za to - o tak! Ten to normę cukru na cały sezon wiosenno-letni wyrabia! ja akurat uwielbiam
jagoda99 15:56, 26 mar 2013

Witam nadal zimowo co prawda snieg nie pada ale jest go pelno wszedzie
Nadal bardzo zimno wiatr brrrrrrr
Widze ze juz przygotowania do Wielkanocy o mazurkach mowa ja nie pieke nie lubie kuchni ze mnie gospodyni jak z koziej du...y traba
Jak sie ta pogoda nie zmieni zejde z tego swiata na depresje
pozdrawiam
wojtas2101 21:44, 26 mar 2013

agata_chroscicka napisał(a)
Baraga dzięki za dobre chęci! Ja mazurki robię tylko raz w roku oczywiście ale ciągle nie znalazłam dobrego spodu. Czekam nadal

Poszukam i jutro napisze.
Bogdzia 12:33, 27 mar 2013

jagoda99 14:37, 27 mar 2013

Kolorowych jajeczek,
rozczochranych owieczek,
rozkicanych króliczków,
pyszności w koszyczku,
a przede wszystkim
mokrego ubrania
w dniu wielkiego lania
agata_chrosc... 21:25, 27 mar 2013

Jagoda witam Cię serdecznie. Byłam już u Ciebie, ale napisze więcej po powrocie. Cieszę się , że jesteś i do usłyszenia

agata_chrosc... 21:31, 27 mar 2013

Kochani,
bardzo dziękuję za życzenia. Życzę Wam wszystkim wspaniałych Świąt. Do tego stopnia wspaniałych, aby wszyscy zapomnieli o tym co się dzieje za oknem. Pogoda dała nam w kość jak rzadko,ale kiedyś to się musi skończyc. Zyczę więc cierpliwości, aby doczekac tej pięknej chwili kiedy w nocy nie będzie mrozu a w dzień da się posiedzieć w ogródku. Nie dam rady tym razem uściskać każdego indywidualnie bo już mi sie ziemia pod stopami pali przed wyjazadem i nie wiem w co ręce wsadzić. ściskam więc serdecznie i do usłyszenia już w kwietniu, kiedy wrócimy szczęśliwie z wielkanocnej wyprawy.
eliza3 21:37, 27 mar 2013

Agato, życzę Ci wspaniałej podróży świątecznej i wszystkiego najlepszego z okazji Świąt.