Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój jesienny ogród 09:49, 16 sty 2013

Do góry
Robi,narobiłeś mi apetytu tą piękną pieczarkową.Świetnie sobie radzisz,i grunt ,że jesteś zadowolony.
Z tymi wyjazdami za pracą,to mam takie przemyślenia.
Karmiono nas patriotyzmem...i dobrze.Gdzieś trzeba mieć swoje korzenie.
Ale jeżeli człowiek może sobie zapewnić lepszy byt gdzie indziej? Czemu nie.Po co całe życie się szarpać,i tego życia nie użyć?
Gratuluję decyzji.Szkoda ,że nie mam krewnych w Kanadzie......Zdjęcia oczywiście oglądam ,za miłe słowa dziękuję.
Dla Ciebie trochę moich chabazi.z ub.wiosny....

Rododendronowy ogród II. 09:49, 16 sty 2013

Do góry
anipla napisał(a)
Bożenko, jak tak czytam o Twoich liliowych zakupach itp ,to mi się wiosny chce...
Zdrówka życzę i kwiatka z gośćmi wklejam dla Ciebie

Kwiatek piękny i pszczółka też, trochę dyskusyjny ten pajaczek kwietnik ale dla mnie może byc. Do wiosny wszyscy tęsknimy ale dla mnie wiosna zawsze się zaczyna jak zaczynam zakupy czyli już się zaczęła. Mam lepszy humor i juz te kwiaty widzę kwitnące w ogrodzie w ilościach wiekszych niż kupiłam bo wyobraźnię mam chyba dobrze rozbudowaną. Pozdrawiam Anitko a jak trawa sie zazieleni to musowo sie spotykamy.
Ogród niby nowoczesny ale... 09:45, 16 sty 2013

Do góry
aneta230972 napisał(a)
Madzia przed momentem znalazłam.Może się przyda

Tak poleca Gabriela ( ogród w budowie nieustającej).
"Ja nie mam folii, tylko na spodzie jest siatka i włóknina na nornice, polecam ten sposób, jak nie chcemy dzielić się marchewką ze zwierzątkami.
Mój warzywnik jest zaimpregnowany zwykłym Drewnochronem, w środku tylko od góry. Do 10 lat na pewno wytrzyma, poza tym co jakiś czas trzeba wymienić ziemię w skrzyni, więc nie będzie kłopotu żeby wymienić całe ustrojstwo.
Tak to wyglądało po założeniu."

Znalazłam też coś takiego na forum i jest całkiem fajne:

O wielka TY!!!! ja już widziałam na forum te skrzynie i mi wsiąkły...zapomniałam gdzie!
No właśnie cos takiego chcę tylko moje będą na biało na zewnątrz pomalowane...
Te kolejne też są fajne...dzieki Co dwie głowy to nie jedna

Rododendronowy ogród II. 09:44, 16 sty 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Ładniutki storczyk, dzisiaj to Kwiatyllo.pl przysłało mi do domu katalog, nie ma w niczego czego bym nie miała , no może po za jedna lilią, Bogdziu dzisiaj w końcu udało mi się zrobić zdjęcie kosa nie za bardzo wyszło, bo mam kiepski aparat i robiłam w zbliżeniu ale jednak Kos dla Ciebie

Aniu za kosa wielkie dzięki i nie najważniejsza jest jakośc zdjec tylko radosc że sie udało je zrobic. teraz światło kiepskie to większośc zdjec kiepsko wychodzi. kos -samiec jest sliczny. a że w katalogu nie ma dla Ciebie nic do kupienia to ja sie tego spodziewam bo to raczej Ty byś mogła ich zaskoczyc niektorymi roslinami. Ale piwonii Krinkled White to chyba nie masz?, czy masz?
Kubusiowo 09:35, 16 sty 2013

Do góry
Jak miło słyszeć że historia szybko i pozytywnie się skończyła
Kubusiowo 09:34, 16 sty 2013

Do góry
Cieszę się ,że już w domu! Ściskam!Czekam z Wami na wiosenne promyki....

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:04, 16 sty 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Kilka migawek z karmnika i spod karmnika

Czy to kwiczoł???

A tu nowy jegomość do rozpoznania, nie mam czasu pogrzebać

Na pierwszym jest samica kosa a na drugim sikorka czarnogłowka albo sikorka szarytka ale różnice są tak minimalne ze nie do stwierdzenia bo różnią sie np długością czapeczki lub szerokością krawacika.Aga napisz jaki aparat kupiłaś (może byc na pw)
Przyjazny ogród 08:33, 16 sty 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

..Wykopy

Mariusz pokazujesz dużo i na pewno pokażesz jeszcze więcej wspaniałych roślin i widoków ale tego co na zdjęciu naprawdę Ci zazdroszczę (pozytywnie)
u mnie warstw "żyzna" to 15-20 szarawego piachu -tak jak uchwyt szpadla, dalej do końca pylisty piasek i przy końcu ostrza glina
i to jest optymistyczne że nie marnujesz takiego daru natury

Faktycznie ziemia jest żyzna, tylko przy ulewnych deszczach zabija się niemiłosiernie, a później powstaje skorupa jak skała, natomiast przy suszy mocno pęka. Praktycznie pod każdą rabatkę muszę ją rozluźniać kompostem, obornikiem czy torfem.
Mój jesienny ogród 08:13, 16 sty 2013

Do góry
Witajcie ale sprawiliście mi radość taaką ilością odwiedzin.
Ewo, szaleję ,trafiła mi się taka super okazja to pragnę wykorzystać ją na maxa, przecie nie będę siedział w domu jak mój lokator. Nie gniewajcie się na mnie, gdy nieraz piszę krótko i chaotycznie ale naprawdę nie mam czasu. Jednak staram się być w miarę na bieżąco. Ewcia telefon super ale niestety po angielsku, muszę wgrać nowego androida, ale oczywiście nie mam na to czasu, na razie wgrałem chroma, skype, tłumacza, Ruska muzę i Ruskie teledyski oraz trochę zdjęć z działki. Fotki są tak piękne że sam nie wieżę że to moje, wyświetlacz jak w ipadzie. Gdy pokazałem Kanadolom Ruskie teledyski to byli w szoku, jakość HD Skype działa wyśmienicie, jest taki dźwięk jak żyleta.
Kupiłem go za gotówkę 830$ i do tego kartę prepaid za 29 $, mam w tym 150m i darmowe na Nort Okanagan, od 18 do 7 rano i cały weekend od piątku do poniedziałku. Internetu nie brałem gdyż w domu mam Wi fi to w zupełności wystarczy, w domu płacę 30 $ tu mam internet po 2 godzinach a w polsce płacę 140zł, po prostu bandyckie opłaty. Teraz telefon mam w kieszeni i skypa mogę używać gotując obiad, super czy iść do piwnicy pranie robić czy leżeć w łóżku jak właśnie zaraz to zrobię.
Basiu, miasto całkiem inne jak w Polsce, nowe nie mam tu zabytków, całe centrum to markety kasyna, bary, restauracje, banki i nie wiem co jeszcze a domy wkoło. Gór prawie nie było widać chmury wisiały b. nisko. Najgorzej mają msamoloty jest tu bardzo wąsko i podchodzą do lądowania nad jeziorem Kalamalka kończy się jezioro i zaraz jest pas startowy. Zdjęć nie robiłem nie chciałem poznać tutejszej policji jak znam swoje szczęście zaraz by mnie zatrzymali i znów by chcieli oglądać moje fotki Jak się zrobi ciepło to na pewno nie raz tam będę.
Irenko bardzo bym chciał zostać i cały czas wydeptuję ścieżki w tej sprawie, cieszę się że zaglądasz, może w niedzielę lub sobotę drapnę Cię na skype Na budowie jest słabe wifi, działa tylko kilka metrów.
Wiem że by tak było i wcale by mnie to nie dziwiło jedną dwie osoby mógłbym przenocować tylko mebli nie mam. Mamy tylko umeblowaną kuchnie a w pokoje puste. Śpimy na materacach ale jest super, czysto i ciepło to najważniejsze. Cieszę się że zaglądasz Marto
Sebku, wszystko co piszę to prawda. Wcześniej pisałem jak spod wodospadu zabrał mnie Szwajcar mieszkający na Alasce. Przywiózł mnie do roweru, wyszedł otworzył drzwi, złożył mi życzenia uściskał i pojechał, byłem w szoku, ale tu tak jest. A z telefonu jestem bardzo zadowolony zabawka super trochę się zejdzie zaczem wszystko opanuje, to kiler ifona teraz ifon będzie musiał coś wymyślić. To jest po prostu tablet z funkcją telefonu 4G Teraz się boję żeby go nie posiać.
Gosiu, mi też jest miło że zaglądasz, wpadaj jak tylko czas ci pozwoli zawsze podejrzysz trochę świata
Haniu, zawsze jest mi miło, jak widzę twoją uśmiechniętą buźkę i dzięki mnie została, pamiętam o tym i dziękuję, jesteś u mnie od samego początku, Dla mnie Ty i Bogdzia to takie okręty flagowe naszego forum, Pozdrawiam Was gorąco i bardzo mocno.
Anito, cały czas tylko robota i robota, tak było w Polsce a tu jest i pieniądz to weź i sobie odmów, nie idzie a tak mam fajną zabawkę którą umilę sobie życie i bardzo praktyczna. Muszę powiedzieć że czuje się tu jak ryba w wodzie zostałem też Mr. Fish już tak wszyscy na mnie wołają, prócz kierownika.
Aniu, gdy zostanę to daleko będziecie mieli na spotkanie, zobaczymy jak to wyjdzie. Teraz fotki i spać.
Rozpisałem się jak nigdy.

Mój pierwszy schabowy

i pieczarkowa
Ogród w skali mikro :) 07:44, 16 sty 2013

Do góry
Likwidacja bordów nie jest prostą sprawą ... ( znów się tłumaczę , ostatnio to chyba weszło mi w krew ) ... Od bordów zaczął mój sąsiad... A ponieważ od frontu nasze działki nie są niczym ogrodzone i są bardzo małe i w dużej bliskości ,więc stwierdziłam ,ze nie będę kasprować ... Nie ma tam żadnego trawnika , tylko albo rabaty z korą albo żwirek ... No i jak to rozgrodzić ?? Poza tym pod domem też fajnie jest zachować opaskę ze żwrku , żeby pluskający deszcz nie brudził elewacji , która jest beżowo - biała...

Usiłowałam to sfocić , ale czy mi się udało ... Osądżcie same

Między naszymi drzwiami jest jakieś 3m odległości , więc szału nie ma
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 07:32, 16 sty 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Basia mi też się wydaje, że beton moze być...a na jaką wysokość chcesz zrobić?

Magda, ja chcę otrzymać efekt mniej więcej taki jak na tym cudnym zdjęciu Danusi, które poniżej wklejam ponownie (ale warte jest tego )chodzi mi nie tyle o skrzynie same w sobie, z gałęziami, kompostem itp. jak czasami pokazywane jest w programach ogrodniczych, ale o utrzymanie grządek w ryzach, bo mam słabiutką glebę i po ulewach wszystko się rozpływa a i wiatr ciągle wywiewa wierzchnią warstwę gleby.
Z tego powodu, choć dużo bardziej podobają się belki w roli ram, zastanawiam się nad szarymi obrzeżami w połączeniu z szarym żwirem rzecznym, żeby to było trwałe a nie do wymiany za 3 lata...
Jak śnieg zejdzie to wybiorę się do centrum budowlanego zobaczyć, co mają na stanie, może wypatrzę coś ciekawego?
Ogród niebieski 03:24, 16 sty 2013

Do góry
Cd. niebieskości
pierwiosnek bezłodygowy

fiołki

puszkinia

miodunka niebiesko różowa

szafirek Mound Hood
Rododendronowy ogród II. 02:45, 16 sty 2013

Do góry
Bożenko, jak tak czytam o Twoich liliowych zakupach itp ,to mi się wiosny chce...
Zdrówka życzę i kwiatka z gośćmi wklejam dla Ciebie

Ogród niebieski 02:38, 16 sty 2013

Do góry
agapant Tinkeball

goryczka

powojnik bylinowy

komelina

aster niski

cebulica

pierwiosnek
Ogród różowy 01:55, 16 sty 2013

Do góry
hortensja

jeżówka

rumianek

hortensja ogrodowa

lilie

róża
Ogród pomarańczowy 01:38, 16 sty 2013

Do góry
Korona cesarska

gazania

ognik szkarłatny
Ogród pomarańczowy 01:20, 16 sty 2013

Do góry
krokusy

irys

portulaka

azalia

Ogród niebieski 01:07, 16 sty 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
barwinek

floks szydlasty

bodziszek wielkokwiatowy

rutewka orlikolistna

Basiu jest rutewka niebieska? kiedyś miałam ale różowo wrzosowe miała kwiaty
Ogród pomarańczowy 01:07, 16 sty 2013

Do góry
Aksamitka

tulipan

liliowiec

języczka pomarańczowa
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:53, 16 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)

no kochana sprawdziłam ten chopok, w sumie to rzut beretem i prawie w połowie drogi między nami. obejrzałam kilka filmików na jutubie i....spodobała mię się ta góra...i nawet powiem więcej...nawet Marcin powiedział żebym się organizowała...i nie widzi problemu...no normalnie zaskoczona jestem...chyba to Peyo tak na niego wpłynęło, albo perspektywa jutrzejszego wyjazdu do Marillevy i Madonny ...eh mi ten chopok teraz będzie po głowie łaził...

Mi też łazi bo dawno nie byłam...

Aniu ale widoki, fiu, fiu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies