Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 21:00, 26 mar 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Piękne sadzoneczki hibiskusa i heliotropu...też bawię się w sianie roślin,lubię patrzeć "od żłobka".

Bogusiu witaj u mnie Dzięki za pochwałę sadzonek - to prawda, heliotrop i hibiskus są najładniejsze - też tak myślę To też prawda że trochę taka zabawa - ale ja też lubię patrzeć na to "od żłobka" tak jak Ty. Chociaż przyznaję, że na taką skalę wysiewałam pierwszy raz (bo to jeszcze nie koniec ) i dopiero będę mogła stwierdzić czy to miało sens za jakiś czas.
anna_g 21:01, 26 mar 2013

grazyna napisał(a)

Grażynko - dziękuję bardzo - śliczne i takie milusie i żółciutkie i radosne - czyli wszystko co nam teraz potrzeba - dzięki. I pozdrawiam serdecznie.
anna_g 21:15, 26 mar 2013

beata0109 napisał(a)

Kupowalam w biedronce dalie dwa lata temu i ładnie kwitły, nie przetrwały zimy w wilgotnej piwnicy ale za tak niską cenę było warto. Mam nadzieję że lilie urosną bo będa to moje pierwsze Ja ogrodowiczka rabatowa poczatkująca to oczorypny misz masz jest wybaczalny. Ogrodwiskowe ogrody są piękne, oglądam godzinami i podziwiam ale ja mam inną wrażliwośc piękna ( czyt. zamiłowanie do kiczu) . W zeszłym roku mąz mi skosił górną częśc działki rośnie tam łąka samozawańcza samosiejka ,wszystko kwitnie jak chce i kiedy chce. Płakałam przez tydzień poważnie nie mogłam się z tym pogodzic. Myślę że nie ma osoby na ogrodowisku która nie uznałaby tej łąki za ugór dla mnie była przecudna. Więc ja już wiem że do ogrodowsikowych ogrodów top nigdy sie nie zaliczę Będę pokazywac oczorypny misz masz najwyżej będą mnie linkowac ku przestodze

Beatko to dobra wiadomość że biedronkowe zakwitły
Najważniejsze żeby Twój ogród był "taki Twój" - tak określiła swój ogród chyba Danusia z "liliowo i kolorowo" i to jest fajne... Taki ma być. A łąki - cóż to raczej nie kicz piękne są i nawet "na topie" ostatnio kilkakrotnie czytałam w ogrodniczych gazetach że dobrze mieć taki kawałek łąki w ogrodzie bo to dla zwierzaczków raj NO tylko trzeba mieć gdzie... Ty masz... to super i tak trzymać.
Mnie tam się Twoje "zamiłowanie do kiczu" podoba - przynajmniej po tym co do tej pory u Ciebie zobaczyłam No to jedziemy z tym misz-maszem i niech się dzieje co chce Będziemy focić i patrzeć co tam nam zechciało wyrosnąć i zakwitnąć
aniula 11:14, 27 mar 2013

No to ja się też do "oczorypnego misz-maszu" dopisuję. A co tam.
"Ogrodowiskowe" ogródki są piękne, ale właśnie chyba też takie nie-moje... Cóż, mogę je sobie do woli na Ogrodowisku zwiedzać, a za oknem będzie "mój".
anna_g 12:18, 27 mar 2013

Witaj Aniulka, jeszcze mi sie tu oberwie za ten "oczorypny misz-masz" wariatki jedne... Ja tu nie jestem by rewolucję robić i kanony zmieniać... oj oj oj Inspiracje stąd czerpię i to niemałe - choć przyznaję, że ja dopiero zaczynam uczyć się "patrzeć i widzieć", bo to w sumie niełatwe jest (dla mnie) dostrzec swoisty fenomen niektórych założeń - czyli widzieć dlaczego tak a nie tylko czy mi się podoba czy nie Ja ogólnie jestem osobą dość emocjonalną, uczuciową, nastrojową, trochę romantyczną - ale i praktyczną dość stąd mam różne nastroje i potrzeby - czasami potrzebuję spokoju kojącej zieleni i ułożonego porządku a czasami zwariowanych kolorów i poczochranego bałaganu A ponieważ nie mam zdolności naszej Szefowej - bo ona jest artyska w tej dziedzinie (co naocznie i zdecydowanie zobaczyłam w Ogrodzie z lustrem - i to nie żadna wazelina jest) - to mam w planach i póki co w wyobraźni - stworzenie takich miejsc w ogrodzie, że będzie i spokój i zapach leśniej ściółki (paprociowisko) - strasznie mi się marzy taki leśny zakątek - i miejsce byłoby tylko na jego środku rośnie... jabłoń i romantyczny "salonik" dla gości - z kompozycjami w donicach i latarenkami, i warzywnik, i kolorowy "oczorypny misz-masz" jak mi energii zabraknie do życia i będę potrzebowała kopa Tak to sobie wyobrażam... a co wyjdzie... zobaczymy - z moimi planami bywa różnie...
Jak najbardziej Cię zapraszam do "misz-maszu" - ale czerp też pełnymi garściami z tego co tu prezentują bo jest z czego... oj jest...
ZbigniewG 17:11, 27 mar 2013

gierczusia 19:43, 27 mar 2013

aniula napisał(a)
No to ja się też do "oczorypnego misz-maszu" dopisuję. A co tam.
"Ogrodowiskowe" ogródki są piękne, ale właśnie chyba też takie nie-moje... Cóż, mogę je sobie do woli na Ogrodowisku zwiedzać, a za oknem będzie "mój".

Tak tak ... To jest 100% wyraźenie mojej opinii również

Dzięki ze tak zgrabnie ujęłaś to w słowa
gierczusia 19:44, 27 mar 2013

Achh ten Wasz oczorypny misz - masz ... Kofam go
GosiaJoanna 20:50, 27 mar 2013

WESOŁEGO ALLELUJA

eliza3 20:56, 27 mar 2013

Aniu, Zdrowych i Wesołych Świąt.