Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:38, 26 sty 2013

Do góry
Fajne chłopaki! A zima piękna w Twoim ogródku.....Swojej nie zdążę już ,przez tę chorobę zobaczyć.
Ale i tak 1 marca........chyba ,żeby deszcz, to drugiego......obowiązkowo wypad do ogrodu.

Dobrze ,że M jest taki usłuchany.Z nimi nie wiadomo,jak do jeża nieraz trzeba podchody robić.
Mój już uspokojony......i mnie słuchać nie musi.
Cieszcie się razem ogrodem dziećmi- czas ucieka!
Halinko,uściski dla Ciebie!

Rajski ogród Ani 19:37, 26 sty 2013

Do góry
To pokażę wam kilka powiększeń

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:26, 26 sty 2013

Do góry
Ania to jaśminowiec nagokwiatowy

Gosia mam jeszcze młodą Argentea (szczepiona)

Mój 4 arowy azyl... 19:26, 26 sty 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Dzwońce są zachłannymi zarłokami a przy tym wojownicze i samolubne. Wciąż zastanawiam się, gdzie im się tyle ziaren mieści?

Basiu jaki super pomysł, na pewno do powielenia, bo zima jeszcze trwa, brrr
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:22, 26 sty 2013

Do góry

Wytłumaczenie dla Magdy---dlaczego będę zrzynać !!! Otóż po jewej stronie widać szarą kostkę to były schodki więc została dziura Przy kładzeniu noej terakoty na wiosnę ,a już ją mam ----nie wiem czy będzie można ją zlikwidować jak nie /a błedy czasami ciężko naprawić/ to mam kupione 2 duże donice ,ale plastikowe i zechcę je obić drewnem i pomalować tak jak osłona .Chyba jutro polecę po decy do Lerua i pogonię M do roboty .Dzięki za inspirację Pozdrówka .
Rajski ogród Ani 19:15, 26 sty 2013

Do góry
Chcę się z Wami podzielić moim drugim sukcesem w tym konkursie
W ubiegłym roku wzięłam udział w IV edycji konkursu fotograficznego „Przyroda województwa kujawsko-pomorskiego” 17 stycznia odbyło się spotkanie w Urzędzie Wojewódzkim w Bydgoszczy z laureatami - autorami zdjęć i podsumowanie konkursu. Na konkurs wpłynęło 2346 fotografii. Fotografie były podzielone na cztery kategorie:
- przyroda
- krajobrazy
- makrofoto przyrody
- zwierzęta
Wysłałam na konkurs fotografie w trzech pierwszych kategoriach, zwierząt nie umiem fotografować
wyróżniono 9 moich zdjęć
Nagrodą w konkursie było opublikowanie wyróżnionych fotografii w albumie wydanym przez Urząd Wojewódzki w Bydgoszczy i każdy laureat otrzymał taki album w nagrodę.
Podsumowanie i rozdanie nagród
Nagrody wręczał Wicewojewoda Zbigniew Ostrowski

Moment wpisywania dedykacji przez wicewojewodę do mojego albumu

Wyróżnione moje fotografie w wydanym albumie

Ogródek Hanusi po zimie 19:11, 26 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Bingo! Jolu,U mnie też w pamięci,mimo,że Rh wtedy już nie kwitły!
Pozdrawiamy Bożenkę!

A ja serdecznie pozdrawiam ciebie Haniu i Jole. Miło że czasem mnie wspominacie i nawet dobrze. Dzięki. A za wiosną już niedługo chyba będziemy tęsknic.
Powojnik - Clematis 19:01, 26 sty 2013

Do góry
powojnik pośredni Praecox wiosną wystarczy ściąć to co przemarzło i czekać na ścianę zieleni i chmurę kwiatów
u mnie rośnie w pełnym przewiewie i raczej cieniu

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:57, 26 sty 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
zdjęcie kiepskie ale roślina ciekawa -i nie jest to forsycja

Jasminum stephanense - jaśmin pnący? jest jeszcze różowy ale tamten osiąga wys. 5m, natomiast żółty 2m
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:57, 26 sty 2013

Do góry

Maja zamieszkała u mnie od wczoraj ... bo wczorajszy wieczór spędziłam z Anulką ... jeszcze się uśmiecham i już tęsknię ... uwielbiam ogrodowisko za ten skutek uboczny a tak wspaniały jakim są nowe znajomości i miłe wieczory
Mój 4 arowy azyl... 18:56, 26 sty 2013

Do góry
Dzwońce są zachłannymi zarłokami a przy tym wojownicze i samolubne. Wciąż zastanawiam się, gdzie im się tyle ziaren mieści?

Siedzi taki, je i je, i tylko rozgląda się, czy mu inne nie zagrażają. Czasem znajdzie się jakiś odważny i zniecierpliwiony i odgania żarłoka, którym sam się staje))

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 18:52, 26 sty 2013

Do góry
Troszkę stare zdjęcie...
Lawenda będzie przesadzona jako obwódka rabaty pod ogrodzeniem a jeden z kwadratów wyjdzie poza podjazd na trawnik.
Przed:

Po:
Mój 4 arowy azyl... 18:43, 26 sty 2013

Do góry
Wreszcie dzisiaj pokazało się słońce, nie na chwilkę, jak kilka dni temu, ale na dłuzej. Zaraz radośniej na sercu się zrobiło.
Polowałam dzisiaj na ptaszęta, bo tylko taki drób do mnie przylatuje. Był też kos, ale nie odważył się sfrunąć na balkon, choć tam jabłka na niego czekały.
Rozczarowana jestem słabymi zdjęciami. Zbyt bliska odległość dzieli mnie od karmnika i każdy, nawet najmniejszy ruch płoszy ptaki...

Ogródek Hanusi po zimie 18:34, 26 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Wasko, Krokusy mnie zawsze rozczulają......cebulka maleńka,kiełki wiotkie, a ile w nich mocy!

Co innego tulipan....Ten to ma spichlerz wypełniony,może sobie szaleć!

widzę Haniu, że też za wiosenką się cni pozdrawiam cieplutko
Dla odmiany czas na zmiany... 18:20, 26 sty 2013

Do góry
dla Was coś baaaardzo słodkiego

Ogród Magdalenka 17:56, 26 sty 2013

Do góry
... do herbatki proponuję mniej ususzoną ale ta jest fliczna

Kubusiowo 17:54, 26 sty 2013

Do góry
Gosiu życzę ci wszystkiego naj...naj...naj...w te ...18 urodziny zdrówka i radości z dnia codziennego

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:53, 26 sty 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Chciałam się przywitać, bo chwilę mnie nie było ... ale już jestem , przy następnych wiankach wcześniej się umówimy , to podeślemy Ci małe co nie co z naszej giełdy cieszę się , że limonki Ci się podobają

buziaki

jest Madzia ... no freszcie ... ile można pracować ... Madziu mam nadzieję, że gorący okres w pracy i infekcja kończą się ... pomysł z giełdą bardzo dobry ... a te limonki są zjawiskowe

Znowu na wsi 17:49, 26 sty 2013

Do góry
Joluś,Co u Ciebie? Zdrowa? Daj znak ,że wszystko OK!

Kwiatek dla Ciebie.....

Ogród, a może coś więcej..... 17:47, 26 sty 2013

Do góry
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa.

Z racji, że dzisiaj sobota, to postanowiłem spędzić ją pożytecznie. Inspiracją był jeden z artykułów na ogrodowisku, przez który powstał domek dla owadów. Wyszedł dosyć spory, a został wykonany z suchego drewna dębowego i akacjowego, co wróży mu długowieczność .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies