Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Rododendronowy ogród II. 13:42, 24 maj 2015

Do góry
No jak ja teraz mam się pokazać z moimi zdjęciami po relacji Jankosi, no ale co profeska to profeska
No i jeszcze przy okazji podziękuje Monice za ogromną ilość kocimiętki

Teraz moja relacja

Ogród w skali mikro cz.II 12:01, 24 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Elu jeszcze raz ogromnie przeogromnie dziękuje Tobie i Mężowi za transport o Bożenki i oczywiście tych moich ogromnych pakunków za które jeszcze raz przepraszam, sam kłopot ze mną
..... I jeszcze fotka zrobiona u Ciepłuchy ...

Łukasz , naprawdę nie ma za co żaden kłopot to nie był jak tylko klapę bagaznika dało się zamknąć , to znaczy ,źe wszystko okej a poza tym...kto by nam pomógł dźwigać te pakety u Ciepłuchy ??? noo kto ??

Za fotkę i oprowadzenie po ogrodach Ciepłuchy również bardzo dziękujemy dzięki Tobie odbyło się to bardzo sprawnie bo gdybyśmy był sami , to pewnikiem do Bożenki dotarlibyśmy na kolację
Początki mojego ogródka. 11:48, 24 maj 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
No, no podoba mi się u ciebie.I rabaty ładne i w donicach ładnie roślinki dobrane.
Ładne kolorki rodków
Orliki śliczne , też je lubię

Na rabatach jeszcze sa luki ale staram sie je uzupełniać w miare możliwości finansowych .Orliki mam z nasionek także sa pierwszy raz w moim ogrodzie na przyszly rok postaram sie aby było ich wiecej w innych częsciach ogrodu i inne kolory.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:31, 24 maj 2015

Do góry
Agnieszko już bardzo polubiłem swój kolorowy busz pstrokacizna z czasem troszkę się uspokoi, ale i tak mi nie przeszkadza. Rabata w jednej części na pewno troszkę się wypełni bo kupiłem ładne i bardzo duże sadzonki i co najważniejsze w przystępnej cenie Róże dostałem kiepskie i w tym roku szału na pewno nie zrobią, ale i tak liczę na całą rabatę w przyszłym roku, a za dwa lata wszystko będę musiał na pewno rozsadzać

Ana muszę powiedzieć, że o wiele lepiej robi się zdjęcia rodkom w słońcu, o mój aparat ni radzi sobie z tak jaskrawymi kolorami, ale sporo zdjęć się udało. Zaraz biorę się za wybieranie i wklejani
Namiar podam na pw

Magda oj ogród Bogdzi to istny raj, a w tym roku z szczególną uwagą szukałem innych roślin niż Rodki i stwierdzam, że jest ich mnóstwo i Bogdzia zdecydowanie nam skąpi zdjęć Zdjęcie oczywiście wkleję

Danusiu dziękuje postaram się poopisywać zdjęcia, ale było dużo nowych twarzy i niestety nie wszystkich zapamiętałem, ale Bogdzia musi opisać zdjęcie grupowe bo sam chciałbym odwiedzić wszystkie wątki

Wojtku szukam karteczki z nazwą i zgubiłem, pamiętam tylko że pierwsza literka to C ma bardzo fajne sztywne liście, ale kupiłem ją w Bylinowym i mają też kilka innych nowych odmian po które z resztą muszę się wybrać bo dwie bardzo mi się podobały
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:14, 24 maj 2015

Do góry
Marzenko w tym roku niestety wszyscy narzekają na R, wysyłają słabe, małe, połamane, a czasem chore krzaczki, ja załapałem się na słabe i jeden złamany w połowie . Za to ze szkółki na F jestem bardzo zadowolony.
Ogród w skali mikro cz.II 11:11, 24 maj 2015

Do góry
Jeszcze zapomniałem wczoraj dorzucić zdjęcia zrobionego u Ciepłuchy
Ogrodowe przygody 11:04, 24 maj 2015

Do góry
Uwielbiam oglądać takie bogactwo pąków kwiatowych, jak dla mnie najlepszy jest moment tego oczekiwania przed samym kwitnieniem
Piękna jarzmianka, moja to jakaś nędza liście nawet 5cm nie mają.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:55, 23 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Z tulipanami czy bez, w kwietniu czy w lipcu, mnie Twój ogród nie przestanie zachwycać. Ciekaw jestem czy z tej miernoty mojego Williama, który przyszedł z Rosarium ma szanse wyrosnąć w przyszłym roku chociaż w połowie tak ładny krzew.

Mój tez był watly rok temu, mimo ze największy okaz w donicy w Rosarium zamwialam. W tym roku jest boski, Twoj tez taki będzie. Wszystkie moje pierwsze róze są z R i jestem nimi zachwycona, teraz testuje pozostale szkólki.
Tu ma być ogród :) 22:21, 23 maj 2015

Do góry
Tylko w tygodniu, a najlepiej zadzwonić czy można przyjechać, bo nie ma tam wyznaczonych godzin otwarcia to spora szkółka przy domu właścicieli
Rododendronowy ogród II. 22:19, 23 maj 2015

Do góry
Zostawiam zdjęcie grupowe, jutro reszta zdjęć

Oczywiście przy zdjęciu było mnóstwo śmiechu z powodu przemakających majtek Nikity, zachciało się kłaść na mokrym trawniku

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:14, 23 maj 2015

Do góry
Ewo dziękuje

Ewo spotkanie bardzo udane

Kasiu u mnie miejsce na rabaty definitywnie się skończyło, ewentualne miejsce to upychanie na obecnych i lekkie powiększenie dwóch, aby rozsadzić za gęsto posadzone rośliny Zdjęć mam mnóstwo, ale dzisiaj już chyba nie dam rady wkleić, jestem strasznie zmęczony

Łukasz dzięki

Karolino cieszę się, że roślinki się podobają, a zawilec mam nadzieję że ładnie ruszyć bo to zeszłoroczna sadzonka, która zimowała w doniczce, wiec już troszkę zahartowana

Gdzie tam jakieś wątkowe liczby ważne, dzisiaj ważniejszy jest ogród Bogdzi i to, że mogłem po raz kolejny go zobaczyć za co ogromnie dziękuje.
Na relacje zapraszam jutro u Bogdzi bo dzisiaj już nie mam sił wybierać spośród 400 zdjęć

Na zachętę
Tu ma być ogród :) 22:04, 23 maj 2015

Do góry
Pierwsze moje podejście skończyło się porażką bo posadziłem z dołkiem w koło rośliny, aby czasem nie uschła na moim piasku. Wszystkie kupione w zeszłym roku przeżyły i bardzo ładnie ruszyły, muszą rosnąć na glebie przepuszczalnej i najlepiej w mocnym słońcu, to uwielbiają, nie lubią bardzo mieć mokro wiosną.
Jak pojedziesz do Bylinowego to na miejscu na pewno dowiesz się czy dane odmiany warte są zachodu i czy dobrze rosną. Bo niektóre odmiany mimo, że ładne są słabe, ja widziałem na miejscu już 4 letnie kwitnące rosnące w gruncie. Ja posadziłem niedawno kolejne jeżówki
Tu ma być ogród :) 21:38, 23 maj 2015

Do góry
właśnie dlatego się na niego zdecydowałam, bo miałam kupować tylko Star Dust, a ten ma mieć taki purpurowo-czerwony kolor kwiatów i liście też są takie zielono-bordowe i fajne te bordowe łodygi, a jak wyjdzie to zobaczymy za kilka miesięcy.

Luki widziałam, że pisałeś u Oli o jeżówkach, w kwestii ich zanikania, jakie Ty masz z nimi doświadczenia?
Ja chcę kupić odmiany green envy, green jevel i vintage wine i trochę mnie ta dyskusja zmartwiła.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:27, 23 maj 2015

Do góry
Z tulipanami czy bez, w kwietniu czy w lipcu, mnie Twój ogród nie przestanie zachwycać. Ciekaw jestem czy z tej miernoty mojego Williama, który przyszedł z Rosarium ma szanse wyrosnąć w przyszłym roku chociaż w połowie tak ładny krzew.
Tu ma być ogród :) 21:20, 23 maj 2015

Do góry
O kurcze jakie cudne zakupy ciekawi mnie ten rozchodnik Red Cauli wygląda, że będzie pięknie kwitł
Ogród w skali mikro cz.II 21:06, 23 maj 2015

Do góry
Elu jeszcze raz ogromnie przeogromnie dziękuje Tobie i Mężowi za transport o Bożenki i oczywiście tych moich ogromnych pakunków za które jeszcze raz przepraszam, sam kłopot ze mną
Rododendronowy ogród II. 21:04, 23 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Bożenko dziękuje za możliwość ponownego zobaczenia Twojego raju. Uwielbiam Twój ogród i tyle. Wszystkim za miłą atmosferę i mile spędzony czas również dziękuje.
No i oczywiście Gierczusi z mężem za transport mnie i mojego ładunku
Pierwiosnek to Dark Rosaleen

To ja dziekuje i za przyjazd i za pierwiosnki i za nazwę. Bardzo miło Was wszystkich gościc i Ciebie również , sama przyjemnosc.
Rododendronowy ogród II. 21:02, 23 maj 2015

Do góry
Bożenko dziękuje za możliwość ponownego zobaczenia Twojego raju. Uwielbiam Twój ogród i tyle. Wszystkim za miłą atmosferę i mile spędzony czas również dziękuje.
No i oczywiście Gierczusi z mężem za transport mnie i mojego ładunku
Pierwiosnek to Dark Rosaleen
Moja codzienność - ogród Oli 10:20, 23 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ja w szkółce dostałem takie zalecenia, aby nie sadzić jeżówek za głęboko bo właśnie będą gnić i zanikać, najgorsza dla nich jest mokra wiosna

no właśnie gnicie i ślimaki...

Mathildis napisał(a)
Piękne zdjęcia Olu... poczytałam pooglądałam, cudnie u Ciebie nad wodą

Mala_Mi napisał(a)
Piękna kolejna rabatka grujecznikowa Nadrobiłam zaległości.

Ensata... mi też woda paruje i to szybko... w upalny dzień w oczach znika. Muszę dolewać.

dzięki dziewczyny

ewa004 napisał(a)
Ola ja kupiłam te zwykłe białe i różowe jeżówki w Janinie. Posadziłam w doniczkach żeby się nie zgubiły, i ani jedna mi nie wyszła, zgnily. Dobrze że jednak te od Beatki wyszły, a też długo ich szukałam

agam napisał(a)

Te jeżówki z Biedry to jakaś lipia. Kolejny raz dałam się nabrać. Kupiłam kilka paczek i ani jedna jeżówka nie wzeszła .

MAD napisał(a)

Dałam się podobie zrobić... Nigdy wiecej jeżówek z B.

z tymi pospolitymi też problem ? no nie..
moje od Małej Mi pięknie rosną mimo, ze poobjadane przez ślizgacze

Juzia napisał(a)
A możliwe żeby mi się green jewel wysiała?
Bo mam parę maluchów....co mogą być jeżówkami

wątpię ale kto wie u mnie siewki pod White Swan ale co to będzie okaże się dopiero w przyszłym roku

agam napisał(a)
dubelek z pozdrowieniami na weekend

buziaki Aga
gdyby jeszcze pogoda dopisała byłoby fajnie a tak lipa nad lipy... jest tak mokro, ze nie idzie nic zrobić, eM w domu i dalej wszystko stoi

Moja codzienność - ogród Oli 23:31, 22 maj 2015

Do góry
Ja w szkółce dostałem takie zalecenia, aby nie sadzić jeżówek za głęboko bo właśnie będą gnić i zanikać, najgorsza dla nich jest mokra wiosna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies