Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:19, 22 sty 2013

Do góry
Na zewnątrz wszystko skute lodem, więc pokażę chociaż storczyki .Takie aktualnie mi kwitną - nawet dość trochę ich jest

Ogród do kwadratu 21:19, 22 sty 2013

Do góry
Gratulacje 100!!! Agnieszko

Ogródkowy chaos u monitki 21:15, 22 sty 2013

Do góry
U nas nadal zimno. Minusowe tempetatury, wiatr i wigotne powietrze jeszcze bardziej potegują uczucie zimna. Za to w domu pachnie pysznymi mocno czekoladowymi ciastkami razem z córcią piekłyśmy je na jutrzejszy Dzień Babci i Dziadka do przedszkola ale i dla Was coś się znajdzie

A miało być tak pięknie.... 21:14, 22 sty 2013

Do góry
A tp moje dekoracje lodowe
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 21:13, 22 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)

Mam nadzieję, że dzisiaj ostatni łóżkowy dzień

A to moje towarzystwo

W kupie raźniej

Miałam pochwalić storczyka... będzie kwitł.. tylko pilnuj by nie miał zimnych przeciągów..... ale towarzystwo łóżkowe mnie rozwaliło na łopatki..... Mój też się pcha do łózka .. tylko zajmuje więcej miejsca ...

Aniu cieszę się bardzo, że się storczykowanie udało
Stoi sobie w chłodnym pokoju, światło ma, chyba będzie dobrze. Zraszam prawie codziennie mgiełką.

Twój Misiek duży to i za termoforek może robić, ja na swoje muszę uważać co by nie przygnieść hihihihihi.....
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:12, 22 sty 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
ja po prostu to widzę ... ja walczysz z lodem ... jak wydeptujesz ścieżki Miśkowi a on idzie dokładnie obok ... pandemonium na tych zdjęciach Anek ... pandemonium ...

Wizualnie to ślicznie.. wszystko w szklanych kulach...ale użytkowo to porażka.... i o psa się martwię.... mój schorowany staruszek co ledwo chodzi, ścian się podpiera.... takie warunki... i żebyś wiedziała.. ja depczę a on obok..... skaranie ...
I takie widoki...

Czerwone koraliki w szkle... widok cudny.. jak w kropli bursztynu..... i ile teg olodu.. tu wyrażnie widać...

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 21:08, 22 sty 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Joanko ale oczy napasłam cuda pokzałaś ja chcę już wiooooosnę
pozdrawiam

Monitko też chcę wiosnę, ale ona jakoś nie chce do mnie

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:08, 22 sty 2013

Do góry
Kochana Moja Marzenko dziękuję Ci i gratuluję roczku

Pszczelarnia 21:08, 22 sty 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Te dubelki powyżej nie chcą u mnie rosnąć. A ja je tak lubię.

A teraz nasiona - przyszły. Na razie z tego sklepu. Kupowanie przez internet jest wygodniejsze, oszczędza wszystko (także doznania i emocje). Jak już mówiłam - w zakupach netowych brakuje mi tej rozgrzewającej atmosfery, jaka panuje w klasycznym sklepie nasienno-ogrodniczym: za oknem śnieg a człowiek "z drogi" wchodzi do świata obiecujących kolorów, zapachów i słyszy te szmery nasion dumnie wyprostowanych na półkach. Ale postęp to postęp. Signum temporis.

A ja jak zwykle chciałabym zaglądnąć głębiej i dokładniej i bardzo ubolewam, że nie wszystko mogę przeczytać
"...szmery nasion dumnie wyprostowanych na półkach..." - no dobre! Ewa, Ty jednak naprawdę rozmawiasz z nasionami.

Mi tej atmosfery z naszego nasiennego nie brakuje, wolę jak pani nie mówi mi dziwnych mądrości życiowych dotyczących nasion.
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:07, 22 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jeszcze nie widziałam tak oblodzonych drzew i krzewów jak u Ciebie , to dziwne ze sie roztopił śnieg i nie spłynął tylko zamarzł. Pozdrówka.

Bożenko... było dużo śneigu na drzewach , krzewach.. pokazywałam jakie ładne czapki były... potem temperatura podskoczyła na 0 do 1 .. i cały czas padał lekki deszczyk..
Mnie martwią wyłamane cyprysy..... a najbardziej rh i magnolie..... reszcie nic nie będzie....
Rh.. wszystkie takie...buuuu

Kubusiowo 21:06, 22 sty 2013

Do góry
ewalm napisał(a)

Gosiu, wspaniała rozsada. Podziwiam.
Życzę dużo zdrowia dla Kubusia i sił dla Ciebie.

Szok Gosiu ! Niesamowita rozsada... Zazdroszczę , szczególnie konsekwencji ... Ja czasem coś posadze z nasion, ale albo zapomnę podlac, albo przeleję dla odmiany...
Czytałam o Kubie miałam z moim Michałem też " trochę"kłopotów zdrowotnych,, miedzy innymi stulejke, ale nie było to takie straszne i ciszę sie ze sie zdecydowałam wtedy - miał jakieś 6-7 lat. . Teraz ma 17 lat i wszystkie kłopoty sie skończyły ( poza alergią) chociaż kilka razy był w szpitalu Nie żałuje. Kuba Wyrośnie , problemy sie skończą.. nie martw sie pozdrawiam serdecznie Gosiu M
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:57, 22 sty 2013

Do góry
I jeszcze sopelki bo są śliczne

Wczoraj jak wybieraliśmy się do mojej babci to porobiłam parę zdjęć śniegu - bo napadało go sporo, a wczoraj padał na to deszcz i od razu zamarzał - takie białe lodowisko zrobiło sie na trawie.
Szkoda, że zdjęcia nie wyszly tak jak było to widać...

A te zdjęcia z powyższych postów to własnie efekt wczorajszej pogody - padał sobie deszczyk mimo minusowej temperatury i od razu zamarzał na gałązkach
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 20:53, 22 sty 2013

Do góry
Joanka napisał(a)
Mam nadzieję, że dzisiaj ostatni łóżkowy dzień

A to moje towarzystwo

W kupie raźniej

Miałam pochwalić storczyka... będzie kwitł.. tylko pilnuj by nie miał zimnych przeciągów..... ale towarzystwo łóżkowe mnie rozwaliło na łopatki..... Mój też się pcha do łózka .. tylko zajmuje więcej miejsca ...
ogrodoweimpresjejolki 20:53, 22 sty 2013

Do góry
Wprawdzie znalazłaś u siebie. ale dodam ci swoją kokoryczkę
Pozdrawiam Jolu

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:52, 22 sty 2013

Do góry
Czy to jest molinia? tez już nie pamietam.... wstyd....

A to klon 'Purple Fountain'

Migdałek i wisnia 'hakuro-nishiki'

Migdałkowi to już chyba mogę skraść parę gałązek i wstawić do wody, nie?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:50, 22 sty 2013

Do góry
O to na wielkie święto trafiłam i tort wspaniały. Wszystkiego dobrego dla Gabrysi a szczególnie zdrówka.Duża z niej dziewczynka jak na 6 latek.Kwiatki dla Solenizantki.

A ferie chyba dopiero od 11 lutego się zaczynają.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:48, 22 sty 2013

Do góry
Hortensje

Dereń

Kosodrzewinka.
Miał być mały domek na wsi, a jest Jesionówka ;) 20:48, 22 sty 2013

Do góry
Dziękuję Edytko
widziałam jak było u Was dzisiaj,
u nas było tak:

a w niedzielę tak:

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:46, 22 sty 2013

Do góry
Gałązki świerka

Śmieszne pajączki z trawek 'Frosed curls'

A to..... hmmm, zapomniałam....

Czerwone koraliki berberysa zamknięte w szklanej kuli
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:46, 22 sty 2013

Do góry
Celina napisał(a)

Witaj Elizko

Faktycznie masz lodowisko! Można nieźle "glebę "załapać! Uważaj na siebie!
Pozdrawiam

mam to samo na podwórku i co gorzej na ulicy, ale nie mam opon z kolcami

ciekawe jak się będzie jutro jeździć...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies