Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowiec - Hemerocallis 14:33, 11 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusia ten biały to naprawdę taki biały biały

Mój ogród w cieniu drzew 14:33, 11 sty 2013

Do góry
Mam jeszcze jeden pomysł dla Ciebie ...
.
Zdjęcie pochodzi ze strony http://www.houzz.com
W taki sposób można by nie wycinać drzew tylko je wyeksponować pomyśl nad tym pomysłem...

Kolorowe rabaty 14:30, 11 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja też mam uśmiech w odpowiednim kierunku.
A, jeszcze taki Rh mi się nawinął

I chyba tego nam trzeba do szczęścia
Ogródek Goniak 14:25, 11 sty 2013

Do góry
goniak napisał(a)
Znowu dopadła mnie wena twórcza
Kiedyś kupiłam przecenione wazony ponieważ były lekko pobrudzone. Dzisiaj postanowiłam coś z nimi zrobić aby przywrócić je do stanu używalności. Oto co mi wyszło

Efekt prawie końcowy, muszę jeszcze kilka razy wylakierowac i zeszlifować.

Witaj Gosiu... Pięknisty Ci wyszedł wazon... Ja też siedzę i dłubię... Wydłubałam córce kuferek, dosyć pokaźnych rozmiarów, tylko to czekanie aż lakier wyschnie, doprowadza mnie do szału... A użyłam jakiegoś lakieru w żelu i zastanawiam się czy to dobry pomysł...
Ogród w skali mikro :) 14:23, 11 sty 2013

Do góry
No i chciałam być pierwsza z życzeniami, ale dziś rano w pracy miałam wypadek. Skręciłam nogę w kostce i stłukłam kolano. Tym samym sezon narciarski zanim się na dobre zaczął, już się zakończył. Mam nadzieję, że impreza u Ciebie nie będzie taneczna? Na imprezę firmową też nie pojadę, bo mam jak na razie 2 tygodnie l4.

Zadzwonię, a tymczasem pozostawiam tu gratki oraz kwiatki dla pięknej 40 sto latki

Dolina Tęczy 13:40, 11 sty 2013

Do góry
Gwiazda betlejemska wciąż się nieźle trzyma i stoi w sąsiedztwie pękających gałązek forsycji A pelargonki dzielnie czekają na dzielenie.

Szeflera też mi trochę urosła - czy ona musi stać przy samym oknie? Potrzebuje dużo światła?

Dolina Tęczy 13:37, 11 sty 2013

Do góry
Ja już snuję wiosenne plany a tymczasem zima sobie o nas przypomniała

Dobrze, ze w domu można poczuć wiosnę dzięki roślinom!

Oleandra wystawilam przed jasne okno - patrzcie jak ruszył po obcięciu

Zapraszam na balkon 13:23, 11 sty 2013

Do góry
Ja już myślami wybiegłam kilka miesięcy w przód, a na razie na balkonie śnieg. Spadł wczoraj wieczorem, sypało również w nocy. Nie za wiele go i nie wiadomo czy się utrzyma, ale gałązki przycięte od choinki zostały ośnieżone

Kwiatki i rabatki u Elizy 13:22, 11 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ula ,tęsknota bywa już tak dojmująca,że wsiadasz w byle co i jesteś..........nad morzem!

Haniu, ja bardzo lubię nasze morze i chociaż mam dosyć daleko i pogoda nigdy nie jest pewna to co roku staram się pojechać...
Nic mnie tak nie uspokaja i nie wycisza jak szum naszego morza...

ogrodoweimpresjejolki 13:06, 11 sty 2013

Do góry
A dziś ornithogalum, czyli po naszemu śniedek A za oknem śnieżek - ciekawe czy długo się utrzyma ?

Mój mały raj na ziemi :) 12:58, 11 sty 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
wpadam tylko na chwilkę, bo niby pracuję, więc wyłączyłam "O", bo mnie kusiło.... no ale wydruki
tzw. przedogródka leżą sobie obok, więc..... musiałam coś wymodzić !
wiem, jestem nienormalna, ale taka jedna mała zmiana

zamiast szpalera z cisa - kostki z cisa i trawy (tylko jakie, bo tam cienia dużo)
będzie lżej i nowocześniej jak to Agnieszka z ogr. do kwadratu napisała

i dzrwo już na trawie (lub niekoniecznie) , może być rzeźba

i wymienione kostki betonowe na prostokąty - też od Agnieszki inspiracja !

fajnie?

lepiej ?

no to ja dzisiaj sowjego projektu nie skończę, tzn klientów (mam nadzieję, ze nie przeczytają )
a jeszcze nasadzenia na taras tzreba obmyśleć..... i pergolę kupić - bo będzie na pewno przy wejściu i róże ! dużo pnącej róży
jak pracować jak ogród kusi ????

Aniu - patrzę i patrzę na Twój pomysł i zastanawiam się którędy będziesz najczęściej wchodzić na taras? Czy zawsze po trawce - czasem jest długo mokra - szczególnie, że to od północy. Może zrezygnować z ostatniej kostki cisa i ostatniej donicy, by na wszelki wypadek było przejście po betoniku/żwirku/kostce? Lub ułożyć z nich elkę skręcającej prawo po drugiej kostce z cisa. Albo jak poprzednio - donice ułożyć przy schodach. Fakt, nie byłoby wówczas bardzo symetrycznie, ale wydaje mi się, że ciekawiej.
Gdzieś na końcu świata... 12:36, 11 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Masz może zdjęcie tej studni?

Sorki za marną jakos zdjęcia, pstrykłam z domu tak zimno że nie chce mi się wychodzić na podwórko.
Studnia znajduje się z przodu domu, narysuje plan mojej działki to lepiej to będzie widać.

Zapraszam na balkon 12:34, 11 sty 2013

Do góry
marzena napisał(a)
nie zabiorą z pewnościa...
ale masz rację, duzo miejsca można wygospodarować...i poziom i pion do dyspozycji jest

Zawsze jeszcze się mogę przykuć do pnia mojej czereśni (najgrubszy pień na działce )

Myślę o kwiatach na balkon w tym roku i jeszcze nie jestem zdecydowana. Ale wiem na pewno, że znowu ziołowy zakątek znajdzie na nim miejsce Może nawet w tym samym koszyku

i duża donica z koktajlowymi pomidorami W zeszłym roku dałam Córce kilka sadzonek koktajlowych, wsadziła na balkon do wielkiej donicy i prawie codziennie moje wnuki mogły sobie zerwać małego, czerwonego, mieszczącego się do buzi
Ogródek Goniak 12:25, 11 sty 2013

Do góry
Znowu dopadła mnie wena twórcza
Kiedyś kupiłam przecenione wazony ponieważ były lekko pobrudzone. Dzisiaj postanowiłam coś z nimi zrobić aby przywrócić je do stanu używalności. Oto co mi wyszło

Wazon w stanie oryginalnym był poszarzały i smutny.

W trakcie prac

Efekt prawie końcowy, muszę jeszcze kilka razy wylakierowac i zeszlifować.

Igiełkowy ogródeczek 12:18, 11 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Zeta- dzięki za rady W marketach też się rozejrzę, ale do tej pory to tylko takie malutkie widziałam, a ja ciut większą potrzebuję, człowiek jak się napatrzy na realizacje Danusi to zapragnie przygarnąć sobie stamtąd co nieco.
Minka ze Szreka czeka na dobry humor Żona, pędzę poćwiczyć przed lustrem...hihihi

W ogródku Niage 12:18, 11 sty 2013

Do góry
Pozdrawiam cieplutko w środku zimy!
Odwodnienie ogrodu i odprowadzenie deszczówki 12:15, 11 sty 2013

Do góry
gruba_dynia napisał(a)
Witajcie. ... Proszę wytłumaczcie mi co dalej z nimi
Poczytałam sobie o róznych sposobach odprowadzania wody, ...Mam więc wielką prośbę, opiszcie mi Wasze rozwiązania, szczególnie te możliwe do wykonania we własnym zakresie. ...

nad Twoim postem opisałem swój sposób -wykorzystanie pomysłu zależy oczywiście od indywidualnych warunków i ograniczeń -u mnie sie sprawdza

tutaj zdjęcie z przedłużania jednego z odcinków doprowadzałem deszczówką do nowej rabaty z hortensjami i jak widać zaskoczyła mnie ulewa
kawałek rury bez dziurek na odcinku gdzie są schodki dalej jest drenarka

Gdzieś na końcu świata... 12:09, 11 sty 2013

Do góry
Kochani przeglądając Wasze ogrody, widzę że wiele osób posiada albo dopiero zamierza stworzyć "ciurkadełko". Ja też zastanawiam się nad zamaskowanie studni i wykonaniem "ciurkadełka". Na poniższym foto zaznaczyłam gdzie znajduje się studnia. Jak Wam podoba sie ten pomysł?

dzień dobry :) 11:58, 11 sty 2013

Do góry
Witam Cię po sąsiedzku
Mam niedaleko 4-pasmówką ....fajnie że się dopisałaś będzie nas więcej
Na przywitanie dla Ciebie
Witam 11:56, 11 sty 2013

Do góry
Wszyscy kiedyś zaczynali, ja też i pokazałam swoje etapy zakłądania, Będziesz miała pamiętnik ogrodowy no i powera do działania.

Witamy więc

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies