Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

iwonaj 08:14, 15 mar 2013

Witaj Ewuś dziękuję za miłe powitanie ja też zaczynałam od gliny a w dodatku do dziś znajduję skarby w ziemi po byłej właścicielce u mnie tak było na początku
Ewa4 08:17, 15 mar 2013

Tosz ja bym się załamała na taki widok my to musieliśmy szybko kostkę przed dom kłaść bo glina po kostki była.
iwonaj 08:37, 15 mar 2013

Ja mam małą działkę tylko 7 ara na początku był koszmar kasy brakowało na ziemię więc przywoziliśmy od kogo się dało myślałam że nic mi nie urośnie ale z czasem było coraz lepiej dawałam humus piasek i gnojówkę z pokrzyw bo to poprawia ziemię a lepszy jest kompost ale ja dopiero go robię tobie też się uda głowa do góry będzie dobrze a to na pocieszenie
Ewa4 09:35, 15 mar 2013

Dziękuję Iwonko i miłego dnia życzę.
Maria667 19:21, 15 mar 2013

Pozdrawiam Mazury!
Podobno tam nie ma tyle śniegu, co pod Krakowem. Czy to prawda?

Ewa4 19:40, 15 mar 2013

Marysiu u mnie jak w niedzielę napadało tak już nie pada ale za to dziś wieje wiatr i zwiewa śnieg z pól ale da się na czas wszędzie dojechac bo słyszałam że w Krakowie z tym już problem ale po weekendzie ma już powoli wiosna zawitać więc wytrzymamy.Pozdrawiam
Ewa4 19:52, 15 mar 2013

Moje hortensje nie dojechały jeszcze a tak czekałam no ale na poprawienie humoru po tygodniu omijania ogrodniczego szerokim łukiem w końcu wstąpiłam zobaczyć co nowego no i.... wyszłam z takimi zakupami
ale trytoma była ostatnia chyba czekała na mnie bo chodziłam za nią już w zeszłym roku ale nie trafiłam a teraz mam dobra i jedna
ale nic więcej nie kupiłam kwiatów cebulkowych udałam że już nie widzę chociaż się uśmiechały do mnie tylko trytoma i nawozy nic więcej chyba terapia się udaje "postępuj ściśle według planu"
JoannA 19:55, 15 mar 2013

Ja kupiłam nasionka trytomy i spróbuję sama wyhodować ale wysieję bezpośrednio do gruntu. Nie mam już miejsca w domu na sadzonki
boguslawa_ma... 20:11, 15 mar 2013

Ewa to Basia kupila irysy
ja kupiłam jeżówkę i latrie a wsadziłam je do doniczek dlatego bo juz miały końcówki zielone i szkoda mi było żeby w pudelku nie uschły jak się ciepło zrobi wysadzę do ogródka są to rośliny wieloletnie zimują w gruncie
Ewa4 20:39, 15 mar 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Ewa to Basia kupila irysy
ja kupiłam jeżówkę i latrie a wsadziłam je do doniczek dlatego bo juz miały końcówki zielone i szkoda mi było żeby w pudelku nie uschły jak się ciepło zrobi wysadzę do ogródka są to rośliny wieloletnie zimują w gruncie

Tak Bogusiu już się zorientowałam pytałam ponieważ ja tak robiłam w zeszłym roku z kwiatami bo szybko przyszły zam.z internetu i sadziłam do doniczek ale wybujały strasznie może za ciepło było w garażu a potem na działce uschły i wypuściły nowe liście ale kwitły może za słabo je zachartowałam nie wiem