Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród niebieski 22:04, 20 sty 2013

Do góry
Aniu, śliczne masz te ostróżki, z której one są grupy - chodzi mi o długowieczność?
Mnie w Anglii zafascynowała ta - ale chyba jeszcze długo jej w Polsce nie będzie bo widziałam ją tylko w ogrodach z rarytasami roslinnymi

penstemon, który przetrwał u mnie tą ostatnią zime i wstrętną wiosnę bez najmniejszego problemu

I cos co sama nie wiem jak się nazywa ale bardzo mi się podoba - może specjalistki coś podpowiedzą?
Ta roślina kwitła na niebiesko w październiku w Belgii. Zastanawiałam się czy to nie barbula - ale chyba ona inaczej wygląda
Nowa Ogrodniczka 22:01, 20 sty 2013

Do góry
Jestem tu za namową koleżanki.Do tej pory byłam na Ogrodniczce .Na razie nie wiem jak się tu poruszać,więc proszę o wybaczenie błędów.Jestem emerytką.Mamy duży 4000m stary ogród.Lubię w nim grzebać i ciągle coś zmieniać.Swoją pasją zaraziłam córkę ,która zaczyna swoje przygody z ogrodem.

Założyliśmy w ogrodzie staw, w którym mamy rybki głównie do ozdoby.Mamy też strumyczek,który szemrze w upalne dni.Oczywiście wszystko jest sztucznie zbudowane na folii

Islandia 22:01, 20 sty 2013

Do góry
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:01, 20 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Madzia pilna z Ciebie uczennica varelki były przy tarasie kuchennym a jesienią zostały przeniesione na boczną rabatę przy garażu.
Ale varelki należy podziwiać u Domi, bo ma piękne wielkie kule!!!

Na tym zdjęciu widać największą kulę pod wiśnią Kiku-shidare to moja najpiękniejsza varelka, dorodna kuleczka. Rośnie między innymi kosodrzewinami gorskimi, różami okrywowymi, pod wiśnią. Poszukam lepszych zdjęć, ale muszę się przesiąść na inny komouter

A podziękować pani nauczycielce..podziękować Staram się jak mogę
A varellka mi sie podoba i nawet jedna mam gdzieś pod śniegiem...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:00, 20 sty 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Byłam tam tylko raz i to w lecie. Na Twoich zdjęciach zimowych wygląda zjawiskowo
Przy okazji gratuluję talentu kronikarskiego banan cały czas
I baaaardzo podoba mi się to co napisałaś u Danusi w wątku, że zacytuję:

"(...)
kiedyś nie lubiłam ceglanej kamienicy w granicy ... straciłam kilkanaście lat na użalanie się nad nią i sobą ... zobaczyłam angielski motyw cegły i puknęłam się w łeb ...

potem rąbkiem spódniczki baletnicy stały się małe gabaryty działki ... zobaczyłam ogród nie tylko bukszpanowy i puknęłam się w łeb ... ponownie ...

potem zobaczyłam jak małe nawet zasoby przy wielkich staraniach dają efekty w ogrodach naszych ogrodniczek ... puknełam się e łeb i grabie kupiłam ...(...)"

to uzmysłowiło mi pewne sprawy i też sie puknęłam w łeb

Pozdrawiam

i niech mi ktoś powie, że to tylko forum ...

zimą jest bajka ... ja czuję się tam jak w kadrach z "Doktora Żywago" ... przy pałacu Warikina ... to specyficzny mikroklimat ... dojeżdżaliśmy w innym klimacie choć też zimowym ... ale zwyczajnym ... drzewa już bez kożuszków ... różnica 5 km ...

pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 21:59, 20 sty 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Toszka , Aniu Monte i Dajanko do was piszę razem bo prowadziłyście taką super ptaszkową rozmowę że jak przeczytałam to od rana mam dobry humor.Dzieki za tą rozmowę.Jeśli chodzi o karmę dla ptaków to jednak ziarno , tłuszcz (słonina itp) i jabłka są najlepsze. Kasze nie mogą za długo leżec bo zaczna sie psuc i wtedy sa już trucizną. U mnie postawowy pokarm to słonecznik orzechy , płatki owsiane , jabłka i słonina .Płatki w niezbyt dużej ilości ale powinny byc takie na sucho nie gotowane.Inne ziarna też mogą byc ale słonecznik to podstawa. Miłego dnia Wam życzę i jadę na zakupy bo juz jutro obchody dnia babci i dziadka. Trzeba i wnuczkom się przypodobac i coś dobrego przygotowac. Miłego dnia dla Wszystkich zaglądających.Zostawiam przystojnego grubodzioba.

Faktycznie piękny przystojniak udanego świętowania Bogdziu

To są prześliczne ptaki i trudno się nimi nie zachwycac. Pozdrawiam Aniu.
Rododendronowy ogród II. 21:57, 20 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Toszka , Aniu Monte i Dajanko do was piszę razem bo prowadziłyście taką super ptaszkową rozmowę że jak przeczytałam to od rana mam dobry humor.Dzieki za tą rozmowę.Jeśli chodzi o karmę dla ptaków to jednak ziarno , tłuszcz (słonina itp) i jabłka są najlepsze. Kasze nie mogą za długo leżec bo zaczna sie psuc i wtedy sa już trucizną. U mnie postawowy pokarm to słonecznik orzechy , płatki owsiane , jabłka i słonina .Płatki w niezbyt dużej ilości ale powinny byc takie na sucho nie gotowane.Inne ziarna też mogą byc ale słonecznik to podstawa. Miłego dnia Wam życzę i jadę na zakupy bo juz jutro obchody dnia babci i dziadka. Trzeba i wnuczkom się przypodobac i coś dobrego przygotowac. Miłego dnia dla Wszystkich zaglądających.Zostawiam przystojnego grubodzioba.

Faktycznie piękny przystojniak udanego świętowania Bogdziu
Moje poletko 21:57, 20 sty 2013

Do góry
Anabelki za to wynagrodziły mi to, co inne nie chciały

Ogród różowy 21:55, 20 sty 2013

Do góry

lawenda

Rodgersja

Ostrogowiec

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:55, 20 sty 2013

Do góry
Madzia pilna z Ciebie uczennica varelki były przy tarasie kuchennym a jesienią zostały przeniesione na boczną rabatę przy garażu.
Ale varelki należy podziwiać u Domi, bo ma piękne wielkie kule!!!

Na tym zdjęciu widać największą kulę pod wiśnią Kiku-shidare to moja najpiękniejsza varelka, dorodna kuleczka. Rośnie między innymi kosodrzewinami gorskimi, różami okrywowymi, pod wiśnią. Poszukam lepszych zdjęć, ale muszę się przesiąść na inny komouter
Ania i róże i cała reszta :) 21:52, 20 sty 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)

Przepiękne zdjęcie, krople deszczu podkreślają urodę kwiatka
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:50, 20 sty 2013

Do góry
Gosia a świerk może być? kaukaski Aureospicata w końcówce wybarwienia żółć przechodzi w zieleń

Hania trzymam się jak mogę a jak nie mogę to też się trzymam śmigłowca jeszcze po mnie nie wysyłali (tfu tfu...) ale rozważam zabieranie z sobą red bulla chociaż z dopalaczy stosowałm tylko bułkę z krówkami

Monika fotoshop i naprzód - ale kwiatów i szczytów nie retuszowałem

Małgorzata podpuścić faceta wieczorową porą - to mu się zaczną góry (i szczyty) śnić
Moje poletko 21:50, 20 sty 2013

Do góry

Zawsze okrywałam hortensje ogrodowe. I nic niestety to nie pomagało.Już drugie lato nie kwitły
Tej zimy niczym nie zabezpieczałam! Zobaczymy, jak tym razem sie zachowają!

Rododendronowy ogród II. 21:47, 20 sty 2013

Do góry
Cwiczyli dużo , cwiczyli wiele
i osiągnęli swych marzeń cele.
A ja myslałam ze aż zemdleje
przeciez grubodziób z butelki nie je.

Rododendronowy ogród II. 21:46, 20 sty 2013

Do góry
Grubodziób nadal loty trenuje
i na butelce ciągle ląduje
coraz mu lepiej idzie nauka
i czasem ziarnko dobrze wyszuka.

Przyleciał drugi kompan przez miedzę
proszą sikorkę : pomóz koledze.
Sikorka znowu nauki daje
co mają robic zeby się najeśc.

Moje poletko 21:46, 20 sty 2013

Do góry
Róże pod "kołdrą"! mam nadzieję ,że nic złego je nie spotka tej zimy

Rododendronowy ogród II. 21:45, 20 sty 2013

Do góry
Męczył się męczył, sto razy latał,
bogatek uczył aż się zasapał

w końcu pofrunął i stanął z boku
lecz grubodzioba wciąż miał na oku.

Ogród różowy 21:45, 20 sty 2013

Do góry

Cos dla tych co mają wodę w ogrodzie

I moja ulubienica - chociaż nie wiem czy ona kwalifikuje się do różowych czy fioletowych - troche nieokreślony kolor ale śliczna chmura na rabacie - przywlokłam ja z Anglii i sama jestem ciekawa jak przetrwa tą zimę. Rutewka.

Rododendronowy ogród II. 21:44, 20 sty 2013

Do góry
Powyjmuj z dziury dziobem ziarenka
i o nic tutaj już sie nie lękaj.
Grubodziób słucha nauk w pokorze
ale poradzic sobie nie może

nogi postawił juz poraz któryś
a dziobem sięga powyżej dziury.

Rododendronowy ogród II. 21:43, 20 sty 2013

Do góry
Dla większych ptaków w moim ogrodzie
na pieniek sypię ziarenka co dzień

lecz dziś dosypac im zapomniałam
bo wnuki w gościach u siebie miałam.
Nagle spojrzałam chyłkiem w okienko
i aż w kolanach poczułam miękko.
Do butli nowe ptaki sie pchały
bo z pieńka ziarnka już pozjadały.
Patrzę przy butli sikorka siedzi
i nad nauką bardzo sie biedzi
bo chce nauczyc dzis grubodzioba
jak z tej butelki ziarenka dziobac.

Siadła i sama mu pokazuje
jak się z butelki ziarnka wyjmuje:
Trzeba nogami stac na podstawie
a dziobem dziury dosięgniesz prawie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies