Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

AgnieszkaW 22:23, 23 mar 2013

Dziękuję Aniu, pozdrawiam wzajemnie, ale moja palma kupiona, a pisanek jeszcze nie robiłam. Twoje są śliczne.
agrokotlina 23:01, 23 mar 2013

Przepięknie u Ciebie... Jak ja lubię pod górkę, choć wiem, że jest trudno... Agnieszko, trzymam kciuki za wszystko o czym marzysz
Maria667 12:05, 24 mar 2013

Witam Cię Agnieszko w ten piękny dzień!
Co prawda mroźno, ale przynajmniej słonecznie

13:16, 24 mar 2013
Przed chwilą przeczyłam "Komentarz synoptyka" na http://new.meteo.pl/komentarze/ i nic optymistycznego tam nie znalazłam. Jeszcze nic nie wróży wiosny, teraz można tylko czekać na niespodziankę.
Słonecznego dnia!

AgnieszkaW 14:44, 24 mar 2013

Dziękuję Magdziu za odwiedziny i za trzymanie kciuków, oby się kiedyś udało, bo koncepcję mam, a marzenia są po to, aby je spełniać. Pozdrawiam niedzielnie

Piękna azalia Marysiu, dziękuję i pozdrawiam

Iwo, obyśmy się na tę miłą pogodową niespodziankę doczekali jak najszybciej. Serdeczności przesyłam
Loosiuu 15:16, 24 mar 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Barbaro, Kasiek to na pewno nie jest głodek mrzygłód, ta roślina jest podobna trochę do smagliczki, a trochę do ubiorka wiecznie zielonego, ale to żadna z nich, ta kwitnie na żywo pomarańczowy kolor kwiatostanami ok. 20 cm wysokości, niezbyt atrakcyjnie, dlatego w zasadzie jej już prawie nie mam. Taka ładna jak na zdjęciu, to jest tylko na jesieni i wczesną wiosną, później już nie bardzo.

Może to skalnica poduszkowata Saxifraga apiculata? Bo na delosperma nubigenum raczej za duża kępka. Mogłabyś pokazać liście?
AgnieszkaW 17:50, 24 mar 2013

Loosiuu napisał(a)

Może to skalnica poduszkowata Saxifraga apiculata? Bo na delosperma nubigenum raczej za duża kępka. Mogłabyś pokazać liście?

Filipie, zrobię zdjęcie w zbliżeniu wiosną, bo teraz nie mam. Pozdrawiam serdecznie (to ani jedna, ani druga, moja roślina jest taka bardziej "pospolita".
Gosiniak 09:54, 25 mar 2013

Aga- wczoraj oglądałam pogodę na tvn i cieszyłam się jak dziecko, teraz mocno zaciskam rączki, żeby się to sprawdziło. Miłego dzionka życzę.....
iwonaj 11:36, 25 mar 2013

Witaj Agniesiu jak przezimowały twoje piękne skalniaki w tym roku? czy ty je przycinasz na wiosnę czy dopiero po kwitnieniu? pozdrawiam cię cieplutko podobno od czwartku lepsza pogoda!
AgnieszkaW 12:26, 25 mar 2013

Gosiu, na pewno wkrótce będzie - co ja piszę - musi być ciepło

Iwonko, roślinki jeszcze pod śniegiem, więc nie wiem, jak przezimowały. Jeśli chodzi o cięcie, to nie da się tak jednoznacznie odpowiedzieć, bo każda roślina jest inna i ma inne wymagania. Ogólnie jest tak, że rośliny kwitnące wiosną tniemy po kwitnieniu, a kwitnące latem tniemy wczesną wiosną, ale to nie działa w przypadku wszystkich roślin, trzeba poznać ich indywidualne wymagania. Serdecznie pozdrawiam