Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój 4 arowy azyl... 11:29, 20 sty 2013

Do góry
Gratulacje Basiu kolejnej setki
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 11:28, 20 sty 2013

Do góry
Irenka medium jesteś ... właśnie poszukuje inspiracji ... i mam w głowie zeszłoroczny przypadkowy mix ... na brzegu tarasu miałam żyopłocik z lawendy a pół metra niżej kanny które wystrzeliły i stworzyły dalszy parawan ... ta lawenda na tle wyglądała fajnie ... u mnie myślę o towarzystwie do stada ...

muszę zrobić porządek w zdjęciach ...

z czasem były wyższe od ogrodzenia

a to na tle lawendy właśnie ...

muszę pogmerać w inspiracjach kannowych ale jak wrócę ... Święty Krzyż wzywa ... postanowiłam sobie co nieco odmrozić ))))
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 11:27, 20 sty 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:21, 20 sty 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Ahhh - ciekawe czy moje w ogóle wyjdą - bo nornice je pokochały......

Było ciepło, wiec powinne były wyjść z ziemi przed tym opadem śniegu... ja niestety walczę z nornicami za pomocą norniksa I jak na razie wygrana jest po mojej stronie

Konstancja30 napisał(a)
Ania przypominam sobie ptaszki w jadalni ptasiej i w poczekalni ... fajny widok do porannej kawy ... pozdrawiam ...

a na wiosnę i wybuch tych wszystkich cebulek to czekam bardzo niecierpliwie ... to będzie szał ... !!!

Trzeba jeszcze je posłuchać jak sie drą za oknem... teraz tak wrzeszczą , że radio zagłuszają Do 9 rano nie ma śladu po tym co dostały do jedzenia....... szarańcza
A tak będzie za 2 miesiące

Kasiek napisał(a)

Przesylam w prezencie krokusiki i tulipanki z 2013 roku

Dziękuję ślicznie..... teraz pod pierzynką czekają na wiosnę I dzięki temu masz pewność , że ich nornice nie zjadły Wyżej masz moje z 2012

gusiarz napisał(a)
Aniu - piękne krokusikowo masz u siebie. A psiuńcio nie depta Ci kfiatuszków? I mam jeszcze jedno pytanie - zawsze cebulowe sadziłam jesienią a czy jest możliwość wsadzenia ich wiosną i jeszcze cieszenia się kwitnieniem?? Dziobki zostawiam niedzielne

Stara się nie deptać po rabatach Bo to strażnik krokusów... niestety tylko do momentu jak pięknie zakwitną... wtedy leży i je wącha... ale to tylko te na trawniku posadziłam głupio, tam gdzie pies lubi leżeć, wiec nie mam do niego pretensji... Na rabatach nie niszczy.. mija bokiem Jak widać na foto.. krokusy rosną a pies pod płotem leży..

Ale czasami mu się zaśnie na słoneczku... na krokuskach I jaki zdziwiony, że go obudziłam....i dlaczego????? A kwiatki się przyplaskały .... trudno ..... bo kto sadzi kwaty gdzie pies chodzi i leży???

ogrodoweimpresjejolki 11:15, 20 sty 2013

Do góry
Celinko, napatrzyłam się na piękne wnętrza Różne style, dodatki, gadgety Jestem na etapie szukania ładnej lampy podłogowej, a tam w przeciwieństwie do realu tyle cudeniek No i kolejny raz utwierdziłam się w przekonaniu, że mam drogi gust (podane są ceny niektórych )....

Za oknem prószy delikatny śnieżek, na termometrze +28 stopni Farenheita oczywiście, tzn na nasze -2 Celsjusza

Maja obejrzana, śniadanie zjedzone (zielona jajecznica) obiadu nie muszę robić bo idziemy do dzieci i wnuków z okazji Dnia babci i Dziadka

Skrzydłokwiat zbiera się do kolejnego kwitnienia

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:09, 20 sty 2013

Do góry

lubię tę fotę, moja córcia nad nowymi nabytkami...rh, chyba Alfred

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:06, 20 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
ckni mi się już do tej wiosny
iryski. ciekawa jestem czy w tym roku będą miały więcej kwiatów..

Oj Irenko piękne iryski , ja też o moich tak myślałam niedawno tym bardziej ze przesadzilam je po kwitnieniu i wtedy nigdy nie wiadomo strasznie je lubię ! I nie mogę juz doczekać sie wiosny!!!
Pozdrawiam M
PS przeczytałam u Bożenki ze w Biedronce prymulki po 3,99 maja
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:06, 20 sty 2013

Do góry
Iza, ja juz kończę swoją, ale spacer nadal trwa...doczytuję was po kolei
o kurze wyczytałam...i chyba powoli dojrzałam, chcę być kurą domową...buziaki

kwiatuch na niedzielę..znowu nasze kanny posadzimy, masz pomysł z czym w tym roku?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:58, 20 sty 2013

Do góry
ckni mi się już do tej wiosny
iryski. ciekawa jestem czy w tym roku będą miały więcej kwiatów..
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:56, 20 sty 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
jeżówka Marmalade

i coś w tym odcieniu

niebo nad moim ogrodem

Zbigniewie ! Przepiękne cudo ! Zdjęcia niesamowite ! A Marmalady poszukam w tym sezonie chociaż pomarańczowego koloru u siebie nienplanowałam pozdrawiam m
Ogród w skali mikro :) 10:53, 20 sty 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Dziekuję za miłe słowa, ja mam kilka storczyków ale białego jeszcze nie więc trzeba będzie zakupić...róznież pozdrawiam
Gosiu Joanno dostałam wczoraj urodzinowo kolejnego ... I ten juź nie jest całkiem biały ... Spójrz

Całkiem ładna bestyjka ,nieprawdaź ?
Dolina Tęczy 10:48, 20 sty 2013

Do góry
siaaska napisał(a)

Z donicą był tak wysoki jak moja Pelcia

Ślicznego amarylisa wyhodowałaś Pelcia też już coraz większa W przyszłym roku to już go pewnie przerośnie

Czy mi sie wydaje czy obok już jakieś małe dzieciatko rośnie???

jaki wielki i piękny amarylis, córcia zachwycona
Dolina Tęczy 10:41, 20 sty 2013

Do góry
Miło zobaczyć na zakupach ruch przy ogrodowej półce Jedna pani ładowała do koszyka wory z ziemią, druga oglądała nawozy - ja tez muszę zobaczyć czy został mi jeszcze jakiś florowit, podlałabym trochę oleandra i mateczniki pelargonii i fuksji.

Muszę sobie dziś pozapisywać żelazne rośliny na listę wiosennych zakupów

A tymczasem mrozisko trzyma, śniegi zalegają, ale w domu i w sercu wiosennie

Pozdrawiam kwieciście !!!
Rododendronowy ogród II. 10:32, 20 sty 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Bogdziu najukochańsza, dziękuję za identyfikację moich papużek
Pisałaś, ze u Ciebie ich mało to przesyłam kilka moich (kompostownik może nie wygląda atrakcyjnie, ale wystarczy skupić sie na trznadlach i na niego nie zwraca się uwagi )

Pozdrawiam

dzięki Ewelinko za te śliczne ptaszki. Kompostownik rzecz uzytkowa i wygląda jak trzeba.Miłego dnia.
Moje zmagania ogrodowe 10:31, 20 sty 2013

Do góry

Pozdrawiam
Mój kawałek raju II 10:30, 20 sty 2013

Do góry
......Monisiu,to ja już dziś życzenia Tobie zostawię,bo jutro mogę nie pamiętać.Dużo zdrowia i szybkiej wiosny,bo ponoć św,Agnieszka wypuszcza skowronka z mieszka.
A moja znajoma ..Hania Pilchowa,pisała,że gęsi już zaczęły migrowanie.Czają się na południu i czekają na sprzyjające wiatry.
Kwiatek zostawiam.....

Rododendronowy ogród II. 10:30, 20 sty 2013

Do góry
Bogdziu najukochańsza, dziękuję za identyfikację moich papużek
Pisałaś, ze u Ciebie ich mało to przesyłam kilka moich (kompostownik może nie wygląda atrakcyjnie, ale wystarczy skupić sie na trznadlach i na niego nie zwraca się uwagi )

Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 10:30, 20 sty 2013

Do góry
Bogdziu kochana!!!!! Tak - te moje papużki to trznadle!!!! Dzięki za nazwę już przynajmniej Kini nie będę w głowie mieszała że papużki mamy w ogrodzie, bo jeszcze gotowa uwierzyć w ptasią głupotę mamuśki. Dziś chyba była ta sama samica kosa (choć z moją znajomością ptaków to pewnie coś innego), ale już kulturalnie się zachowała i jadła z resztą sępów.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:21, 20 sty 2013

Do góry
Dziękuję Wam za tak miłe wpisy, a i ja sobie odświeżyłam te czasy, kiedy nie było lekko
Każdy, kto buduje z tym samym się boryka, ale lata lecą i wszystko co złe się zamieniło na dobre.

Lubiłam ten etap doniczkowy, ciągle mam takie ciągotki ustawiania dużej ilości, ale Witek narzekał, że nie ma gdzie przejść i dlatego zminimalizowałam je. Ale kto wie, co będzie w tym roku hehe

Tutaj jeszcze wspomnę etap roślin "czarnych" ozdobnych z liści, podobało mi się to wtedy bardzo

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:17, 20 sty 2013

Do góry
Aniu, Mileno, Marta, Ula...pozdrawiam
u nas -5, śnieg, czyli zimy ciąg dalszy..
a ja wrzucam zdjęcie z maja 2012

jaśminoiec
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies