Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Liliowo i kolorowo:) 22:07, 22 lut 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Witajcie,
wiecie jak odwiedzam ogrody na naszym forum, brakuje mi zdjęć w zimowej szacie...
Czy możecie zrobić troche zdjęć takich na dzisiaj.
Wszyscy strasznie tęsknimi za tym by było już cieplej, jakieś kwiatki hodowane na parapetach, a ja cieszę sie tym co dzieję się wokół tu i teraz, czyli przyroda spowita śniegiem - odsyłam do zdjęcia zrobionego przez EwęG. na "Leszczyna turecka" na naszym forum - co wy na to?
Lubię prowokację.
Nie zamykajmy się w swoim świcie

Ale dla kogoś te kwiatki hodowane na parapecie to wielka radość i cieszy się tym jak rosną) Zimą dni są bardzo krótkie i jak się wraca z pracy to juz ciemno, u nas zimno, ponuro i brak słonca to i kiedy robić te zdjęcia. Żeby wjechać do garażu to musze niezle namachac łopatą a potem jeszcze tysiace innych obowiązków a przyrode spowita sniegiem to podziwiam z okien jak wstaję rano samo życie. A może Ty nam pokażesz przyrodę spowitą śiegiem? pozdrawiam
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:06, 22 lut 2013

Do góry
Długą drogę będziemy sobie umilać na słodko Ja nie mam takich postanowień na okres postu, więc jutro sobie z Anią pofolgujemy
Obiecałam sobie jedynie, że będę się więcej ruszać

Rajski ogród Ani 22:02, 22 lut 2013

Do góry
Aniu, dokładam moje wiśnie

Angielski ogród - chciałabym... 22:01, 22 lut 2013

Do góry
A na deser róża miniatura którą dostałam na urodziny od mojej ukochanej córci

Róże po poprzedniej zimie mi zmarzły zobaczymy jak tą przezimują.

Malwy natomiast chcę posadzić pod ogrodzeniem bo kojarzą mi się z wiejskimi ogrodami a ja mieszkam na wsi przecież więc malwy muszą być.
Kwiatki i rabatki u Elizy 22:00, 22 lut 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Ta sama rabata, dwa tygodnie temu, wtedy królowały goździki brodate.

Patrzę, patrzę na to zdjęcie i napatrzeć się nie mogę. Pięknie.
Rajski ogród Ani 21:59, 22 lut 2013

Do góry
Dzidka napisał(a)

Oj, tęskno mi, tęskno za takimi widokiem.
Dzidko te fotki robiłam w ubiegłym roku w trzeciej dekadzie kwietnia popatrz już za dwa miesiące będą kwitły sady

Angielski ogród - chciałabym... 21:55, 22 lut 2013

Do góry
Witam Wszystkich zaglądających serdecznie.Za oknem biało, w domu wszyscy chorzy , a szkoda bo zima w tym roku wyjątkowo piękna. Ale na pocieszenie dla tych co marznąć nie lubią przypomnienie lata
Uwielbiam lilie i liliowce, mam ich już kilka w ogródku, ale zupełnie nie wiem jakimi roślinami mogę wypełnić przestrzeń wokół ich. Nie podoba mi się pusta ziemia która prześwituje a nie bardzo wiem jakie towarzystwo preferują te rośliny.
Rajski ogród Ani 21:54, 22 lut 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Aniu, nie ma nic piękniejszego na świecie jak widok kwitnących jabłoni. Teraz rozumiem skąd masz tyle jabłek. Jabłonie obsypane były kwieciem. Mam nadzieję, że w tym roku będzie tak samo. Na razie zima nie jest straszna dla roślin, oby już nie było żadnych niespodzianek.
Masz rację Bożenko ta zima jest straszna ale idzie ocieplenie tylko czy na stałe? oto jest pytanie

Rajski ogród Ani 21:53, 22 lut 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Dziewczyny ku pokrzepieniu oczu i serc

Oj, tęskno mi, tęskno za takimi widokiem.
Duży ogród i brak pomysłów 21:52, 22 lut 2013

Do góry
Po wielkich trudach wyszedł mi taki szkic nie wiem czy bedzie czytelny?

A teraz mała legenda:
1 - skalniak ok 60 m długi
2- thuja brabant wys ok 160 cm
3- rabatka o która Danusiu Ci nie pasuje do całości, prostokat zamalowany na ciemno to płyta szamba, które zostało przerobione na oczyszczalnie scieków
4- świerki wys ok 100 cm
5- rabatka pod ogrodzeniem z siatki które oddziela ogród od sadu
6- zbiornik na deszczówkę z dachu ze starego domu

Tak Danusiu ta smieszna rabatka to jest zrobiona na płycie od oczyszczalni. W przyszłości chciałabym połączyć ją z tarasem, który planujemy dokleić do tylnej sciany garazu, tylko cały czas zatanawiam sie czy to jest dobry pomysł taras tak blisko oczyszczalni.

Może masz jakiś inny pomysł zakrycia płyty od oczyszczalni gdzie jest nasypane ok 3 cm ziemi.

Chodzi mi tez jak obsadzic rabatke pod siatką, w trawniku znajduje sie rów gdzie jest odprowadzana woda deszczówka z rynny, w przyszłości zbiornik na deszczówkę za ogrodzeniem na terenie sadu. Może jakis suchy potok?

Zdjecie tej beznzdziejnej rabatki z drugiej strony

Rów w trawniku ( koło mojej psinki)

Prosze o podpowiedz za co z góry dziękuję

Ogród w budowie - nieustającej 21:49, 22 lut 2013

Do góry
Gabrysiu, ciut spóźnione :*
Rajski ogród Ani 21:48, 22 lut 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Witam
Pozwoliłam sobie na spcer po Twoim ogrodzie, jestem dopiero na 60 str i widzę, że nie tylko imię mamy to samo, to jeszcze kochamy tak samo tulipany
Są przepiękne
Pozdrawiam pozwolę sobie jeszcze pospacerować inny razem

Miło mi Aniu zapraszam jak najczęściej
W kamiennym kręgu od początku 21:46, 22 lut 2013

Do góry
Aniu byłam kilka razy w twoim ogrodzie i byłam pewna, ze zostawiłam ślad ale nie ma mojego wpisu;( jak to się stało ? nadrabiam więc
dziękuję za miłą wizytę i też zostawiam tulipanka

Pod górkę, platformisko - oj co to będzie 21:45, 22 lut 2013

Do góry
gajola napisał(a)
Witam Cię towarzyszko glinianej niedoli wiem jak to jest
gline mam przed domem praca w gumiakach a za domem kamienie kilofek

Witaj
Przypomniałaś mi moje ogrodowe początki.
Wszechobecna glina i kilof w przedogródku.

gajola napisał(a)

dzicz kudłata ale cieszyło oko a nie same chwasty

I moje oko, ta kudłata dzicz cieszy. Lubię takie nie do końca uładzone widoki.
Tu odpoczywam 21:44, 22 lut 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
... co Ci rośnie na tej pergoli ? Masz taras bardzo podobny do mojego, mój południowo- zachodni i słońce świeci po południu niemiłosiernie.

Elu, to dokładnie jak mój, południowo-zachodni - więc wiem co oznacza nadmiar słońca Rośnie mi dąb i klon, może kiedyś dadzą cień, kiedyś

Na tej pergoli Elu rośnie bluszcz, ale na tej bliżej ogrodu słabiej radzi sobie, za dużo słońca, ale rośnie

Kieliszki przyniosłam, nawet nie wiem czy pasują , ale tak spieszyłam się
Ogród w Holandii 21:43, 22 lut 2013

Do góry
Agato, posyłam do Holandii serdeczne pozdrowienia i gratulację z 500 stronki

Liliowo i kolorowo:) 21:42, 22 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Danusiu- do Kasi na Bawarskich ścieżkach wkleiłaś takie śliczne różowe powojniki możesz napisać jakie to i czy są z nimi jakieś problemy?
Masz tyle odmian, czy masz swoje ulubione, sprawdzone?

Gosiu ten biało różowy to Snow Queen ale on jest biały a jak sie rozwija to blado różowy i nie ma z nim problemu a lubie wszystkie bo kazdy inny ,ale chyba najbardziej lubie co dostałam w prezencie od cioci ten na zdjeciu ale nie znam jego nazwy, zawsze pieknie kwitnie i ma duze kwiaty.
Tu odpoczywam 21:39, 22 lut 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Chętnie przysiądę na herbatę i lecę do ogrodu pooglądać roślinki

Wracaj do stołu, grila już zrobiłam i w końcu narozmawiamy ( co to za wyraz? ) się

Rajski ogród Ani 21:37, 22 lut 2013

Do góry
Witam
Pozwoliłam sobie na spcer po Twoim ogrodzie, jestem dopiero na 60 str i widzę, że nie tylko imię mamy to samo, to jeszcze kochamy tak samo tulipany
Są przepiękne
Pozdrawiam pozwolę sobie jeszcze pospacerować inny razem

Gardenia 2013 21:37, 22 lut 2013

Do góry
A to pierwsze fotki na tle tych bukietów, Gosia Kaisog i Danusia

Tutaj z Witkiem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies