Fiu fiu, niezły kawał roboty już wykonałaś! Widać że już się palisz żeby coś sadzić?
Tak przygotowany że aż się chce coś narysować
To co? Rozpatrujesz tak trochę trawnika??
Dziekuję za wskazówki, znaczy mają szansę być nie pokręconymi roslinami
Faktycznie tępo mają dobre wczoraj rano zauwazyłem zielone maleńkie wypustki, po 16 jak na poprzednich fotkach były już wyraźnie widoczne a dziś przed upływem nawet doby widać wyraźną róznicę
Oby tak dalej .
powrót zimy ! całkiem sporo nasypało....
wszystko ma czapy
a na ławeczce nie posiedzę jeszcze....
no i pergoli mi M nie zamontuje
znów jest bajkowo, ale już mnie to nie cieszy....
A dla mnie to najlepszy z możliwych widoków. Wogóle nie widzę tego skrzypu tylko połączenie kolorów swierków i jasnozielonych roślin pod nimi. Dla mnie bomba
No masz racje czasami pogoda przez jakiś czas bywa tak łaskawa że co niektórzy zapominają jak w Polsce potrafi byc zimno i prubuja uprawy niektórych roślin w gruncie i wtedy straty bywaja dotkliwe ale ja lubie takie eksperymenty mimo wszystko powodzenia w uprawie..
O takim olbrzymie w gruncie możemy zapomniec, zresztą w donicy również
Zwierzęta, a dokładniej gady i płazy lubi najbardziej, ale w tym roku zażyczyła sobie "2 ary na ogródek". usiłujemy ją przekonac by zaczęła od 2 mkw. Żółwie są u nas jak bociany, jak się obudzą to znaczy, że wiosna przyszła !
Już pokazywałem te zdjęcia, ale warto przypomnieć. W Londynie ostatnio widziałem ściółkowanie rabat różanych chyba kompostem zmieszanym z obornikiem. Była to bardzo gruba warstwa na całej rabacie - ponad 10 cm.
Tutaj w trakcie posypywania
i efekt końcowy