Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kolorowe rabaty 20:25, 08 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
gratuluję tej oglądalności wizytówki!!! nieżle Martuś

a ja się nie mogę napatrzeć na to zdjęcie, nawet w tym smutku ci do twarzy

Miła dziękuję za gratulacje.Danusia mnie zaskoczyła taką informacją .Cieszę się choć wiem,że jest tak wiele piękniejszych wizytówek

Uśmiech na twarzy jest bezcenny,ale czasami bywa i tak i niestety mnie do twarzy lepiej w takiej "masce" )))))))))
Kolorowe rabaty 20:25, 08 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
gratuluję tej oglądalności wizytówki!!! nieżle Martuś

a ja się nie mogę napatrzeć na to zdjęcie, nawet w tym smutku ci do twarzy

Miła dziękuję za gratulacje.Danusia mnie zaskoczyła taką informacją .Cieszę się choć wiem,że jest tak wiele piękniejszych wizytówek

Uśmiech na twarzy jest bezcenny,ale czasami bywa i tak i niestety mnie do twarzy lepiej w takiej "masce" )))))))))
Roztoczańskie klimaty 20:17, 08 sty 2013

Do góry
Moja przyszła niewidoczna jeszcze skarpa przed.......

I po realizacji......

Roztoczańskie klimaty 20:11, 08 sty 2013

Do góry
Obiecałam wam no i dotrzymam słowa .....chociaż komp zawiódł i padł to mój Żon jak to Kaśka bawarka ochrzciła......włosy rwał i zdjęcia z niego wyciągnął.....no więc zaczynam......

Tak wyglądała działka jak ją kupowaliśmy a ponieważ mamy zimę zdjęcia z zimy..

A tak wygląda dziś ....
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 20:10, 08 sty 2013

Do góry
No właśnie Zbyszku tego buka miałam na myśli bo zakochałam się swego czasu w tej realizacji Danusi

Gardenarium napisał(a)
Jolu - tak to buk - "Rohan Obelisk"

Ogród u stóp klasztoru 20:09, 08 sty 2013

Do góry
a taki świecznik moje dziecko sobie zrobiło ..ekologiczny bo z odzysku.

Ogródek Asi?! 20:01, 08 sty 2013

Do góry
goniako napisał(a)
To są właśnie moje tuje a właściwie "tujeczki" bo są takie malutkie. Mam nadzieję że urosną. Powiedzcie czy muszę je okrywać na zimę, boję się że takie maleństwa mogą przemarznąć.

Jakie słodziaki malutkie Podoba mi się...pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 19:54, 08 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Śliczne modraszki....
a jak Ci się różę podobają to proszę z ogrodu Alinak...bo ja nie posiadam jeszcze

Urszulko bardzo mi sie podobają , gdyby jeszcze u mnie tak pięknie rosły, ale nie chcą. Alinka ma pewnie lepszą ziemię albo co też mozliwe lepsze umiejętnosci. Dzięki i pozdrawiam serdecznie.

Bożenko teraz to naprawdę przesadziłaś , moje umiejętności do róż na poziomie 0 . sadzę w kompost , dokładam skórkę z banana i tyle . na zimę kopczykuje nową porcją kompostu i tyle . a Kosmos mam pierwszy rok - jest obłędna . aha możliwe że nornice mi pomagają , bo tak spulchniają ziemię , że co parę dni muszę deptać po rabatce żeby róże w powietrzu nie rosły.
ale się rozpisałam , a ty to jeszcze pewnie czytać będziesz ... i masz babo placek ...ty się przy nas nie wyleczysz
Perowskia łobodolistna - Perovskia atriplicifolia 19:52, 08 sty 2013

Do góry

Moje zmagania ogrodowe 19:52, 08 sty 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Zgadnijcie - znowu u mnie pada. Jukę wczoraj poprawiłam, dziś wygląda tak samo, a nad ogródkiem chcę mi się płakać.

U nas też tak było, po każdym deszczu za domem było jezioro, a ogródek pływał. Mąż w ubiegłym roku zrobił odwodnienie i podłączył dren do studni która znajduje się na naszej posesji. Pięknie tu u Ciebie z pewnością zajrze do Ciebie częściej
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:52, 08 sty 2013

Do góry

W O W.....

Ale laska !!!!!!! Slicznie Ci!!!! A kask masz w jakim kolorze????? O kurcze, no nie moge sie napatrzec....
Irenko, cudna jestes i wiesz co, bardzo Ci ladnie w prostych wlosach
Ale pod kurtke masz jakis polarek, co nie???

Waligora, ale masz piekna zone...
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:51, 08 sty 2013

Do góry
Wojtas tak jak pisałem przystopowałem z nimi do czasu ogarnięcia całego bałaganu, u siebie masz już drzewa dające cień u mnie dopiero rosną

np takie -kto uwierzy że te dwie jodły koreańskie Silberlocke kosztowały mnie mniej niż 40zł
i jedna już szyszkuje

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 19:49, 08 sty 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Kamyków to juz bym się wystrzegała

u mnie z wywrotki kory po dwóch latach nic nie zostało(wywiało) a karłowe iglaki z trawami nieźle się na kamykach prezentują

znalazłem tą o którą się pytałaś to żuraweczka Solar Power -myślałem że pytasz o inną -tutaj nazwa sama rzuca się w oczy

skaszaniłem - przeskoczyły zdjęcia trzecia to tiarella Mistic Mist podobno dość kapryśna u mnie już dwie zimy

O tak, właśnie o tiaelle mi chodziło.
Super jest. Miałam kiedyś, tylko inna odmianę i rzeczywiście mi wymarzła. Muszę chyba jeszcze raz zaryzykować
Igiełkowy ogródeczek 19:42, 08 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Gosia, kolejna dawka pieknego ogrodu Ja tez lubie berberysy ale jak nie musze przy nich pielic. Niestety u mnie szaleja powoje i skrzyp, na dodatek tam, gdzie pielenie boli i to doslownie

Ale to są takie okrywowe berberysy, jak je posadzisz w odpowiedniej odległości to ładnie zakryją powierzchnie i chwastów nie trzeba będzie wyrywać. Ale jak u ciebie tak szaleją to może faktycznie coś innego posadź, ja wiem jak to boli bo przycinam w sezonie dosłownie co tydzień swoje kulki z berberysu Atropurpurea Nana- strasznie szybko rośnie i jak zbieram później te gałązki to zawsze się trochę pokłuję, a tak wyglądają:

Znam, wiem, podziwiam, ale te dwa chwasty, ktore wymienilam to nie byle jacy zawodnicy, ich wyrywaniem nie zalatwisz, a zakrywanie roslinami tez nic nie da bo i tak wylaza. Niestety przecwiczone dosc dokladnie przez kilka lat
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:40, 08 sty 2013

Do góry
Urszula nawet zwykła kalifornijska zmieści się u Ciebie np przy szmaragdach, możesz kupić Compaktę będzie mniejsza i zgrabniejsza bo typowe siewki rosną potężne

to młodziutka Argentea zraz odcięty od nie zaszczepiłem na tej z poprzednich zdjęć

Gosia Maigold to wrześniowa zdobycz jeszcze nie ma co pokazywać
udało się fuksem, pozostałe próby szczepienia na sosnach i świerkach nieudane , wiosna będę dalej

Karolina próbowałem na owocowych to zaryzykowałem przy iglakach -teraz mam już przygotowane podkładki w doniczkach

Ewelina teraz policzyłem zdjęcia trzecia jest Mystic Mist jest tak charakterystyczna że nie można jej pomylić chyba że ... gdzieś mignęła mi dyskusja że jest jakaś jej ciut inna wersja

Dzidka to będziemy czekać , w Twoim rejonie jest więcej szkółek gdzie w ofercie widziałem Brewera i inne ciekawostki

Witaj Kasia to spory kawałek przejechałaś
Igiełkowy ogródeczek 19:38, 08 sty 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Gosia, kolejna dawka pieknego ogrodu Ja tez lubie berberysy ale jak nie musze przy nich pielic. Niestety u mnie szaleja powoje i skrzyp, na dodatek tam, gdzie pielenie boli i to doslownie

Ale to są takie okrywowe berberysy, jak je posadzisz w odpowiedniej odległości to ładnie zakryją powierzchnie i chwastów nie trzeba będzie wyrywać. Ale jak u ciebie tak szaleją to może faktycznie coś innego posadź, ja wiem jak to boli bo przycinam w sezonie dosłownie co tydzień swoje kulki z berberysu Atropurpurea Nana- strasznie szybko rośnie i jak zbieram później te gałązki to zawsze się trochę pokłuję, a tak wyglądają:

Norweski ogródek... 19:29, 08 sty 2013

Do góry
stworzylam cos takiego)

Moje poletko 19:24, 08 sty 2013

Do góry
Dobry wieczorek Wszystkim

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:22, 08 sty 2013

Do góry
Fakty są takie, choinki nie ma, wianek wśród bluszczu wisi Sebek mnie skrytykuje ale niech jeszcze wisi choć ta wiosna w kuchni jest Co Wy na to, zabrać wianek, czy niech wisi?

Ogród u stóp klasztoru 19:18, 08 sty 2013

Do góry
Ulka -czyżby to moja różyczka Kosmos ?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies