Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 19:42, 12 mar 2013

A tutaj chciałam pokazać różne kolory na mojej wsiowej rabacie (która to rabata jest fascynująca), której będę mówić adieu! jak opracuję plan rozbiórki i demolki.

barbara_kraj... 20:34, 12 mar 2013

Ewuś, te rachityczne cosie, możesz z czystym sumieniem usunąć. To z pewnoscią nie jest cleome, nasionka chwaściku jakiegoś w ziemi się znalazły. W moich zasiewach często się takie pojawiają.
Na cleome musisz jeszcze trochę poczekać. Zerknij do Bogusi na Zacienioną str 848, tam zobaczysz siewki cleome
Edit: żebyśmy się dobrze zrozumiały, to to zielone zostaw a to w pierwszej skrzyce, długie, chude i burgundowe usuń Ledwo to widzę, takie rachityczne
barbara_kraj... 20:42, 12 mar 2013

Pszczelarnia napisał(a)
A tutaj chciałam pokazać różne kolory na mojej wsiowej rabacie (która to rabata jest fascynująca), której będę mówić adieu! jak opracuję plan rozbiórki i demolki.

No, wszystkiego nie usuniesz chyba!
bociek 20:48, 12 mar 2013

Pszczolko, zagladam i czytam, ze szykuje sie demolka, ale co tam demolka, werbena kielkuje

Nie wiem, moze dziwna jestem, ale nie ma to jak szelest kartek i zapach papieru i farby...

Pozdrawiam juz prawie wiosennie
mira 20:49, 12 mar 2013

Ewo czy ja dobrze widzę że werbena patagońska u Ciebie wschodzi? ja czekam już ponad mieiąc i nic - nie wiem czy mam dalej czekać - może miała u mnie za zimno albo może za sucho - sama nie wiem
AniaDS 21:06, 12 mar 2013

Ja też mam taką kolorową rabatkę i bardzo ją lubię, jest baaardzo energetyczna .
grupa_trzyma... 08:43, 13 mar 2013

Też jestem staroświecka raczej. Książka to książka.
Wsiowej rabaty mi żal. Lecę czytać, co to jest cleome.
Przetacznik 08:54, 13 mar 2013

Wtrącę się w rozmowę, przypomniałam sobie zapach starej książki kucharskiej, pożółkłe kartki, oprawiona w materiał... pachniała słodko, drewniano, żywicznie, kurzowo, pysznie!
A wsiowa rabata na tym pokazanym zdjęciu jest pełna uroku, ale jeśli masz ochotę na zmiany to może coś innego ciekawego powstanie, w końcu ciągle coś się w życiu zmienia...
Werbenka wschodzi i u mnie... za 3 razem z nasion sklepowych się udało, cieszę się jak dziecko : )
Wieloszka 09:00, 13 mar 2013

Pszczelarnia napisał(a)

No błagam!!! Myślałam, że to zdjęcie z jakichś ogrodów angielskich, a Ty piszesz, że to Twoja rabata i na dodatek do rozbiórki????? A mnie się ona tak podoba... Buuu, no ale ufam, że jak zmienisz, to będzie bardziej angielska od tych w Anglii
Milka 12:43, 13 mar 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Ale czym?

już kupiłam wszystko do wybielania, dzisiaj przyszło, jak jesteś na miejscu, mogę pożyczyć i wybielaj, sprawdzimy efekt, bo ja za to później się wezmę