Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:26, 08 sty 2013

Do góry

a resztę zapomniałam sfotografować!! i nie pamiętam!!
Złocień czerwonawy 'Clara Curtis' (Chrysanthemum grupa Rubellum ) 16:19, 08 sty 2013

Do góry
U mnie się pięknie przebarwił, idę szukać foty!!
jest...ma około 1,5 m, nie pokłada się i tworzy wielka kępę...nazwę dodam, jak odszukam w domu, nowość ubiegłoroczna z Czech

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:14, 08 sty 2013

Do góry
i dalej cebule..przypominam sobie

Igiełkowy ogródeczek 16:07, 08 sty 2013

Do góry
Te na zdjęciu mają drugi rok to berberys Tiny Gold, rosną wolno, ale mi właśnie o to chodziło, polecam- listki się nie przypalają a dają ładny akcenty kolorystyczny. Mam je w kilku miejscach bardzo je lubię, są bezproblemowe.
W 2011 roku:

W 2012 wiosna

lato

jesień
Kolorowe rabaty 16:06, 08 sty 2013

Do góry
Martek napisał(a)

Ja poproszę lato i spa u Ani

Jeszcze pół roku... damy radę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:05, 08 sty 2013

Do góry
Tak sobie pomyślałam, wiosna tuż tuż, choć za oknem śnieg sypie i narty będą jak najbardziej po nim się ślizgać, to przypomnę sobie cebule, które posadziłam; zdjęcia nie najlepsze, ale nazwy są i to ważne

czyli tulipany takie

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 16:04, 08 sty 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Może tak?

Hej Juzia
teraz jest prawie tak samo i to jest połączone kamieniami i wygląda to niezbyt, Danusia poradziła zaokrąglenie i od razu lepiej w wyobraźni , a od podkładu do podkładu bo- napisałam Karoli powyżej, i wtedy jakaś całość wyjdzie ,ale dzięki może coś jeszcze wymyślisz....
Mój jesienny ogród 15:58, 08 sty 2013

Do góry
Robert a ja pokazuję Tobie Alaskę widzisz jakie "chude" sosny pozdrawiam zdjęcia ładne do usłyszenia na skypie
Ogród Danuszy - odsłona 2 15:56, 08 sty 2013

Do góry
dzisiaj znowu napadało i mam w ogrodzie biało
przedstawiam gościa codziennego w koło domu latajacego

zauważyłam że nie ma jednej łapki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:56, 08 sty 2013

Do góry
Daneczka69 napisał(a)

Irenko, lampki są super

Wszystkiego miłego życzę

Danusiu, dzięki

a co tam u ciebie, jak leci?
pogoda nie dokucza, wypatrujesz wiosny? bo już Wieloszka mój optymizm stopuje przed harówą w ogrodzie

Irenko, pogoda niestety daje mi popalić i póki co jestem całkowicie uziemiona w domu... ale korzyść z tego jest ogromna, bo... od świtu do zmierzchu a czasem nawet nocą... na Ogrodowisku tak więc mam wielką pociechę w tymczasowej niedoli swej za wiosenką też już tęsknie spoglądam... znalazłam nawet fotkę z moim parapetem z jednej z wiosen, pozwolę sobie wkleić ją tu u Ciebie żebyś też oczyska nacieszyła tak samej się zacieszać to nieładnie wszak, trza się z ludziami dzielić

tak właśnie myślałam, że ta pogoda ci nie służy, ale podziwiam twój humor, radość ducha i oczywiście parapet, jak to dobrze, że się podzieliłaś..już wiosna prawie...śliczne kolory!!
Kolorowe rabaty 15:52, 08 sty 2013

Do góry
gratuluję tej oglądalności wizytówki!!! nieżle Martuś

a ja się nie mogę napatrzeć na to zdjęcie, nawet w tym smutku ci do twarzy
Mój mały raj na ziemi :) 15:51, 08 sty 2013

Do góry
Daneczka69 napisał(a)

Przepraszam, że się "wtrancam" ale mnie się podoba najbardziej ta właśnie wersja, jest tu taki... ład i spokój... symetria... uporządkowane linie... wszystko wydaje się być na swoim miejscu... uważam, że dobrze wypoczywałoby się w takich okolicznościach przyrody, jeśli komuś zależałoby na wyciszeniu się...
to tyle moim zdaniem

Wszystkiego miłego Anulko

Mi też
ciekawe który wybrałaby Danusia
Mój kawałek raju II 15:49, 08 sty 2013

Do góry
I mrozku trochę więc niech trochę spadnie lepiej tego śniegu

o 11.00 jeszcze było bez śniegu, a to czarny ptaszek z brązowym dziobem tylko się ogonem odwrócił
Mój jesienny ogród 15:48, 08 sty 2013

Do góry
Witajcie, dzięki za odpowiedzi mam nadzieje że zdążę wysłać teraz, ja dopiero zaczynam dzionek na dworze jeszcze ciemno i śniegu nie dosypało. Rano też nie mam czasu robię herbatę di termosu robię mleko z płatkami i muszę go pilnować żeby nie wykipiało do pracy robię michę ryżu z warzywami, kukurydza lub jogurtem owocowym. Jak pisałem chleb jest tu okropny, znalazłem też dobry, lecz jest tylko do krojenia na jeden dzień, po pierwsze nie za duży i na drugi dzień się strasznie sypie, ale pachnie wspaniale i smakuje też. Gdy tak siedziałem sobie pod tą wielka sosną to rozejrzałem się dookoła i zrobiłem kilka zdjęć o to one.

Uff, udało się chyba pierwszy raz rano wysłać
Ogród w skali mikro :) 15:46, 08 sty 2013

Do góry
Eluś - u nas drewutnia wygląda tak - sorki że się rządzę i wklejam, ale jak coś - wykasuję Wykorzystalismy ścianę wiaty. Fakt drewno nie jest idealnie ułozone, ale robiliśmy to na szybko i wiesz.. wyszło jak wyszło.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:44, 08 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko, lampki są super

Wszystkiego miłego życzę

Danusiu, dzięki

a co tam u ciebie, jak leci?
pogoda nie dokucza, wypatrujesz wiosny? bo już Wieloszka mój optymizm stopuje przed harówą w ogrodzie

Irenko, pogoda niestety daje mi popalić i póki co jestem całkowicie uziemiona w domu... ale korzyść z tego jest ogromna, bo... od świtu do zmierzchu a czasem nawet nocą... na Ogrodowisku tak więc mam wielką pociechę w tymczasowej niedoli swej za wiosenką też już tęsknie spoglądam... znalazłam nawet fotkę z moim parapetem z jednej z wiosen, pozwolę sobie wkleić ją tu u Ciebie żebyś też oczyska nacieszyła tak samej się zacieszać to nieładnie wszak, trza się z ludziami dzielić

Puste pole z wysepką kwiatową 15:37, 08 sty 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Twój głos jak szelest listków na wietrze tez usłyszymy
Obecnie mam głos warczącego psa, ale do złożenia meldunku pogodowego wystarczy

Meldunek pogodowy...
Tak było 5 stycznia (jeszcze rododendrony zdążyłam podlać...):

Tak było następnego dnia rano ( !!! ):

A tak jest dzisiaj (rano -9 ):

Roztoczańskie klimaty 15:37, 08 sty 2013

Do góry
Choć to 109 strona (zasuwasz kobieto, jak wyścigówka) to przyjmij ode mnie z okazji 100 kwiatucha

pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:37, 08 sty 2013

Do góry
ten storczyk obok to taki okaz skarłowaciały, zagląda sobie w narcyzy, jest niziutki, pokręcony, a drugi był taki:

nie mam lepszej fotki, Sebek gdzieś ma lepszą bo robił. Liście są bardzo gęsto osadzone.

Sebek napisał(a)

Pozdrawiam i wysyłam storczyka o którym była mowa

Mój kawałek raju II 15:34, 08 sty 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Aniu...dzien dobry

Cześć Kasiu a u mnie już po wiośnie Od 2 godzin sypie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies