Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 22:34, 07 sty 2013

Do góry
Ja również życzę dużo zdrówka ,gromadzenia sił i pozytywnej enrgii , bo wiosna tuż tuż pozdrawiam serdecznie
Moje poletko 22:30, 07 sty 2013

Do góry
an_tre napisał(a)

Sypnęło wczoraj wieczorkiem i teraz też daje!

Pozdrawiam

Jaki śliczny widoczek Celinko u mnie też padało ale cały dzień było pochmurno, a tu wspaniałe refleksy

Aniu- śliczny widoczek!! uradowałaś mnie tym określeniem! jeszcze nigdy tak nie pomyslałam o moim widoku z okna na 4 piętrze na blokowisku
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:28, 07 sty 2013

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:28, 07 sty 2013

Do góry
[q
12 maja rabata bylinowa już szleje i czas na dzielenie bylin kończy się
to kocimiętka w rozkwicie

Moja kocimietka jakaś taka wyciagnieta, wysoka a rośnie w słońcu! Chyba wywalę!

Twoja taka zgrabniutka bestyjka.

Rododendronowy ogród II. 22:27, 07 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dla wszystkich zaglądających dzisiejsze modraszki.

Bożenko dawno mnie tu nie było, ale to choróbsko strasznie mnie spowolniło
wpadam i na wstępie piękni goście mnie witają to bardzo miłe
pozdrawiam i życzę zdrówka
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:27, 07 sty 2013

Do góry

Piękne masz iglaki, zresztą cały ogród naprawdę jest super.
Mam też taką choinę kanadyjską, tylko dużo mniejszą. Długo czekałeś żeby była taka? Pięknie komponuje się z iglakami.

choina kanadyjska

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:26, 07 sty 2013

Do góry
No i jeszcze bukiet

Czyściec wełnisty (Stachys byzantina, S.Lantana, S. olympica) 22:25, 07 sty 2013

Do góry
a u mnie tez zmienił miejsce

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:25, 07 sty 2013

Do góry
Dla miłośników wiosny

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:24, 07 sty 2013

Do góry
przeczytałam u Madżenki, że na ogrodowisku trzeba być jak rozkraczona stonoga - po jednej nodze w każdym wątku ... w każdym moje dwie tylko i to krótkie rady nie dały ... ale co nieco siem zorientowałam ... tylko nadal nie wiem o so chodzi z tą Scarlett ... więc była bym wdzięczna ...

jak prognoza pogody to tylko wg Alinki ... mocno wierzącej w zimę i jej mocne wejście wraz z naszym zjazdem ... wierzymy wszystkie i pragniemy nie ma prawa się nie udać ...

.marzy mi się :
---4 dni opady śniegu
---3 dni - 10 stopni
--- 3 dni ( 11, 12, 13 ) -2 st. i piękne słońce.
to na razie moje najświeższe marzenia na tern rok . dalej nie sięgam

a "mimo woli" Anna wiosną mami tarzając się z Miśkiem na traffce ... pomalowała nam świat na zółto (to wczoraj) i na niebiewsko (to dzisiaj ) ... z Irenką złocień pod stopy róży rzucają ... ładny widziałam ... narciarskie wdzianko też widziałam ... i wybaczam bo Irenka obiecała na oślej mnie potowarzyszyć ...

"u stóp klasztoru" siem ćwiczy ... i gdy nóżki nabierają mocy głowa obmyśla ... wiosenne kombinacje i plan chirurgii plastycznej wobec derenia tym razem ... pewnie dlatego Alinka szuka na Krakowskim Kazimierzu samochodu jak przysłowiowej igły w stogu siana ... bo zamyślona ... nad rabatami alino-angielskimi ...

klimat się ociepla w Roztoce bo Zeta wywiozła towarzystwo do obrzydliwie pięknego raju i nawet Sebek szkoły gotów zarzucić i w gatkach w palemki paniom kawusię zamierza nosić ... ale ja rozumiem ... kolegę ... panie w bikini ... lazur we wodzie ... żyć i nie pamiętać skąd siem uciekło ...

i tu mam mały dysonas bo zamiast Sebka to kawusię z samego rana poroznosiła Zeta ... z pianką i posypką apetyczna jak należy ... i co ??? ... Madżenka była u szefa się wyspowiadać ... i nie wypiła ... ja poza zasięgiem a potem ksiądz był po kolędzie ... kawa wystygła ... dziewczyny zdecydowały się na grzańca ...

tylko czemu u mnie tymczasem jak do Ewci siem procenty dzbankami zwozić zamierza ??? ... aż Ewcia się zasępia czy nas wieś nie napadnie i antałków nie odbije ... no właśnie zanim przez pasiekę najazd niczem hunów przejdzie Ewa zupełnie bez tremy bo żyć kocha w gromadzie (jak doczytałam mimo woli) ... planuje z klasyczną troską o tradycję i ład dziejowy warzywnik ... i ławę z macierzanką ...

a ja ogrzewam się przy kominku gdzieś dlaeko na ziemi kłodzkiej ... oczy mi się świecą przy ognisku ... bojam się tego co mogą ze mną zrobić dechy i oczami Finki zatapiam się w zimę na Czarnej Górze ... i dobrze Martuś, że z procentów przeprowadziłaś nas na metry śniegu ...

Danusiu to kup te łańcuchy ...

jejku jejku jak ja doczekać się nie mogę

pozdrawiam ... i czytam dalej ... a powieść czeka ...
Moje poletko 22:23, 07 sty 2013

Do góry
Celina napisał(a)

Sypnęło wczoraj wieczorkiem i teraz też daje!

Pozdrawiam

Jaki śliczny widoczek Celinko u mnie też padało ale cały dzień było pochmurno, a tu wspaniałe refleksy
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:20, 07 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)
Byłam u Ciebie bez wpisu...bo próbuję nadgonić co się działo ostatnio na forum.... ale wpdałąm byś protestowała wiele odpowiedzi w jednym

Uwaga -testuję sposób Konstancji.

eliza3 napisał(a)

Nawet ładne te martwe liście. Lubię buki za to, że trzymają u mnie liście zimą.

A mój buk zawsze gubi wszystkie liście??? Ciekawe... mam szczepiony.

Moje buki to takie zwyczajne z parku, może to jednak ma znaczenie.

jotka napisał(a)
Może na mnie eksperymentować odpowiadanie na kilka postów ) Tylko mnie nie sklonuj przy okazji, anie nie zmodyfikuj genetycznie

Jolu, testuję na Tobie. Staram się Ciebie nie skrzywdzić.
Ogród w budowie - nieustającej 22:18, 07 sty 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Historia ogrodnictwa jest fascynująca, choćby historia tulipanów, prawdziwe szaleństwo.

W mojej szklarence osiedliły się dwie piękności - prawdziwy jaśmin, który prześciga się w perfumowaniu z gardenią, niewielkie na razie pnącze. Kupiłam je sama, wahając się pomiędzy nim a hiacyntami, wahanie było jednak krótkie, bo stwierdziłam, że jeszcze nie pora na cebulowe, zima dopiero się właściwie zaczęła.

Gabrysiu ty to masz prawdziwy raj...i do tego pachnący wcale się nie dziwię twojemu M, że sobie leży... i wącha...
Roztoczańskie klimaty 22:17, 07 sty 2013

Do góry
zeta chyba dołączasz do grona szybkich, strusiów pędziwiatrów jak Ania Asc, Irena czy Madżena Gratuluję pierwszej setki

Mój 4 arowy azyl... 22:15, 07 sty 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
No to jeszcze jedną fotkę dołożę

U mnie tak było wczoraj i dzisiaj do południa. Teraz już sie robi ciapa z poślizgiem.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:14, 07 sty 2013

Do góry
Agnieszko, ładnie rozmyte tło w tym zdjęciu. To jest to z czym ja mam problem. Moim aparatem trudno to zrobić, chociaż kilka razy mi się udało.

Ja zerwałam owoce pigwowca i zrobiłam konfiturę z pigwowca, jabłek i pomarańczy. Wszystko na oko, wyszło pysznie, pigwowce mają dużo pektyny i konfitura pięknie wygląda, trochę jak galaretka.
Moje miejsce na ziemi ;) 22:14, 07 sty 2013

Do góry
Kochani, na wszystkie dni Nowego Roku 2013,
Życzę Wam wiary w sercu i światła w mroku.
Obyście jednym krokiem omijali przeszkody.
Byście czuli się silni i wiecznie młodzi.
By ten rok był dla Was najlepszy,
Żeby przyszły same jasne dni,
Sny były kolorowe,
Wieczory pełne nadziei,
A poranki beztroskie!

Czyściec wełnisty (Stachys byzantina, S.Lantana, S. olympica) 22:13, 07 sty 2013

Do góry
Rajski ogród Ani 22:12, 07 sty 2013

Do góry

Witaj Aniu
Widzę "moje kolorki"
Czyściec wełnisty (Stachys byzantina, S.Lantana, S. olympica) 22:12, 07 sty 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies