Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Czyściec wełnisty (Stachys byzantina, S.Lantana, S. olympica) 22:13, 07 sty 2013

Do góry
Rajski ogród Ani 22:12, 07 sty 2013

Do góry

Witaj Aniu
Widzę "moje kolorki"
Czyściec wełnisty (Stachys byzantina, S.Lantana, S. olympica) 22:12, 07 sty 2013

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 22:11, 07 sty 2013

Do góry
Sylwia przegapilam 1000 ale już sie poprawiam Kwiatka zmrożonego, zgodnie z porą, zostawiam i biegnę do nowego

Kolorowy ogród na piasku 22:10, 07 sty 2013

Do góry
viva napisał(a)
Aniu, kuklik pewnie też masz, a jeśli nie to wiesz...droga prosta .
Bardzo go lubię, bo kwitnie wiosną kiedy jesteśmy spragnieni koloru, bardzo ładnie wygląda na tle soczystej zieleni. Dzielony co dwa, trzy lata zawsze ładnie się prezentuje.
Tak wyglądają teraz liście, mogą udawać żurawki

...mam kukliki ale tak pięknie mi się nie rozrosły, może dlatego, że rosną między innymi, a u ciebie tworzą obwódkę i maja dużo miejsca
Ogród u stóp klasztoru 22:08, 07 sty 2013

Do góry
viva napisał(a)

. ja sie rozciągam na sobotę .

Alinko, tylko pilnuj, by wszystko równo rozciągać...... bo jak będziesz jeździć na nartach jak Ci jedna noga wyjdzie dłuższa

Cebulowe ślicznie będą wyglądać pod dereniem, dosadź jeszcze fiołeczki

tak się wyrozciągałam na siłowni i ugoniłam na bieżni że się cała trzęsę .cienko się widzę w sobotę
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:05, 07 sty 2013

Do góry
i mała zmiana
jeżówki piękne inaczej

Hula Dancer

jakaś odmiana jeżówki żółtej

liliowiec też się dostosował

najwyraźniej ktoś się popłakał nad takimi niedożywionymi chudzinami
Rajski ogród Ani 22:03, 07 sty 2013

Do góry
Vivo to może kaczeńce...

albo żółte bratki

Mój ogród 22:02, 07 sty 2013

Do góry
Pooglądałam skarpę Bożenko i muszę pochwalić. Ja mam podobny problem pod jesionami, wysysają mi wszystko. Do niedawna hosty dawały tam sobie nieźle radę, ale w tym roku już miały za mało wilgoci, jesiony co raz większe i stąd chyba ten problem. Może spróbuję właśnie z liliowcami, niezły pomysł.

A to zdjęcie jak obraz akwarelkami wyszło. Robiłaś z nim coś w programie czy tak samo się udało zrobić?
EPODLAS napisał(a)

Rajski ogród Ani 22:01, 07 sty 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Piękne dzwoneczki, lubię niebieski, ale białe też są piękne... i tych mi najbardziej brak...
Elu białe jest najtrudniej utrzymać, bo na następny rok już zmieniają kolor i mają zawsze jakiś odcień

Mój 4 arowy azyl... 22:00, 07 sty 2013

Do góry
No to jeszcze jedną fotkę dołożę

I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 21:59, 07 sty 2013

Do góry
od wczorajszego wieczoru naśnieżają (Marcin wieczorem właził turami na górę) i od samego rana też. Teraz wieczorem wznowili, bo temp. jest więcej około 7-8 na minusie. I jeszcze jedno info - na weekend ma być uruchomiona trasa D FIS, więc coraz więcej terenu...dla nas !!! JUUUPPPIII !!!!

dzisiejsze...

Kolorowy ogród na piasku 21:58, 07 sty 2013

Do góry
viva napisał(a)

Czyli kukliki kwitną w maju? A jak długo trwa to kwitnienie? Powtarza po przycięciu?

Kukliki kwitną cały maj. Kwitnienie rozpoczyna się powoli i kończy też pojedynczymi kwiatkami, dzięki czemu jest ono wydłużone, apogeum przypada na środek miesiąca (tak jest u mnie). Nie mam dokładnych notatek na ten temat ale około czterech tygodni trwa.
Zdarza się powtarzanie kwitnienia ale jest ono symboliczne.
Lubię go też za jego listki, całe lato ładnie wyglądają, a szczególnie świeżo podzielone sadzonki.

Kukliki u mnie powtórzyły kwitnienie we wrześniu i to wcale obficie rozsadziłam i też zrobiłam obwódkę.
mam nadzieje ,że będą cieszyć oczy
Vivo,wkleiłam u Ciebie, z pozdrowieniami Chociaż nie widać ich za dobrzeKuklików oczywiście!

Rajski ogród Ani 21:55, 07 sty 2013

Do góry
viva napisał(a)

Wiedziałam gdzie zajrzeć.....tu ktoś kwiatki rozdaje ...
Vivo a jakie lubisz?

Aniu na ten czas poproszę żółte, bo mi słoneczka brakuje

Proszę bardzo

Znowu na wsi 21:54, 07 sty 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Danusza masz piękne irysy, dziękuję. Haniu, zawsze do ciebie zaglądam z ciekawością. Dziękuję za bratki.
Jola, ano założyłam nowy wątek.

A to domek ogrodowy już pomalowany

[/quote

Ślicznie teraz wygląda,podczytuję twój wątek Jolu ,,stary i nowy i choć jeszcze się nie odezwałam to chętnie do ciebie zaglądam. Ileż w tobie miłości do roślin a jaka pracowita jesteś Opisujesz i pokazujesz swoje roslinki w taki sposób że wszystkie przez to zyskują na urodzie Nawet te którymi się nie zachwycałam zaczęły mi sie dzięki tobie podobać .Też mam taki domek, choć nie co większy a kolorystyka odwrócona ,,bo popielato biały Uwielbiam ten domeczek .Tworzysz drugi ogród a ja swój pierwszy w życiu .Też zmieniłam miejsce zamieszkania z miasta na wieś.Całe życie w mieście a teraz na wsi . Zycie w otoczeniu natury jest dla mnie rajem ,,nigdy więcej miasta .Poprzedni ogród miałas piękny, ten będzie jeszcze piękniejszy ,jestem tego pewna .Spaceruję dalej bo jeszcze kilkanaście stron zostało .Pozdrawiam tymczasem
Witajcie w Wyżełkowie 21:53, 07 sty 2013

Do góry
Lipiec 2012 Zobaczcie proszę czy już jest dobrze czy coś zmienić, chodzi mi po głowie, żeby zmieścić tam gdzieś zawijasek z bukszpanu, który już czeka w garażu, np. zamiast tych niebieskich trawek,ale tam jest już chyba za bardzo zielono.

Limka

Zimą to wygląda trochę pustawo

Rajski ogród Ani 21:51, 07 sty 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Aniu, ładny kolaż zrobiłaś. Dzwoneczki śliczne. Niebieski to też mój ulubiony ogrodowy kolor. Jak tam do zdrowia wróciłaś? Pozbyłaś się tego paskudnego kaszlu?
Dziękuję Bożenko, miło, ze wpadasz Z tym kaszlem to nie do końca spokój, biorę jeszcze leki, coś długo to się ciągnie...ale jak słyszę to nie tylko ja tak mam, dużo jest chorych i bardzo wolno powracają do równowagi.
Bożenko życzę zdrówka
Ogródek Hanusi po zimie 21:49, 07 sty 2013

Do góry
Pozdrawiam i tež kwiatek posyłam .
Moje poletko 21:44, 07 sty 2013

Do góry
Witam Wszystkich

Co nasypało to już trochę zniknęło niestety. A woda zamieniła się w lodowisko! Jest niefajnie!
Zwłaszcza jak się jest zmotoryzowanym!

Bezpieczniej jest pomykać po Waszych ogrodo-działkach

Ogród z perspektywą na przyszłość 21:43, 07 sty 2013

Do góry
Jako cichy podczytywacz również gratuluję setki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies