Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój kawałek raju II 20:48, 07 sty 2013

Do góry

I ja u Ciebie bylam i aniolki na ciemna nocke zostawilam
Paprocie ogrodowe 20:48, 07 sty 2013

Do góry
Salwinia pływająca Salvinia natans

Zbiorowisko
Rododendronowy ogród II. 20:46, 07 sty 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Bogdziu, pozdrawiam i polecam gimnastykę oczu oprócz medykamentów przepisanych przez lekarza
Wg poradnika Zdrowie,
gimnastykę oczu można robić gdziekolwiek, np. w trakcie kilkuminutowej przerwy w pracy, a nawet podczas jazdy autobusem. Ważne jest, by ćwiczenia były systematycznie powtarzane kilkanaście razy dziennie. Byłoby idealne, gdyby w ciągu dnia zajęły ci w sumie ponad pół godziny.
Pamiętaj, by tę gimnastykę wykonywać tylko wówczas, gdy jesteś odprężona. Dlatego wzmacnianie mięśni oka powinien poprzedzić relaks: kilka głębszych oddechów, rozluźnienie mięśni karku (nawet krótki masaż), dłuższe patrzenie na kojącą zieleń w domu lub za oknem.
Sugeruję, by masaż robił Twój M. a Ty patrz

Jolu na razie najwiecej siedzę z klapkami na oczach (LOT-u klapki ,,z lotem bliżej ) żeby ich nie drażnic i by mogły odpocząc bo wszystko je drażni i słońce i biały snieg i telewizor i komputer. Muszą odpocząc, no i leki oczywiście stosuję.Te problemy mam już od dawna ale teraz jest gorzej.Myslę ze gimnastyka tu nie pomoże bo to poważniejsza sprawa ale mogę spróbowac. Pozdrawiam serdecznie i dzięki za zdjęcia.
Paprocie ogrodowe 20:45, 07 sty 2013

Do góry
Jestem od dawna zachwycona tą paprocią.

Dryopteris erythrosora preferuje wilgotne, żyzne, dobrze przepuszczalne, kwaśne gleby - w półcieniu.

Zmienia kolor na miedziano - pomarańczowy, jest mocna i błyszcząca. Zimozielona. Daje niesamowity efekt jeśli zostanie dobrze zestawiona np, z niebieskimi hostami i żółtą Hakonechloa macra. Strefa 5.

Dryopteris erythrosora "Brilliance"

Rododendronowy ogród II. 20:45, 07 sty 2013

Do góry

Milego wieczoru zycze,i zdrowka
Paprocie ogrodowe 20:42, 07 sty 2013

Do góry
Marsylia czterolistna Marsilea quadrifolia - paproć środowiska wodnego

Zarodniki
Rododendronowy ogród II. 20:40, 07 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Z dzisiejszymi promykami lecę do Ciebie .Czy mnie widzisz? Tak? No to wszystko w porządku!
Buźka!Miłego dzionka!

Haniu widze Ciebie i widzę parkingowego , bardzo pięknego smoka.Pozdrawiam serdecznie.
Roztoczańskie klimaty 20:40, 07 sty 2013

Do góry
A ja dla was mam ogrodowiaka

Bukszpanowego misiaka....
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:33, 07 sty 2013

Do góry
Ja mam złocienie wczesne.... różowe...
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:33, 07 sty 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Witaj Admete!
Matko jak Ty pędzisz!!! Fajnie że sadzisz cebule w koszykach, potem łatwiej - i bez większych strat - będzie Ci je wyciągnąć przy sadzeniu bylin.
Bukszpany kupowalabym na wiosne, teraz juz troche pozno, moje ubiegloroczne zimy nie przetrwaly... ale byliny - czemu nie? Teraz sa dobre ceny na nie.
Ale strasznie pedzisz!!! Moze przystopuj, zime spedz na rozplanowaniu wszystkiego i zacznij sadzenie od wiosny? Bo teraz troche moze za szybko? (i kto to mowi - zebys potem nie musiala przesadzac?

Te owocowe nie za blisko siebie troche?

I tutaj na fotce - na srodku to chyba zawilce; u mnie one nie zimuja, skad jestes (K.??) - ja bym je przezimowala w piwnicy, a posadzila wiosna? (haha komplet z lidla, zestaw kolorystyczny czerwony

pozdrawiam
Karolina

Cześć Karolinko
Przepraszam że dopiero teraz odpisuję,ale jak napisałam wyżej od października zacząą się nam kocioł z wykonczeniówką, a przyznam się że moje plany dotyczace domu są chyba jeszcze ambitniejsze niż ogród , do tego doszły jeszcze choroby jesienno - zimowe dzieciaków i na plany ogrodowe zabrakło już czasu

Mam jeszcze dużo rzeczy do dogrania, tak żeby nam się mieszkało jak najwygodniej.

Nie zdążyłam obsadzić skarpy, ani kupić bukszpanów
Także w ziemi są tylko koszyki i drzewka owocowe(kurcze teraz już nawet nie pamiętam w jakiej są odległości - ale chyba nie są za blisko - może na zdjęciach tak to wygląda?)

Jestem z Kilec - musze zmienić w ustawieniach
Pozdarwiam

Kuklik szkarłatny (Geum coccineum) 20:32, 07 sty 2013

Do góry
A oto moje kukliki

kukliki w styczniu

Paprocie ogrodowe 20:32, 07 sty 2013

Do góry
Długosz królewski Osmunda regalis - pastorały
Roztoczańskie klimaty 20:24, 07 sty 2013

Do góry
Gratuluję

Ogródek Hanusi po zimie 20:23, 07 sty 2013

Do góry
O! Kurka Wodna!Bożenko,Gosiu! Miło Was gościć!

Roztoczańskie klimaty 20:20, 07 sty 2013

Do góry

I ja gratuluje 100 I oczywiscie czekam na nastepne strony...do 1000
Witajcie w Wyżełkowie 20:18, 07 sty 2013

Do góry
no wreszcie wymyśliłam jak Wam to pokazać

Ogródek Hanusi po zimie 20:16, 07 sty 2013

Do góry
Pozdrawiam i gratuluję. Ciepły, mądry wątek.
Ogród z perspektywą na przyszłość 20:14, 07 sty 2013

Do góry
Gratulacje 200 str
Ogród z perspektywą na przyszłość 20:09, 07 sty 2013

Do góry
Gratulacje
Witajcie w Wyżełkowie 20:09, 07 sty 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Fajna kawka
W odpowiedzi u Basi.....planuj u siebie....ja też tak robię.....wątek będzie rósł a z nim Twój ogród....zresztą i tak masz już klimatycznie

Ula dzięki za dobre słowo Planowanie się szykuje, ale podobnie jak Ty nie mam cierpliwości do papieru milimetrowego Ja w ogóle nie mam wyobraźni przestrzennej i nie dość, że nie umiem sobie niczego wyobrazić to jeszcze nie potrafię narysować. Wszystko co chcę zrobić opowiadam mężowi a on stara się to narysować i w ten sposób sprawdzam swoje pomysły Wymierzyłam i obfotogafowałam już wszystkie rabaty do zmiany, ale nie umiem tego w żaden sposób narysować, próbowałam, ale nic mi nie wychodzi potem pomyślałam, że przyłożę do zdjęcia przezroczysty papier, odrysuję to co jest i postaram się planować na czymś takim. Inny pomysł to taki, że na mapie googlowej wyszukałam zbliżenie mojego ogrodu i zgrałam sobie zdjęcie, potem obiłam go na podświetlanym blacie i mam taki mini plan na kartce, ale to też nie do końca się sprawdza, bo zdążyłam już poprzerabiać ścieżki ogrodowe i znów nic się nie zgadza. Chciałam w reali planować, tak jak Ty ale to jest dopiero trudne. Załamka całkowita....
Gdyby zaktualizowali mapki w googlach to było by łatwiej, zobacz jak to wygląda

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies