Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Czym wyłożyć taras i balkon? 23:40, 06 sty 2013

Do góry
A my mieliśmy robić taras drewniany, a ostatecznie stanęło na kostce betonowej. Na dzień dzisiejszy ( po pół roku użytkowania ) jestem z niego bardzo zadowolona, ale czas pokaże

Biały domek pod lasem 23:30, 06 sty 2013

Do góry
Dasia napisał(a)

Odświeżam wątek i czekam na planowanie. Ciekawe co wymyślisz?

Już trochę zaczęłam planowanie, ale się zagubiło wśród życzeń, więc jeszcze raz wklejam ten wstępny plan.
To co na czarno podpisane, to już rośnie. Rabatki nr 1 i 2 tez już są, ale kształt nie musi być ostateczny.
Kolorowe rysunki i podpisy to plany, konstruktywna krytyka całości mile widziana

Nie rozrzucałabym tak drzew owocowych i krzewów. Jakoś bym tą strefę warzywno - owocową ugładziła. Domek i suszarke przeniosłabym bliżej domu by nie zakłócały widoku ogrodu.

No i ten orzech.... Jeżeli jest mały przenisieś go stamtąd. W promieniu paru dobrych metrów od niego nie będzie Ci wiele rosło...
Roztoczańskie klimaty 23:19, 06 sty 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Dziewczyny wybrałam cel naszej podróży...... Kasiek bawarek ......Marzenie ........zresztą jedźmy wszystkie.....kawę stawiam na miejscu.
To w końcu też ogród ....trochę mały ale zawsze....

no to powiem, że wybierać potrafisz ))))

A jak tam Twoja walizka ...bo czekać nie bedziem....spakowana .....bikini ma ????
To lecim ....potffór siem ucieszy bo wody dużo jest ....dziewczynki moje też biorę.
Roztoczańskie klimaty 23:16, 06 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Dziewczyny wybrałam cel naszej podróży...... Kasiek bawarek ......Marzenie ........zresztą jedźmy wszystkie.....kawę stawiam na miejscu.

no to powiem, że wybierać potrafisz ))))
Roztoczańskie klimaty 23:14, 06 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

Kobieto czy Ty chcesz mnie zamordowac w te noc? Za kolnierz sie leje,wiatr hula w kominie a tu...Raj mi obiecuja Sciagam galoty i siupam do wodyTrza sie jakos ratowac i relaksowac w tym czekaniu do wiosny
Roztoczańskie klimaty 23:09, 06 sty 2013

Do góry
Pszczelarnia 23:01, 06 sty 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Czytałam sobie o ogrodach średniowiecznych. Wirydarzach, cenobiach, hortus medicus. A potem znalazłam ładny rysunek (z "The english Garden"). Ogród idealny poniżej, zawiera wszystko co piękne i użyteczne. Zamówiłam wiklinowe elementy do warzywnika! I wyrysowałam plan nasadzeń w moim "ogrodzie kuchennym".

Ewa jesteś niesamowita ... ten ogród to marzenie ... wynorałam na półce "Imię róży" .. oni chyba tez tam mieli jakiś ogród ... może znajdę ...

i pamiętam film dokumentalny o jakimś klasztorze we Francji ... mieli tam piekny ogród na bardzo trudnym terenie ...
Biały domek pod lasem 23:00, 06 sty 2013

Do góry
Plan został na poprzedniej stronie, a tu jeszcze dwa zdjęcia poglądowe - widok z tarasu na lewą i prawą stronę:
Pszczelarnia 22:56, 06 sty 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jolu, to będą wigwamy na groszki pachnące i fasolkę szparagową (grochu i fasoli nie jem). Płotki, z których niektóre podeprą mieczyki na brzegu warzywnika. Będzie ława darniowa w zielniku (ławka z macierzanką - kiedyś Danusia pokazywała taką kamienną), wykonam ją sama - jej żywot krótki raczej będzie ale chcę spróbować. Nie wiem tylko czy ona z bali będzie czy z wikliny. Będzie też jeden wiklinowy parawan wysoki, żeby zasłonić przyczepę obornika, która lada moment przyjedzie.
Takie lekkie urozmaicenie.

pamiętam tę ławę i marzy mi się coś takiego ... będę uważnie patrzeć ...

znalazłam taką ale były chyba jeszcze inne ...

to nawet czyta się z rozmarzeniem a co dopiero do obrazu smak i zapach dodać ...
I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 22:56, 06 sty 2013

Do góry
Ewuś a słyszałaś kiedyś o bajkopisarzach ...to my .tyle co się ugadają , ale nic z tego nie spełnią . już się ty o wieś nie martw .toż sama arystokracja przyjeżdża

Mój kawałek raju II 22:53, 06 sty 2013

Do góry
marzena napisał(a)
witaj, jak zdrówko ? bo u mnie średnio...
pozdrawiam

Marzenko jestem słaba i kaszel się utrzymuje, więc nie najlepiej ale do przodu

dzisiejsze fotki sikorki wcinają orzechy włoskie, jako deser
"banda wróbli w akcji
a teraz trochę wiosny
Ogródek Hanusi po zimie 22:47, 06 sty 2013

Do góry
Dorko,Dajano! Piękne różyczki! Dziękuję! I Wam się rewanżuję!

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:45, 06 sty 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ja też zasypiam. Śpię po 12 godzin i mało, mało. Kwiatki piękne.

Ja też ostatnio śpię i się wyspać nie mogę.. rano do roboty nie wstaje, bo nie mam siły....
Na dobranoc bączuś z motylkiem dla Ciebie... nieostre..ale złapało na jeżówkę

O....! 22:43, 06 sty 2013

Do góry
Jolu, Elizo, Bożenko, Urszulo, Marto, Aniu asc dzięki , a Ani dodatkowo za fotki

u mnie tak sobie...
raz tak

a raz tak...patrząc z tej samej perspektywy...

no i trochę mam planów na ten rok...bo widzę mnostwo do zrobienia...tylko nie wiem, jak sobie dam radę
O....! 22:35, 06 sty 2013

Do góry
Oj nie tak długo znowu mnie tu nie było....

To tym razem zielonego konika zostawię
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 22:25, 06 sty 2013

Do góry
To dla Ciebie dla rozweselenia i radosnego oczekiwania oznak wiosny
Wiosną

Jesienią
Biały domek pod lasem 22:21, 06 sty 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Odświeżam wątek i czekam na planowanie. Ciekawe co wymyślisz?

Już trochę zaczęłam planowanie, ale się zagubiło wśród życzeń, więc jeszcze raz wklejam ten wstępny plan.
To co na czarno podpisane, to już rośnie. Rabatki nr 1 i 2 tez już są, ale kształt nie musi być ostateczny.
Kolorowe rysunki i podpisy to plany, konstruktywna krytyka całości mile widziana
Cedr atlaski - Cedrus atlantica 22:07, 06 sty 2013

Do góry
wrocławskie cedry libańskie rosną bezproblemowo

i pendula

Po prostu ogród... 22:04, 06 sty 2013

Do góry
Zapraszam do środka

tej panience chyba musi być zimno w tej krótkiej spódniczce

Norweski ogródek... 21:59, 06 sty 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)

Klaplam z zachwytu...niekoniecznie na pupe....) Chyba za kazdym razem,kiedy bede Cie odwiedzac,bede sie powtarzac...Niesamowite piekno....Moge tak troszke,pozytywnie pozazdroscic?

Kasiu zazdraszczaj ile chcesz))))))i kiedy chcesz))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies