Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

GosiaJoanna 21:28, 27 lut 2013

gierczusia napisał(a)

Matko ... Nie mogę się doczekać .. Aleź będzie fajnie się z Wami spotkać

Czy Ktoś jedzie ze wschodu, jak tak to niech mnie przygarnie i weźmie jak misia w teczkę...
Madzenka 21:44, 27 lut 2013

gierczusia napisał(a)
Aniuuuu... Ja teź ledwo nadganiam .. Piękny ten Twój wiciokrzew, normalnie szczena mi opadła .. Mam nadzieję ,że mój teź taki kiedyś będzie też zaczyna już wypuszczać listki.. Czyli mówisz :nie ciąć... Tak jest Pani Generał .. Cięcia nie będzie, bardzo dziękuję za radę

A te skalnice są urocze .. Nie wiedziałam ,że to saxifraga ..aa.. Ależ ze mnie gapa ... Ta , która rośnie u mnie zaskakująco świetnie zniosła zimę... Czy inne odmiany też tak mają ?? Piszesz ,że jedna Ci podgniwa ?? A to znaczy ,że one raczej sucho lubią ??

No i tak wygląda 1000 pytań do Eksperta

Nie pamiętałam abym swoje wiciokrzewy ciachała... Ale cicho siedzialam bo myślałam, ze się nie znam
Pamiętam natomiast, źe uwielbialy je mszyce...
gierczusia 22:10, 27 lut 2013

Marzena2007 napisał(a)

Nie pamiętałam abym swoje wiciokrzewy ciachała... Ale cicho siedzialam bo myślałam, ze się nie znam
Pamiętam natomiast, źe uwielbialy je mszyce...

Ja moje wiciokrzewy mam pierwszą zimę dlatego pytałam .. Ale moje mszyce okupują tylko jedną stronę domu , tą północną a południowej nie .. Z tego wnioskuję ,że mszyce nie lubią się opalać

A mój wiciokrzew jest w pełnym słoneczku , tylko póżnym popołudniem ma cień
gierczusia 22:12, 27 lut 2013

GosiaJoanna napisał(a)

Czy Ktoś jedzie ze wschodu, jak tak to niech mnie przygarnie i weźmie jak misia w teczkę...

Pociąg jedzie ... Może jednak się zdecydujesz ??... Ja bym bardzo chciała
Zeta 22:14, 27 lut 2013

Jesss jak to wszystko mam nadrobić ???? a tu niedługo 200 strzeli
Madzenka 22:27, 27 lut 2013

gierczusia napisał(a)

Ja moje wiciokrzewy mam pierwszą zimę dlatego pytałam .. Ale moje mszyce okupują tylko jedną stronę domu , tą północną a południowej nie .. Z tego wnioskuję ,że mszyce nie lubią się opalać

A mój wiciokrzew jest w pełnym słoneczku , tylko póżnym popołudniem ma cień

W pełnym słońcu będzie dobrze kwitł!
Mala_Mi 23:05, 27 lut 2013

Nie mam czasu szukać spotkania.. kiedy i gdzie????? Wtedy i może kogoś przygarnę

Mojego wiciokrzewa mszyce aż tak bardzo nie lubią .. inne rośliny bardziej są ulubione.. chyba faktycznie nie lubią się opalać, bo też mam od południa. Swojego posadziłam jesienią 2008.
I masz go co roku...
w 2009 malutki...(prawy górny róg), po lewej na dole 2010, po prawej dół 2011, a w 2012 szaleństwo

gierczusia 07:13, 28 lut 2013

Madziarzeszow napisał(a)
Witam piękna skalnic ja mam nasionka skalnicy Saxifraga arendsii, to właśnie chyba ta , jest super mam nadzieję , że u mnie też będzie taka piękna...

Witaj Madziu .. Wybacz , mam jakiś takiś młyn , że dawno u Ciebie nie byłam.. Ale się poprawię ... Nasionka mówisz .. Hmmm to może ja też nasionka kupię ,bo mam jeszcze miejsce na zielonym dachu a ja lubię akcję " nasionko "
gierczusia 07:16, 28 lut 2013

asc napisał(a)
Nie mam czasu szukać spotkania.. kiedy i gdzie????? Wtedy i może kogoś przygarnę

Mojego wiciokrzewa mszyce aż tak bardzo nie lubią .. inne rośliny bardziej są ulubione.. chyba faktycznie nie lubią się opalać, bo też mam od południa. Swojego posadziłam jesienią 2008.
I masz go co roku...
w 2009 malutki...(prawy górny róg), po lewej na dole 2010, po prawej dół 2011, a w 2012 szaleństwo

Aniuś śliczne zdjęcia .. I tak chronologicznie ... Dziękuje Ci bardzo

Spotkanie u Kapiasów 8 czerwca sobota
gierczusia 07:18, 28 lut 2013

Marzena2007 napisał(a)

W pełnym słońcu będzie dobrze kwitł!

i o to chodzi .., buziaki Madzenko

8 czerwca !! U Kapiasów