Witajcie w Wyżełkowie
20:04, 01 sty 2013
Kilka dni temu mój kochany mężuś podarował mi torbę na narzędzia ogrodowe
Ciągle gubiłam to sekator to motyczkę. Teraz przypną sobie taką torbę i już nic nie zgubię
A teraz prośba o pomoc. Postanowiłam w tym roku przechować dwie hortensje ogrodowe i sadzonki bukszpanu w nieogrzewanym garażu. Jest dopiero styczeń a hortensje już się biorą do kwitnięcia
Jak mam je powstrzymać? A może spróbować podpędzić, żeby zakwitły wiosną? Tylko pytanie czy nadal trzymać je w garażu, gdzie mają mało światła, ale nie powinny zmarznąć, czy może jednak przenieść do nieogrzewanej szklarni w której w razie mrozów nie będą bezpieczne? A może przenieść do domu do światła podlewać i nawozić? Sama nie wiem, doradźcie coś proszę.
Bukszpanki na drugim planie mają się całkiem dobrze, ale może im też lepiej byłoby w szklarni?

A teraz prośba o pomoc. Postanowiłam w tym roku przechować dwie hortensje ogrodowe i sadzonki bukszpanu w nieogrzewanym garażu. Jest dopiero styczeń a hortensje już się biorą do kwitnięcia

Bukszpanki na drugim planie mają się całkiem dobrze, ale może im też lepiej byłoby w szklarni?