Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

vita 22:57, 26 lut 2013

Nie wyszło, jak i sianie nasion. Nadzieja w tych przybyszowych.
Martek 23:21, 26 lut 2013

No właśnie Katarzyna piała mi o zakupach,ale już więcej się nie odezwała.Czytam,że jednak do nich nie doszło ...?

Może i ja się jakoś załapię a podpatrzenie jak szalejecie ))))))))))
monteverde 23:30, 26 lut 2013

vita napisał(a)
Nie wyszło, jak i sianie nasion. Nadzieja w tych przybyszowych.

tu na końcu stronki masz pokazane jak zoja to robiła i opis http://zojalitwin.wordpress.com/2010/12/29/lilie/
vita 18:05, 27 lut 2013

aldonaz napisał(a)
Vito, mam pytanie odnośnie czosnku słoniowego - dostałaś nasiona czy ząbki? Moja koleżanka ze Stanów zaoferowała mi wysłanie nasion i właściwie nie wiem, o co mogłabym poprosić. Ten czosnek na pewno.

Dostałam ząbki. Świetnie sobie u mnie czosnek słoniowy radzi, każda główka tej jesieni miała po dwie, trzy przybyszowe cebulki. Niestety nasion jeszcze nigdy nie zawiązał. Owszem, kwitnie, ale z jakiś powodów nasion nie zawiązuje. Jeśli masz możliwość otrzymania ich ze Stanów to się nawet nie zastanawiaj. Od razu będziesz miała dużą ilość główek.

Fotki kwiatostanów czosnku słoniowego. Są bardzo dekoracyjne.

vita 18:09, 27 lut 2013

Magda70 napisał(a)
zaglądam, podpatruje, kusi mnie cały czas ten czosnek z nasion...czy jeszcze mogę działać z nasionkami?

Myślę, że jeszcze możesz działać. Piszesz o czosnku ozdobnym?
vita 19:05, 27 lut 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Vito, miło Cię "widzieć". I od razu z obrazami (oczar) i poradami (agapant). Mam i ja; lada moment zakupione kłącze wsadzę do doniczki ciasnej. Czy - jak potem wystawiasz swoje agapanty w ogrodzie - wstawiasz po prostu te plastikowe doniczki do innych ozdobnych?

Wzajemnie Pszczółko Tylko taką fotkę udało mi się znaleść w tej chwili. Gliniane donice wypełniłam żwirem, wstawiając puste doniczki. Tak je przechowuję przez zimę. Wiosną wystawiam na zewnątrz i tylko wkładam te 'ciasne' z agapantami. Akurat stoją za furtką, to był chyba czas wiosennych porządków, bo sporo tam widzę bałaganu.

Kondzio 19:14, 27 lut 2013

Powiem szczerze że mimo niby twojego bałaganu jest bosko
vita 19:19, 27 lut 2013

Hej, Kondziu Jak zawsze miły. Świetny awatar, już dawno powinieneś był go zmienić. Na fotkach z Gardenii chyba nikt nie mógł Cię rozpoznać, nawet Danusia. Dobrze wygladasz
Kondzio 19:24, 27 lut 2013

vita napisał(a)
Hej, Kondziu Jak zawsze miły. Świetny awatar, już dawno powinieneś był go zmienić. Na fotkach z Gardenii chyba nikt nie mógł Cię rozpoznać, nawet Danusia. Dobrze wyglądasz
Dzięki masz na prawdę piękny ogród strasznie mi się podoba jestem pod wrażeniem nawet myślałem żeby zrobić taki murek u siebie ale to duży koszt wole na razie wydać na inne rzeczy w ogrodzie ale cały czas o nim myślę
aldonaz 20:59, 27 lut 2013

Dzięki za informacje o czosnku. Poprosiłam koleżankę o zakup. Pochwal się swoimi ciemiernikami.