Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "Baśniowy" Ogród

"Baśniowy" Ogród

agata19762 11:52, 25 lut 2013

no właśnie mam taki zamiar........
Gosiniak 17:35, 26 lut 2013

O widzę kolejne spotkanie się szykuje, od marca to się wreszcie zacznie dziać
Pozdrawiam Basiu, u mnie nudą powiewa, ale niech tylko przyjdzie to zapowiedziane ciepełko, od razu do ogródka wyskoczę
Basia_1987 20:39, 26 lut 2013

Gosiu u Ciebie nuda?To co ja mam powiedzieć? U mnie to dopiero nuda jak flaki z olejem, ja dopiero nie mam czego pokazywać i na dodatek mam doła ogrodowego, że nic mi się nie chce
Gosiniak 12:54, 27 lut 2013

Nie ma co się dołować, u każdego teraz to samo.
Większość roślin wygląda nieciekawie, myślę o tym cięciu intensywnie, co by się już pozbyć przydali
Nuda zaraz minie, bo do pracy trzeba będzie ruszyć- sprzątanie po zimie, cięcie itd. jest tego sporo,
a zobaczysz jak słonko przyjdzie to pobiegniesz do ogródka i będzie się chciało zapewniam
Rench 15:31, 27 lut 2013

Pozdrawiam Basiu
Urszulla 18:03, 27 lut 2013

Basiu, warto rozglądać się w okolicy. ja mam dużo szkółek takich małych niepozornych i mają fajne przystępne ceny. W tych dużych i znanych i ceny duże.
agata19762 19:46, 27 lut 2013

hello ......
BASIA GŁOWA DO GÓRY !!!!!!!!!!!!!

słyszałaś...........

jeszcze chwilka i słoneczna wiosna będzie.......

Basia_1987 11:15, 28 lut 2013

Dzięki za miłe słowa otuchy,to że jeszcze szaro ,buro to mnie tak strasznie , nie martwi,bardziej to ,że całą zimę "przelechmaniłam" miałam sobie zaplanować parę nasadzeń/przeróbek a nie zrobiłam po prostu nic.Może bliżej wiosny jakaś wena się we mnie obudzi.Wczoraj sie przeszłam po ogródku ,śniegu już na szczęście nie ma
Wrzosy ,chyba przetrwały?Chyba ,że za wcześnie na takie spekulacje zawsze mam z nimi problem

Żurawki też mają sie nieźle
Gosiniak 14:26, 28 lut 2013

Żurawka piękna, u mnie znacznie bardziej spłaszczone
Mi tez najlepsze pomysły przychodzą jak siedzę w ogródku, patrzę myślę i mam
agata19762 17:52, 28 lut 2013

Basiu przesyłam Ci plan, który Ania mi wysłała.....

No tak.... by nie napaść na jedne bank..bo mało do podziału będzie Chyba, że założymy Gang Olsena

No to robimy spotkanie ogrodowo-szkółkowe....
Proponuję zacząć od Giedlarowej, bo najdalej (sprawdz o której otwierają w sobotę)... szkółka, kawusia i zwiedzanie ogrodu u

Potem ta nowa w Kraczkowej (bo po drodze), przeskok do Trzebowniska, 3 szkółki w Rzeszowie (taka mała ale z dobrymi cenami i ciekawe często rośliny) sorki zapomniałam nazwy ulicy) i bylinowa szkółka, potem szkółka z krzewami i drzewami na Krakowską (największy wybór dużych drzew), i na koniec Tyczyn..bo u też jest całkiem niezły wybór i stąd już do mnie rzut beretem na kawusię i jakie ciacho... jak ciepło M może zrobić grilla...
Jest tego troche, a szkółki w sobotę mogą być otwarte krócej. Wiec plan na maksa i szybki. Bo jak się okaże, że gdzieś coś było w lepszej cenie, to pasuje wrócić

Kurcze, mało czasu ...... proponuję więc zacząć od kawy , by na otwarcie szkółki już stać w bramie..
Przypomnieć mi potem, bym sprawdziła do której która szkółka jest otwarta.