Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Igiełkowy ogródeczek 20:24, 09 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Witaj Gosiu Pięknie u Ciebie. Zamiast migdałka posadziłaś śliwę wiśniową. Wygląda ślicznie ale musisz wziąć pod uwagę to, że ona rośnie jak szalona. U mnie to duże drzewo, które rodzi co roku smaczne owoce. Na początku bałam się spróbować Od jakiegoś czasu tnę ją solidnie, ponieważ wchodzi do sąsiadów. U jej stóp posadziłam białego powojnika. Miał za zadanie rozświetlić koronę ale jak się okazało "pognał" do samego czubka i kwiaty oglądam z piętra Na wiosnę przesadzę go w inne miejsce. Pozdrawiam

To mnie zaskoczyłaś z tymi owocami, nie wiedziałam, że one owocują, a że jeszcze jadalne to już w ogóle. Ja mam tam szczepioną na pniu odmianę Pissardii, jest mniejsza niż Nigra. Będę ją mocno cięła, bo chcę mieć gęstą kulkę. Dzięki za nowe informacje.

Ojej, ja myslałam, że śliwy wiśniowej sie nie przycina...
I nie cięłam....
To powinnam? I ile?I kiedy- w marcu?

/img]
Ogród w budowie - nieustającej 20:22, 09 lut 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

...w ubiegłym roku posiałam ogórecznik -2 szt- do jesieni kwitły ...i korzystałam z listków...to wdzięczna roślinka o pięknych niebieskich kwiatuszkach....a niepotrzebne można systematycznie plewić,mają delikatne korzonki...pozdrawiam[img

Bogusia, cudne zdjęcie, dziękuję. Ja się naszukałam u siebie i nie mam w moich zdjęciach żadnego zbliżenia, a tyle tego przecież mam. A czytałaś, że mam mieć białe w tym roku?

...czytałam...ale nigdzie nie spotkałam...a środeczek mają z niebieskim?
Ogród w budowie - nieustającej 20:19, 09 lut 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

Gabrysiu,nadgonilam zimowe zaleglosci u Ciebie,teraz wolajmy wiosne,bo kazdemu sie juz przykrzy

Wołam, wołam nieustająco, ale od dwóch dni mam śnieg po kolana i teraz znowu zaczęło posypywać, oj.
Pocieszyłam się wklejając dla was zdjęcia z ogrodu w Ninfie we Włoszech, na wątku o ogrodach świata. Mam w planie jeszcze kolejny włoski ogród w angielskim stylu - Landriana i typowo włoskie np. Villa Lante i taki mały reportaż z ogródków przy domach we Włoszech (zaglądałam przez płoty, he, he) i angielskie ogrody o których pisze Danusia, ale widziane moim "okiem" fotograficznym, tak że pewnie co jakiś czas Wam ponudzę. Pozdrawiam zaglądających i ślę obrazek z Ninfy na zachętę:
My mamy sady jabłoniowe, a oni cytrusowe. W sumie to mogę sobie kupić takiego grejpfruta, nie?

Muszę zajrzec i zobaczyc co tam pokazałas. Pozdrawiam.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:19, 09 lut 2013

Do góry
Ela w ogrodzie jeszcze nie pora na ciemierniki..czekają na ocieplenie... pąki mają, ale kwiatki wystawią do słońca

Pozdrawiam wszystkich zaglądających

Marzenko, a mi się miło wraca do kwiatów z ubiegłych lat... chcę zrobić sobie spis moich roślin.... ale ciągle brak czasu

Jakbym nie wracała do starych zdjęć zapominałabym np o takim gościu

Ogród w budowie - nieustającej 20:17, 09 lut 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...w ubiegłym roku posiałam ogórecznik -2 szt- do jesieni kwitły ...i korzystałam z listków...to wdzięczna roślinka o pięknych niebieskich kwiatuszkach....a niepotrzebne można systematycznie plewić,mają delikatne korzonki...pozdrawiam[img

Bogusia, cudne zdjęcie, dziękuję. Ja się naszukałam u siebie i nie mam w moich zdjęciach żadnego zbliżenia, a tyle tego przecież mam. A czytałaś, że mam mieć białe w tym roku?

Ogród w budowie - nieustającej 20:15, 09 lut 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Gabrysiu,nadgonilam zimowe zaleglosci u Ciebie,teraz wolajmy wiosne,bo kazdemu sie juz przykrzy

Wołam, wołam nieustająco, ale od dwóch dni mam śnieg po kolana i teraz znowu zaczęło posypywać, oj.
Pocieszyłam się wklejając dla was zdjęcia z ogrodu w Ninfie we Włoszech, na wątku o ogrodach świata. Mam w planie jeszcze kolejny włoski ogród w angielskim stylu - Landriana i typowo włoskie np. Villa Lante i taki mały reportaż z ogródków przy domach we Włoszech (zaglądałam przez płoty, he, he) i angielskie ogrody o których pisze Danusia, ale widziane moim "okiem" fotograficznym, tak że pewnie co jakiś czas Wam ponudzę. Pozdrawiam zaglądających i ślę obrazek z Ninfy na zachętę:
My mamy sady jabłoniowe, a oni cytrusowe. W sumie to mogę sobie kupić takiego grejpfruta, nie?

Ogródek Hanusi po zimie 20:13, 09 lut 2013

Do góry
Ogródek Hanusi po zimie 20:12, 09 lut 2013

Do góry

Haniu bylam znowu w Obim a tam dostawa ...i jak tu nie myslec o wiosnie
O....! 20:11, 09 lut 2013

Do góry
marzena napisał(a)
pełno śniegu...

Tu świetnie ten śnieg wygląda, wisi a nie spada.
Ogród w budowie - nieustającej 20:11, 09 lut 2013

Do góry
...w ubiegłym roku posiałam ogórecznik -2 szt- do jesieni kwitły ...i korzystałam z listków...to wdzięczna roślinka o pięknych niebieskich kwiatuszkach....a niepotrzebne można systematycznie plewić,mają delikatne korzonki...pozdrawiam
Ogród w budowie - nieustającej 20:07, 09 lut 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Gabrysia, ja do Ciebie jako specjalisty od oranżerii, cieplarni: stałam się posiadaczką prawdziwego jaśmina. Co mam z nim zrobić? Zaraz będzie kwitł (ale jeszcze, jeszcze). Mam takie miejsce widne ok. 10-15 st. Da radę do wiosny? Czy jest sens go potem wynieść na taras?

Ewa, jaśmin lekarski, bo ten mamy, jest delikatną rośliną. Zimą musi mieć co najmniej 10 stopni na plusie i dużo światła, więc faktycznie cieplarniany. Podlewamy miękką, odstaną, najlepiej przegotowaną letnią wodą, tak żeby zawsze było w sam raz wilgotno. Na pewno może spędzać lato na tarasie, ale dopiero wtedy jak temperatury będą odpowiednie, czyli nie będą spadać w nocy poniżej tych 10 stopni. Ponieważ jest pnączem, musi mieć podpory do wspinania się.

Rododendronowy ogród II. 20:06, 09 lut 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Rumianki, chabry, piwonie, lilie - kolorowo, słodko, tęsknie... Też się pocieszam, że już niedługo, choć śniegu po kolana i właśnie widzę że znowu sypie.

Gabrysiu a Ty masz martagony? , one tak do Ciebie pasują.Przy okazji pokażę swoje bo w swoim watku nie pokazywałam.

Mój 4 arowy azyl... 20:00, 09 lut 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Sobota będzie ostatnim dniem pobytu wnuczki u babci i dziadka. Ponieważ z wyjątkiem lodowiska nie ma zabaw i sportów na śniegu, bo go po prostu brak, wymyślamy różne zajęcia. Dzisiaj zrobiłyśmy dla Mamy i Taty to:

Śliczne. No i kwiatki.
Ogródek Hanusi po zimie 19:57, 09 lut 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/29/296728/original.JPG[/img]

Ja jakbym przeszła przez ta furtkę, to szybko bym chyba powrotnej drogi nie odnalazła
Ogródek Hanusi po zimie 19:55, 09 lut 2013

Do góry
Haniu, u mnie śnieg do kolan od czwartku, jaka tam wiosna, toż wszystko zasypane.
Ale co tam, zapraszam Cię w podróż do ogrodu w Ninfie we Włoszech do wątku o ogrodach świata i pozdrawiam. Tu jest taka boczna furtka.

W cieniu - zacieniona 19:54, 09 lut 2013

Do góry
marzena napisał(a)
Bogusiu, pozdrawiam serdecznie !

widzę, ile masz stronek , ale ja już nie jestem w stanie do wszystkich dotrzeć z życzeniami ...
..przesyłam powrotne pozdrowienia...i odkop się ze śniegu...
Wizytówka - Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:51, 09 lut 2013

Do góry
[
Wizytówka - Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:50, 09 lut 2013

Do góry
Wizytówka - Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:49, 09 lut 2013

Do góry
W cieniu - zacieniona 19:49, 09 lut 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Bogusiu, gratulacje. Sporo stronek się nazbierało. 800 to już coś

....dziękuję...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies