Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Anna i Ogród 10:47, 02 lut 2017

Do góry
Pewnie o orbitrek Ci chodzi
Mi została tylko bieżnia bo najwięcej używana - kiedyś mieliśmy atlasa, ławeczkę do brzuszków, takiego jakby narciarza i jeszcze jedno urządzenie do brzuszków (nie pamiętam nazwy) ale że tylko stało to sprzedałam wszystko - drażniło mnie sprzątanie tego pomieszczenia z kurzu
Anna i Ogród 10:40, 02 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Mogę Ci przybić 5 z tym kręgosłupem - u mnie też masakra - praca siedząca i przypuszczam, że treningi za młodu (lekkoatletyka) też są przyczyną (kto 20 lat temu słyszał o specjalnych butach do biegania) a biegało się wszędzie po twardych nawierzchniach też - kolana teraz też dziękują
W ubiegłym roku zapisałam się na zajęcia w Klubie fitness - Zdrowy kręgosłup - na tym mi najbardziej zależało i naprawdę byłą spora poprawa - potem zostawałam na kolejne zajęcia typu Płaski brzuch, Kattreningi itd. Fajnie było zwłaszcza, że wykupiłam karnet na cały miesiąc więc jeździłam po kila razyw tygodniu przez 2 miesiące potem towarzystwo mi się wykruszyło niestety.... zaczęłam Chodakowską - kilka miesięcy (znaczy do wakacji) Skalpel też... planowałam zacząc znów od 1 lutego - znaczy od wczoraj ups..... ale zmotywowałaś mnie od poniedziałku przyszłego ruszam tyłek i bieżnie też odkurzę

Przybijam
Przed ślubem też ćwiczyłam ale po... przestałam. Potem ciąże i niestety brzuch bez ćwiczeń do formy nie wrócił. Nie zdawałam sobie sprawy z tego że mięśnie brzucha są odpowiedzialne za ból pleców. Teraz słabe mięśnie dają o sobie znać. To nie wiarygodne że wystarczyło poćwiczyć dwa tygodnie i już czuję zmianę. Dlatego nie zamierzam na razie się poddać a przy okazji nogi i brzuch będą lepiej wyglądały.

Bieżni nie mam bo bieganie mnie nie ciągnie ale jest takie urządzenie na którym się stoi na pedałach i ma jeszcze takie rączki że poruszasz całe ciało. Wyleciała mi nazwa ale coś takiego bym chciała nabyć. eM powiedział że mi kupi
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:38, 02 lut 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Witaj Anetko
... albo zaserwować sobie jeszcze parę "ciepłych zdjęć"

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/132/1321577/original.JPG[/img]

Co to za tulipki - piękne są - chcem takie
Na zielonej... trawce :) 10:34, 02 lut 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Ha ja też!!
Pomyślałam, że to jakaś nowa moda dietetyczna

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:31, 02 lut 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Pamiętacie zimę 2014/2015?
Mroźna susza bez żadnych opadów, o śniegu nie wspominając, potem sucha wiosna i upalne suche lato. Dziękuje za takie coś - wolę te obecne śniegi, nawet do marca
(chociaż pewnie trochę ponarzekam,że za długo - cecha narodowa)

Oj ja pamiętam zwłaszcza to lato upały po 36-38 stopni - masakra jakaś

W pamięci utwkiła mi bardzo zima 8 lat temu budowa wykańczanie środka - takie śniegi, że normą było zakopywanie się w zaspach przed domem, a że nikt na osiedlu nie mieszkał to i odśnieżarki nie jeździły
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 10:26, 02 lut 2017

Do góry
Długo się skubana (mysz) utrzymała
Piekarnik bardzo ładny
Wielkie projekty też oglądam i wzdycham - lubię też na Domo - Pokochaj swój ogród - oglądam - nagrywam- odtwarzam i tak w kółko
Anna i Ogród 10:18, 02 lut 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Niestety musiałam coś zrobić i wybrałam Chodakowską. Mam problemy z kręgosłupem. Pisałam już jakiś czas temu że od momentu przeniesienia się na nowe łoże narzekam na ból pleców. Ostatnio mój trener od tańca uświadomił mi że po obserwacji mojej postawy widzi że mam problemy i wkrótce w ogóle nie będę mogła się podnieść z łóżka. Mam za słabe mięśnie brzucha przez co obciążam odcinek lędźwiowy i to bardzo źle.
Właśnie to miejsce mi dokucza.
Postanowiła wzmocnić mięśnie brzucha. Ćwiczenia z nią to hardkor ale pomagają. Plecy nie bolą a nawet potrafię napiąć mięśnie o których wcześniej nie miałam pojęcia

Póki mam zapał będę korzystać i ćwiczyć

Mogę Ci przybić 5 z tym kręgosłupem - u mnie też masakra - praca siedząca i przypuszczam, że treningi za młodu (lekkoatletyka) też są przyczyną (kto 20 lat temu słyszał o specjalnych butach do biegania) a biegało się wszędzie po twardych nawierzchniach też - kolana teraz też dziękują
W ubiegłym roku zapisałam się na zajęcia w Klubie fitness - Zdrowy kręgosłup - na tym mi najbardziej zależało i naprawdę byłą spora poprawa - potem zostawałam na kolejne zajęcia typu Płaski brzuch, Kattreningi itd. Fajnie było zwłaszcza, że wykupiłam karnet na cały miesiąc więc jeździłam po kila razyw tygodniu przez 2 miesiące potem towarzystwo mi się wykruszyło niestety.... zaczęłam Chodakowską - kilka miesięcy (znaczy do wakacji) Skalpel też... planowałam zacząc znów od 1 lutego - znaczy od wczoraj ups..... ale zmotywowałaś mnie od poniedziałku przyszłego ruszam tyłek i bieżnie też odkurzę
Anna i Ogród 10:08, 02 lut 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

Ania, litości przecież Ciebie pająki za obraz mogą wciągnąć

Hahahah Albo Ania taka kruszyna, albo pająki giganty Nie widziałam na żywo ale obstawiam to pierwsze
Na zielonej... trawce :) 10:05, 02 lut 2017

Do góry
Jadłam - szału nie ma - wylądowały w koszu

ps. Aniu wrzuć foto
Na zielonej... trawce :) 07:53, 02 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
A ja czytając "bataty" myślałam o słodkich ziemniakach

Ha ja też!!
Pomyślałam, że to jakaś nowa moda dietetyczna
Na zielonej... trawce :) 23:26, 01 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Ula powoli zgłębiam temat - najgorsze jest to, że nie da się ich z codziennego życia wyeliminować (mam na myśli telefony, tv, laptopy)

https://zielonyzagonek.pl/zarowka-i-jej-ciemna-strona/

takie coś mi się nawinęło... wynika stąd, że świetlówki to też samo zło, i że zwykłe żarówki to jednak najlepsze rozwiązanie

no, żarówka jest (była) najlepsza
i byli tacy którzy mówili to głosno, ale zostali zakrzyczeni - lepiej było poczekac, sprawdzic... ale teraz juz nikt tak nie robi - bo zyski uciekają

Bezwzględnie mniejszym złem jest teraz świetlówka kompaktowa (potocznei zwana "żarówką energooszczędną" co jest fundamentalnym błedem utwalonym przez pseudodziennikarzy)

No, to sobie zeszłysmy z tematu.
Lepiej wrócic do ogrodu
Typografia ogrodu 22:28, 01 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Nie żebym była pesymistką, ale ubiegłego roku 1 marca sypnęło tak, że wszyscy szczęki zbierali
no co Wy takie sesymistki? Dla mnie jest już wiosną.moze to w duszy a nie za oknem?
Na zielonej... trawce :) 20:04, 01 lut 2017

Do góry
Chciałam poinformować, że zostało 50 dni do wiosny Luty krótki więc powinno zlecieć

Ps. Ja z tej okazji dziś zakupowo - nabyłam kieckę w deseń wiosenny co by być przygotowaną jakby chciała mnie zaskoczyć
Na zielonej... trawce :) 20:00, 01 lut 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Dziś wyczytałam że wilce to też powój.

Szkoda, że w naszym klimacie jednoroczne
Na zielonej... trawce :) 19:59, 01 lut 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
a ja miałam w tym roku wilce o bordowych liściach, też byłam z nich zadowolona, o ile dobrze pamiętam sadzonkę kupowałam po 5 zł.

A ja na ciemne się nie załapałam, nigdzie już nie było - w tym roku w mojebiałe donicę chcę je z białymi kwiatami np. surfinią będą pięknie grały
Na zielonej... trawce :) 19:57, 01 lut 2017

Do góry
UlaB napisał(a)

Angelika, swietlówki u dzieci to w mojej ocenie nadal lepszy wybór niz ledy. Moi tez mają swietlówki, a na biurkach żarówki.

PS: tak, to ten sam problem.

Ula powoli zgłębiam temat - najgorsze jest to, że nie da się ich z codziennego życia wyeliminować (mam na myśli telefony, tv, laptopy)

https://zielonyzagonek.pl/zarowka-i-jej-ciemna-strona/

takie coś mi się nawinęło... wynika stąd, że świetlówki to też samo zło, i że zwykłe żarówki to jednak najlepsze rozwiązanie
Na zielonej... trawce :) 19:53, 01 lut 2017

Do góry
wilana napisał(a)
Dzięki O. uczę się cały czas. Teraz poznałam wilce i rozejrzę się wiosną za nimi.

Jak to mówią: Człowiek uczy się całe życie a Ogrodowisko znacznie ta naukę ułatwia
Na zielonej... trawce :) 19:52, 01 lut 2017

Do góry
A ja czytając "bataty" myślałam o słodkich ziemniakach
Typografia ogrodu 19:43, 01 lut 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
u mnie po południu znowu zaczęło sypać, ale chyba to ostatni zryw zimy.

Nie żebym była pesymistką, ale ubiegłego roku 1 marca sypnęło tak, że wszyscy szczęki zbierali
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:36, 01 lut 2017

Do góry
Ojejjjjj ale zazdroszczę a ja tu se kieckę na wiosnę kupiłam co by humor poprawić i zimę odegnać - za rok nie będę się bawić w drobne tylko do ciepełka pojadę a co
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies