Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AniMa 13:51, 01 lut 2017

Zostawiłam na zimę "bataty" które mi zostały po wywaleniu liści....ciekawe czy będą miały cechy roślinki (kolor liści) i czy wogóle coś z nich będzie....
Na pewno posadzę je 3x w doniczki
AngelikaX 19:52, 01 lut 2017

A ja czytając "bataty" myślałam o słodkich ziemniakach
AngelikaX 19:53, 01 lut 2017

wilana napisał(a)
Dzięki O. uczę się cały czas. Teraz poznałam wilce i rozejrzę się wiosną za nimi.

Jak to mówią: Człowiek uczy się całe życie a Ogrodowisko znacznie ta naukę ułatwia
AngelikaX 19:57, 01 lut 2017

UlaB napisał(a)

Angelika, swietlówki u dzieci to w mojej ocenie nadal lepszy wybór niz ledy. Moi tez mają swietlówki, a na biurkach żarówki.

PS: tak, to ten sam problem.

Ula powoli zgłębiam temat - najgorsze jest to, że nie da się ich z codziennego życia wyeliminować (mam na myśli telefony, tv, laptopy)

https://zielonyzagonek.pl/zarowka-i-jej-ciemna-strona/

takie coś mi się nawinęło... wynika stąd, że świetlówki to też samo zło, i że zwykłe żarówki to jednak najlepsze rozwiązanie
AngelikaX 19:59, 01 lut 2017

lindsay80 napisał(a)
a ja miałam w tym roku wilce o bordowych liściach, też byłam z nich zadowolona, o ile dobrze pamiętam sadzonkę kupowałam po 5 zł.

A ja na ciemne się nie załapałam, nigdzie już nie było - w tym roku w mojebiałe donicę chcę je z białymi kwiatami np. surfinią będą pięknie grały
AngelikaX 20:00, 01 lut 2017

Makao_J napisał(a)
Dziś wyczytałam że wilce to też powój.

Szkoda, że w naszym klimacie jednoroczne
AngelikaX 20:04, 01 lut 2017

Chciałam poinformować, że zostało 50 dni do wiosny Luty krótki więc powinno zlecieć

Ps. Ja z tej okazji dziś zakupowo - nabyłam kieckę w deseń wiosenny co by być przygotowaną jakby chciała mnie zaskoczyć
Makao_J 21:46, 01 lut 2017

Luty to mi zleci szybko bo jeszcze 9 dni i będziemy mieć ferie a potem już marzec. Super
MirellaB 21:53, 01 lut 2017

Szybko zleci
UlaB 23:26, 01 lut 2017

AngelikaX napisał(a)

Ula powoli zgłębiam temat - najgorsze jest to, że nie da się ich z codziennego życia wyeliminować (mam na myśli telefony, tv, laptopy)

https://zielonyzagonek.pl/zarowka-i-jej-ciemna-strona/

takie coś mi się nawinęło... wynika stąd, że świetlówki to też samo zło, i że zwykłe żarówki to jednak najlepsze rozwiązanie

no, żarówka jest (była) najlepsza
i byli tacy którzy mówili to głosno, ale zostali zakrzyczeni - lepiej było poczekac, sprawdzic... ale teraz juz nikt tak nie robi - bo zyski uciekają

Bezwzględnie mniejszym złem jest teraz świetlówka kompaktowa (potocznei zwana "żarówką energooszczędną" co jest fundamentalnym błedem utwalonym przez pseudodziennikarzy)

No, to sobie zeszłysmy z tematu.
Lepiej wrócic do ogrodu