Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 09:53, 02 lut 2017

Warmia napisał(a)

Padałam, tego tekstu nie słyszałam

Dobra jest
10:01, 02 lut 2017
Makao_J napisał(a)

Tak, ćwiczenia z nią to masakra. Ale pomagają. 40 min męczarni

Grawitacja Dobre, ale może ta oponka z brzuch mi wsiąknie

Zgadzam się, ale ja po 2 tygodniach przestałam bo blizna po cesarce zaczęła boleć, może za ostro poszłam.
10:03, 02 lut 2017
Co do sarenek to u mnie za płotem trasę przelotową mają, zawsze rano 6szt wędruję. super widok.
AngelikaX 10:08, 02 lut 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Ania, litości przecież Ciebie pająki za obraz mogą wciągnąć

Hahahah Albo Ania taka kruszyna, albo pająki giganty Nie widziałam na żywo ale obstawiam to pierwsze
AsiaK_Z 10:09, 02 lut 2017

Warmia napisał(a)

Padałam, tego tekstu nie słyszałam

Stare jak świat
AngelikaX 10:18, 02 lut 2017

Makao_J napisał(a)

Niestety musiałam coś zrobić i wybrałam Chodakowską. Mam problemy z kręgosłupem. Pisałam już jakiś czas temu że od momentu przeniesienia się na nowe łoże narzekam na ból pleców. Ostatnio mój trener od tańca uświadomił mi że po obserwacji mojej postawy widzi że mam problemy i wkrótce w ogóle nie będę mogła się podnieść z łóżka. Mam za słabe mięśnie brzucha przez co obciążam odcinek lędźwiowy i to bardzo źle.
Właśnie to miejsce mi dokucza.
Postanowiła wzmocnić mięśnie brzucha. Ćwiczenia z nią to hardkor ale pomagają. Plecy nie bolą a nawet potrafię napiąć mięśnie o których wcześniej nie miałam pojęcia

Póki mam zapał będę korzystać i ćwiczyć

Mogę Ci przybić 5 z tym kręgosłupem - u mnie też masakra - praca siedząca i przypuszczam, że treningi za młodu (lekkoatletyka) też są przyczyną (kto 20 lat temu słyszał o specjalnych butach do biegania) a biegało się wszędzie po twardych nawierzchniach też - kolana teraz też dziękują
W ubiegłym roku zapisałam się na zajęcia w Klubie fitness - Zdrowy kręgosłup - na tym mi najbardziej zależało i naprawdę byłą spora poprawa - potem zostawałam na kolejne zajęcia typu Płaski brzuch, Kattreningi itd. Fajnie było zwłaszcza, że wykupiłam karnet na cały miesiąc więc jeździłam po kila razyw tygodniu przez 2 miesiące potem towarzystwo mi się wykruszyło niestety.... zaczęłam Chodakowską - kilka miesięcy (znaczy do wakacji) Skalpel też... planowałam zacząc znów od 1 lutego - znaczy od wczoraj ups..... ale zmotywowałaś mnie od poniedziałku przyszłego ruszam tyłek i bieżnie też odkurzę
Makao_J 10:33, 02 lut 2017

MonikA napisał(a)

Zgadzam się, ale ja po 2 tygodniach przestałam bo blizna po cesarce zaczęła boleć, może za ostro poszłam.

Cesarki nigdy nie miałam więc nic takiego nie odczuwam ale po każdym treningu inne mięśnie mnie bolą. Najgorzej bolą nogi i śmiałam się jak schodziłam po schodach bo nogi trzęsły mi się na początku jak galareta. Ale to się poprawia i dlatego wiem że działa a ćwiczę od dwóch tygodni.
Makao_J 10:33, 02 lut 2017

MonikA napisał(a)
Co do sarenek to u mnie za płotem trasę przelotową mają, zawsze rano 6szt wędruję. super widok.

Na pewno
Makao_J 10:40, 02 lut 2017

AngelikaX napisał(a)

Mogę Ci przybić 5 z tym kręgosłupem - u mnie też masakra - praca siedząca i przypuszczam, że treningi za młodu (lekkoatletyka) też są przyczyną (kto 20 lat temu słyszał o specjalnych butach do biegania) a biegało się wszędzie po twardych nawierzchniach też - kolana teraz też dziękują
W ubiegłym roku zapisałam się na zajęcia w Klubie fitness - Zdrowy kręgosłup - na tym mi najbardziej zależało i naprawdę byłą spora poprawa - potem zostawałam na kolejne zajęcia typu Płaski brzuch, Kattreningi itd. Fajnie było zwłaszcza, że wykupiłam karnet na cały miesiąc więc jeździłam po kila razyw tygodniu przez 2 miesiące potem towarzystwo mi się wykruszyło niestety.... zaczęłam Chodakowską - kilka miesięcy (znaczy do wakacji) Skalpel też... planowałam zacząc znów od 1 lutego - znaczy od wczoraj ups..... ale zmotywowałaś mnie od poniedziałku przyszłego ruszam tyłek i bieżnie też odkurzę

Przybijam
Przed ślubem też ćwiczyłam ale po... przestałam. Potem ciąże i niestety brzuch bez ćwiczeń do formy nie wrócił. Nie zdawałam sobie sprawy z tego że mięśnie brzucha są odpowiedzialne za ból pleców. Teraz słabe mięśnie dają o sobie znać. To nie wiarygodne że wystarczyło poćwiczyć dwa tygodnie i już czuję zmianę. Dlatego nie zamierzam na razie się poddać a przy okazji nogi i brzuch będą lepiej wyglądały.

Bieżni nie mam bo bieganie mnie nie ciągnie ale jest takie urządzenie na którym się stoi na pedałach i ma jeszcze takie rączki że poruszasz całe ciało. Wyleciała mi nazwa ale coś takiego bym chciała nabyć. eM powiedział że mi kupi
AngelikaX 10:47, 02 lut 2017

Pewnie o orbitrek Ci chodzi
Mi została tylko bieżnia bo najwięcej używana - kiedyś mieliśmy atlasa, ławeczkę do brzuszków, takiego jakby narciarza i jeszcze jedno urządzenie do brzuszków (nie pamiętam nazwy) ale że tylko stało to sprzedałam wszystko - drażniło mnie sprzątanie tego pomieszczenia z kurzu