Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:46, 04 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Świetna jest ta trawka aż świeci po oczach
A co rośnie pod nią, z tymi różowymi pręcikami?

Danusiu zazdroszczę tych wiosennych porządków U nas wieje i leje aż się z domu wyjść nie chce...
Ogród u stóp klasztoru 20:36, 04 lut 2013

Do góry
renatamama napisała -]

[ HEJ Alinko,róże z przetacznikiem super ja połączyłam z szałwią omszoną ,też fajnie wygląda.Nasze mamy mają tą samą manię kwiatek na kuchennym stole ,oraz na kuchence.Jak ja tego nie cierpię .]

Ja mam ochotę przemieszać te rabatkę z żurawek i złociutkiej hosty z szałwią . to jest jedna rabata przy różach pnących

Roztoczańskie klimaty 20:32, 04 lut 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

.......
Po kilkunastu minutach wianek wyglądał już tak.....

o jacie...coś jednak wyszło

No sama się dziwię
Wśród SWOICH 20:31, 04 lut 2013

Do góry
Babetka napisał(a)
Lawendę podsadziłam na początku jesieni 2011 roku. Zima nie była łaskawa. Trochę jej przemarzło. Moja sąsiadka nie przepada za nią. Ale może się przekona.

Może nie przepada za nią bo widzi piekną u Ciebie?
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:30, 04 lut 2013

Do góry
mira napisał(a)
Hej!

a co Ci nie pasuje w wysokich aksamitkach ?
czarnuszkę miałam kiedyś - urocza - coś z klimatu kosmosu więc coś innego niż aksamitka - jest taka zwiewna no i niebieskości i bile - nie pamiętam jak długo kwitła ale pamiętam że mi się podobałą

Mam te malutkie obwódki z bukszpanu, w środek posadziłam cebulowe.... ale jak przekwitną pasuje by coś tam dać.. bo będzie pusto... Rok temu miałam tam za wysokie kwiatki....
Teraz najchętniej coś bym posiała delikatnego, niech samo się ukorzeni pomiędzy cebulkami.. tylko nie mam pomysłu co...
Aksamitek żółtych mam dużo w ogrodzie... chciałabym coś innego, a przynajmniej w innym kolorze.. no i żółty mi tu nie pasuje

Zeszłoroczna baba jaga... strasznie to wyglądało..

A tu widać jaki mikruskowaty mam tu bukszan......

Roztoczańskie klimaty 20:29, 04 lut 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
.......

o jacie...coś jednak wyszło
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:25, 04 lut 2013

Do góry
mieszam tu i tam z hortensjami to czas u siebie coś pokazać
nie jest to szczyt estetyki ale chodzi o własnoręczny wyrób "patyczkowej "hortensji

i nie najnowsza ale wciąż atrakcyjna Fire and Ice

i drobny szczegół po prawej biało zielony winobluszcz
Ogród na skraju sadu 20:21, 04 lut 2013

Do góry
I co? I nie miałam dziś w planach kupować nasion........

Wśród SWOICH 20:19, 04 lut 2013

Do góry
Jestem osobą lubiąca i szanująca przyrodę, chętnie zapraszająca do ogrodu każde cieszące oko (lub serce) rośliny. Jestem w stanie odmówić kupienia sobie czegokolwiek na rzecz roślinki. Zakup lub otrzymanie roślinki niejednokrotnie sprawił, iż byłam bardziej szczęśliwa z tego powodu anieżeli z nabycia torebki, sukienki czy szminki. Byłam posiadaczką niewielkiej działki. Od niedawna mieszkam w domu z poligonem, który po woli staje się ogrodem. Denerwuje mnie niskie tempo prac. Ale w środku domu też jest dużo do zrobienia... i dzieci z mężem też jeść wołają

Pozdrawiam wszystkich bardzo słonecznie.
W cieniu - zacieniona 20:19, 04 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Poczytałam i pooglądałam . Wnusio sliczny.Dzięki za odpowiedz w sprawie lilii martagon (przeczytałam juz dawno) . bardzo ciekawa jestem tego krasnokwiatu, fajny jest.Pozdrówka przesyłam.
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 20:16, 04 lut 2013

Do góry
Ewcia, tak wygladaja może róże
Ogród na skraju sadu 20:16, 04 lut 2013

Do góry
Joanka napisał(a)
Kasieńko pozdrawiam i wiosnę zostawiam

Asiu śliczna wiosna Dziękuję.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:15, 04 lut 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
Aniu superaśne życzenia ....idealne dla ogrodnika.....
wielkie dziękuję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

czyli kolejna wspólna rzecz, która nas łączy oprócz miłości do roślin.....i nie tylko....
obie jesteśmy wodniczkami
buziaki wysyłam.........

Czyżbyś urodzinki miała?Moja wnusia też wodniczka , wczoraj na urodzinach byłam. No i nie wiem czy słac urodzinowe kwiatki czy nie. Napisz.
Roztoczańskie klimaty 19:55, 04 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Dzisiaj rano była piękna pogoda.....ponieważ mój wczorajszy wyjazd po patyczki skończył się awarią samochodu....postanowiłam skorzystać ze słońca i poszłam z dziewczynkami na spacer ...przy okazjii przytaszczyłam gałązki brzozowe....trochę leszczyny .....i takie tam ...
Postanowiłam upleść wianek wiosenny....
Po spleceniu gałązek brzozowych...co wcale nie okazało się łatwe....mój wianek zaczął przypominać....hahaha wianek...

No a potem dotarłam do moich zapasów Broniszowych ....

I wyciągnęlam pistolet na gorący klej.......

Zeta tak piękne wianki wijesz, że aż wiosna do mnie przyszła Rano leżał śnieg ale po południu już +6 i leje. twój wianek na moje wiosenne drzwi pasuje, heheheh , dawaj!

Hehehehe Madżenie dla Ciebie wszystko.
Roztoczańskie klimaty 19:53, 04 lut 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Dzisiaj rano była piękna pogoda.....ponieważ mój wczorajszy wyjazd po patyczki skończył się awarią samochodu....postanowiłam skorzystać ze słońca i poszłam z dziewczynkami na spacer ...przy okazjii przytaszczyłam gałązki brzozowe....trochę leszczyny .....i takie tam ...
Postanowiłam upleść wianek wiosenny....
Po spleceniu gałązek brzozowych...co wcale nie okazało się łatwe....mój wianek zaczął przypominać....hahaha wianek...

No a potem dotarłam do moich zapasów Broniszowych ....

I wyciągnęlam pistolet na gorący klej.......

Zeta tak piękne wianki wijesz, że aż wiosna do mnie przyszła Rano leżał śnieg ale po południu już +6 i leje. twój wianek na moje wiosenne drzwi pasuje, heheheh , dawaj!
Rododendronowy ogród II. 19:42, 04 lut 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

A grzybki już rosną....kubianki wierzbowe

Haniu jestem pełna podziwu dla Twoich oczu które wypatrza takie maleńkie grzybki ale i wielkiej wiedzy mykologicznej. Szczerze podziwiam.Pozdrówka ślę.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:28, 04 lut 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)

i kolejne do upchania w bumbumku

Ale miło się patrzy. Upchać łatwo, kwiatki smukłe..

Ale mam szczęście załapałam się na wnętrzowisko. I storczyki widziałam.
Mój kawałek raju II 19:07, 04 lut 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Kochani goście, życzę dobrej nocki i kwiatek zostawiam na dobranoc

Aniu, zanim policzyłam pręciki, to zasnęłam

No i komp całą noc był włączony Jolu to kiedy pieczesz pączki i faworki?
W Dolinie Muminków 18:59, 04 lut 2013

Do góry
Na zdjęciu Nasz najlepszy zakup jakiego dokonaliśmy w 2011 roku ( hamak) rewelacyjna sprawa polecam każdemu. Bardzo wytrzymały na ciężar Ma wiele zastosowań

Postawić trawkę nad i... 18:51, 04 lut 2013

Do góry
...witajcie wieczorową porą...dzisiaj miałam ciekawy dzień...popołudniowa porą wybrałam sie do fryzjera z moim psem...najwyższa już była na nią pora...w trakcie strzyżenia psiny zrobiłam mały rekonesans w naszym centrum zaopatrzenia w bibeloty czyli u Rojka...towaru mnóstwo...wiosennie i bardzo świątecznie...ale też Walentynkowo oczywiście ...i mimo że nie przepadam za tym świętem zakupiłam kilka produktów na wianek...właśnie walentynkowy i rocznicowy...mój pierwszy samodzielny wianek w życiu...nie pytajcie co to za rogi....hihihi tak wyszło....
...na stole...

...i na drzwiach...ciemno już niestety....i wieje okrutny wiatr....

jutro zrobię ładniejsze w świetle dziennym...
...ale na wiosenne wiankowanie jestem już gotowa...mam cały zapas kleju..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies