Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 16:54, 03 lut 2013

Do góry
Wiosennie parapecikowo.....

Połowa działki - czyli mam powoli dość 16:53, 03 lut 2013

Do góry
A ja nie znalazłam......krokusików jeszcze.....Prezentów gratuluję,a rocznicy winszuję!
Dużo zdrowia!

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 16:52, 03 lut 2013

Do góry
Joanko..... szalona, pogodna dziewczyno.... (ups.. znów zapomniałam o częściach)... dziś rozpoczęłaś już 3 roczek na ogrodowisku
Ładuj te taczki, rób robotę i wracaj do nas...
I kfatuszek gratulacyjny..

Połowa działki - czyli mam powoli dość 16:31, 03 lut 2013

Do góry

A to kwiaty od dzieci w ------n tą rocznicę ślubu. jak się chwalić---- no to jest.
Ogród niby nowoczesny ale... 16:28, 03 lut 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
A tak było wiosną:

przymiarka murku...

i murek gotowy. Tu na zdjęciu jest thuja 9 letnia i jej nie ruszałam tylko usunelam gałęznie. Nie wiem czy dobrze zrobilam bo czytalam gdzies , ze niektore rosliny źle to znoszą jak się je tak wysoko ziemią przysypuje ale już za późno.. i jak na razie trzyma się dobrze.

Madziu czy ten murek masz na fundamencie ?
Ogród niby nowoczesny ale... 16:28, 03 lut 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
A tak było wiosną:

przymiarka murku...

i murek gotowy. Tu na zdjęciu jest thuja 9 letnia i jej nie ruszałam tylko usunelam gałęznie. Nie wiem czy dobrze zrobilam bo czytalam gdzies , ze niektore rosliny źle to znoszą jak się je tak wysoko ziemią przysypuje ale już za późno.. i jak na razie trzyma się dobrze.

Madziu czy ten murek masz na fundamencie ?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 16:28, 03 lut 2013

Do góry

Taki koszyczek z buteleczkami i ciastem /Tylko nie zdążyłam zrobić zdjęcia ciasta/ przyjechał do nas razem z Synową i Synem na wigilię.
Ogród w skali mikro :) 16:21, 03 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Zrobiłam sobie osłonkę na storczyka spełniającą warunek przezroczystości ... Zabawa byłaaaa Juzinka sprajuje a ja klajstruje

Wow!! Fajne!
Tego jeszcze nie próbowałam...
To właśnie tu 16:17, 03 lut 2013

Do góry
Dzidka, ty pewnie masz w ogrodzie derenia kousa i zdjęcia jak kwitnie? Proszę napisz jak się sprawuje?
Ponieważ wiem, że wysiałaś już heliotropy, to przesyłam zeszłoroczne:

Ogród w skali mikro :) 16:10, 03 lut 2013

Do góry
Zrobiłam sobie osłonkę na storczyka spełniającą warunek przezroczystości ... Zabawa byłaaaa Juzinka sprajuje a ja klajstruje
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:07, 03 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
i
do sypialni piękne pnące jasminy...biały i różowy, cudnie ..co tam oszałamiająco pachną...liczę, że w marcu dam w grunt i potem będę rozdawać sadzonki...naprawdę, zapach jest wyjątkowy i zaskakujący...nie znam tych roślin..

kwiaty w zbliżeni...w sumie wygląda jak kwiat maciejki czy tez tytoniu..?

Irenka, broń Boże w marcu do ziemi z tymi jaśminami, bo to będzie ich koniec. Ta odmiana jest najdelikatniejsza i nie zniesie naszego klimatu. U nas można taki jaśmin hodować wyłącznie w domu lub w szklarni. Ja mam białego, pachnie upajająco, jak to jaśmin. Na lato można wynieść oczywiście z domu, ale chować trzeba nawet wcześniej niż pelargonie.
Różowego nie widziałam, koniecznie zrób zdjęcie jak zakwitnie.
Podziwiam zakupy, hiacynty wypasione w donicach, cięte też pięknie, chyba masz niezłą perfumerię w domu
U nas w Krakowie giełda kwiatowa zamyka się już o ósmej rano, więc trzeba się stawić koło szóstej, co o tej porze roku dla mnie jest niewykonalne. Aby do wiosny, pozdrawiam.

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 15:54, 03 lut 2013

Do góry
Brukselka to kapusta. Tworzy wysokie, do ok. 1 m łodygi z liśćmi jak u kapusty na długich ogonkach, a łodygi oblepione są małymi kapustkami. Muszą być przemrożone, żeby były słodkie, więc zbiera się je najwcześniej w październiku, po przymrozkach. Mają tę właściwość, w przeciwieństwie do kapusty, że rosną cały czas w gruncie i mogą zamarzać, odmarzać i w ogóle nie gniją, najwyżej się położą, jak u mnie skoro przygniótł je śnieg, lód i potem znowu śnieg. System korzeniowy nie jest duży, więc może w jakimś większym pojemniku mogłyby się udać, u mnie warzywa rosną w dwóch dużych skrzyniach, wypełnionych kompostem. Cykl rozwojowy brukselki jest bardzo długi, w marcu trzeba wysiać nasiona, przepikować no i uprawiać. Swoja brukselka znacznie przewyższa smakiem taką ze sklepu, że o mrożonkach nie wspomnę. Młoda rośliny wyglądają ładnie, wkleję zdjęcia, mam nadzieję że Ela się nie obrazi, że jej tu rządzimy, ale zdaje się żeśmy wszystkie sąsiadki.
W maju na środku skrzyni:

Duże w październiku, ekologiczne dziurki wygryzły gąsieniczki.

Wizytówka - W kamiennym kręgu 15:26, 03 lut 2013

Do góry
Zapraszam do mojego ogrodu

Wiosna 2018

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 15:25, 03 lut 2013

Do góry
Elu, a my ciągle jemy brukselkę, której rozasadę wiosną mi dałaś. Zdjęcia zrobione wczoraj na grządce i po obraniu, jest przepyszna, jeśli będziesz siać w tym roku, to poproszę. Pozdrawiam.

Po obraniu:

Ogród Sylwii od początku cz.II 15:23, 03 lut 2013

Do góry
Zobaczcie na kolory i czerwony i niebieski i żółty bądź pomarańczowy .......

Zdjęcie zamieszczone przez Danusię ....

Nie boję się kolorów ..... można dosadzić coś intensywnego lub złagodzić zielenią ...... jest tam dużo miejsca ..... Ta część będzie dopiero zagospodarowywana roślinnością w momencie gdy zakończą się prace budowlane... W tym sezonie głównie nastawiam się na budowanie ścian z wodą i lustrem wraz z zakończeniem ogrodów zimowych ....To zajmie bardzo dużo czasu .....

Nasadzenia w okolicy koła czerwonego jeszcze inne ujęcia

Wiosna idzie, tralala... 15:23, 03 lut 2013

Do góry
U nas zero ale śnieżek prószy. Krokusy startują. Oby nie było tęgiego mrozu bo będzie siok !!!

Ogród w skali mikro :) 15:18, 03 lut 2013

Do góry
Deska na specjalne życzenie

Złożona

Rozłoźona

Moźna nią kręcić
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:14, 03 lut 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)
Zasadziłam jeszcze (oczarowana oczywiście rabatą Danusi) trzy Umbrelki przy bocznej dróżce. Cudnie będzie jak już te korony się im powiększą

Ten pas pod wisienkami jest bardzo długi i chciałabym tutaj zasadzić coś, co szybko pokryje korę.
Najlepszy pomysł na jaki wpadłam to chyba Pachysandra.

Zaglądam na twoje wisienki. Koniecznie na wiosnę zamieśc zdjęcia jak przetrwały zimę.
U mnie wisienki będą na pewno, tylko nie wiem w jakiej odległości je sadzic?
Gabrysiu zmierzyłaś odleglości między wisienkami i domem? Bo ja też chcę je posadzic w pasie kolo domu.
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 15:14, 03 lut 2013

Do góry
Widzieliście nowy gatunek krówki? Mam nadzieję, że miskanty nie są szkodliwe?

Wiosną koniecznie muszę się zająć różanecznikami. Nie wyglądają najlepiej.

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 15:01, 03 lut 2013

Do góry
Zmrożone żurawki

i runianka

Jest wiosna!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies