A tak wygląda moje najbliższe sąsiedztwo.... w ubiegłym roku wszystko się u nas w kącie ogrodu zbierało... wiosną usypaliśmy wzgórek i zrobiliśmy drenaż, przynajmniej do nas nie spływa...
Ania zakochałam się w varellce ...napewno ją będę miała ...widziałam u Dominiki .....dzieki za podpowiedzi .....te kulki na pniu nie dla mnie zawsze mi je snieg łamie ....a u nas śniegu zawsze od groma....ale varellki zapisuję..
Przed chwilą znalazłam - prawie z lupą -oznaki wiosny....małe bo małe ,ale są ....dobrze że makro mozna zrobić nie bardzo wiem co to ,bo to były resztki po cebulach które w zeszłym roku wymarzły i dopiero po zakwitnięciu będę wiedziała co to
I zakupy domowych kfiotków
Sansevieria musi być przesadzona bo się do doniczki nie zmieściła...
Już inaczej stoją Jeszcze będę po domu z nimi krążyć, oj będę bo najładniejsza czerwona donica schowana....
No to wszystko mnie nie ominęło w porę wpadlam......Madżen piękne kompozycje ....i biało-czarne....hihihi storczyki w tej donicy cuuuuudo......fajnie tez skomponowalaś hiacynty ciete w tych szklanych tubach....suuuperaśnie ...wiosnę już czuć.....
Słyszalam że dzisiaj sesja wnętrzowiska.....???
To ja już szykuję popcorn i zasiadam w pierwszym rzędzie ......
urokliwe te astry, ładne zdjęcie... Dobrze że weszłam do Ciebie przeczytałam o werbence, bo posiałam ze 2 tyg temu i nic... już myślałam że coś nie tak... Teraz czekam spokojniej : )
.Pozdrów go ode mnie.....piwko z Kowala już się burzy.....
Ach, piwko z Kowala - marzenie
Do naszego ogrodu zawitala wiosna!
Co prawda co do niektorych roslin nie mamy pewnosci
czy to chwasty, czy to cos pozytecznego ale i tak sie cieszymy,
ze cos sie zaczyna zielenic
Zobaczcie
Piwonie puszczają pędy - a bałam się, że nie odbiją bo chorowały latem ...
Cebulki wzeszły i rosną, mimo, że zaatakował je mróz jakoś czas temu.
a teraz to zestawienie na zdjęciu ( w większości za radą Danusi ) i legenda:
doceniam konstruktywną krytykę, może jakoś inaczej rozstawione czy inne rośliny.. poradźcie coś bo nie dokońca jestem przekonana do tego pomysłu.. widzę tam jakiś korzeń drzewa, ściółka z igieł, kory, szyszek, a niskie ogrodzenie to powalone konary drzew z rosnącymi na nich porostami i mchami.. miałobyć tam jeszcze jakieś niewysokie drzewo, jakos może za tym pieńkiem, który "narysowałam", tylko jakie ??