Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowo i kolorowo:) 20:38, 16 lut 2013

Do góry
Celina napisał(a)
Hortensje bajka!! mam trzy krzaki ,ale kwitnienie kiepskie Twoje- cud!! Co im robisz ?

Celinko mam ich chyba ponad 20 ostatnio sadze tylko bukietowe bo zawsze kwitną a ogrodowe są przepiękne ale biała np.ostatnie dwie zimy niestety pomimo zabezpieczenia przemroziło ją i nie zakwitła a najgorsze są te wiosenne przymrozki niestety, nawoże je odpowiednimi dla nich nawozami i bardzo je kocham

Moje roślinki 20:11, 16 lut 2013

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Takie małe wspomnienie kolorów lata w tą deszczową i ponurą sobotę

Kwiatuszek

Ogród wśród pól i wiatrów 20:07, 16 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tutaj aż się prosi coś na pniu, np. miłorzęby Mariken na różnych wysokościach, trzmieliny lub inne drzewka, a przy murku jest chodnik?
Fajnie jakby się irga zwieszałą, ale mam wrażenie że nie da się jej tam posadzić.

Witam Szefową, dziękuję za odwiedziny i za porady
Oczywiście, ogród bukszpanowy jest dla mnie niedoścignionym wzorem i źródłem inspiracji.

Tak, przy murku jest chodnik, dzięki czemu można rabatkę obejść dookoła.

Cokolwiek wyższego tu posadzę, chciałabym by nie zasłoniło okna i nie miało zbyt ekspansywnych korzeni, bo będzie blisko muru. Danusia zaproponowała na różnych wysokościach.. muszę to przemyśleć, bo jakoś cały czas sobie wyobrażałam, że będą na jednej wysokości. Lubię jak jest w miarę symetrycznie/geometrycznie..
ogrodoweimpresjejolki 20:04, 16 lut 2013

Do góry
Celina napisał(a)
Wczoraj nie wiem czemu ,ale miałam kłopot z wgraniem fotek w temacie nasionek Twoich.
Ale dzisiaj jakoś lepiej ,to posyłam W róznych ujęciach ,bo nie wiem jak Będzie Tobie wygodnie odczytć

Myślałam o Tobie

Dziękuję To pewnie Walentynkowa skarbnica wiedzy o bylinach Dzięki Twojemu Walentemu i ja skorzystam
Kolorowy ogród na piasku 19:58, 16 lut 2013

Do góry
Zagubił się gdzieś Twój wątek. Wreszcie odnalazłam i czytam że masz mniej czasu chwilowo. Więc pozdrawiam i zostawiam dla ducha wiosennego

ogrodoweimpresjejolki 19:56, 16 lut 2013

Do góry
Wczoraj nie wiem czemu ,ale miałam kłopot z wgraniem fotek w temacie nasionek Twoich.
Ale dzisiaj jakoś lepiej ,to posyłam W róznych ujęciach ,bo nie wiem jak Będzie Tobie wygodnie odczytć

Myślałam o Tobie

Wiosenne dekoracje i kompozycje w donicach 19:52, 16 lut 2013

Do góry
No pewnie, mus to mus, poszukam

Moje poletko 19:45, 16 lut 2013

Do góry
Komód było dużo ale pstryknęłam tylko jeden zestaw.
W realu ma bardzo ładny kolor i dobrze jest wykończony.

Kurcze ,teraz sie zastanawiam ,czemu nie sfociłam kuchni?
Moja działka. 19:40, 16 lut 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Celinko pokazuje moje pelasie

Ale porosły!! bardzo dorodne
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:40, 16 lut 2013

Do góry
Gosia wskoczyły w to miejsce dwie daglezje Glauca Pendula i Graceful Grace -jak szaleć to szaleć(i to za średnie pieniążki)
umiejętności przydały się zwłaszcza gdy wspinałem się po drabinie na wysokość około 7m mając w łapkach 20kg kształtkę
te ścieżki wywróżył mi nasz nauczyciel z technikum mówiąc że z takim pismem technicznym to ja mogę zostać tylko brukarzem - więc robiłem koledze obliczenia do projektów a on opisywał mi rysunki

Moje poletko 19:32, 16 lut 2013

Do góry
Witam .

Dzisiaj spedziłam dzień na targach meblowych.

Biedne moje nogi !! Ale w sumie chyba wyjazd pozytywny.

Mam nadzieję , że w końcu uda sie coś wybrać

Wybór naprawdę duży. Która Wam sie podoba?

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:29, 16 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Przed cięciem

w trakcie

Po

malutki chorował, więc nie mogłam go całego równo pociąć bo byłby całkiem łysy...

O tych donicach mówisz Madżenko Dla bambusów są idealne, ale i tak te z kulkami mi się bardziej podobają - to chyba Elho?
Bajkowy ogród Weroniki 19:26, 16 lut 2013

Do góry
Weroniko Twój ogród to faktycznie bajka jak w zaczarowanym ogrodzie, pięknie i kolorowo ale tak przemyślane wszystko, dopieszczone i widać ogrom pracy i milości do kwiatów, będę tu zaglądać. Pozdrawiam i slę wiosny troszeczkę

Blaski i cienie nowego życia 19:24, 16 lut 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
A dzisiaj walczyłam z S. nad odrabianiem zaległości szkolnych z całego tygodnia przed feriami który przechorował. MASAKRA! Cały zrobiliśmy tylko polski i odpisaliśmy zeszyty. Reszta podzielona na kilka dniPrzyrodę i historię musi z mamusią, bo inaczej zrobi ...na skróty

Więc przez to posadziłam tylko agapanta bo w woreczku już puścił liście
I wreszcie otworzyłam paczkę z donicami- fotek na razie nie mam

I jestem bardzo zadowolona z Palmówek śr. 34 zwłaszcza tych grafitowychA bałam się onie najbardziej bo górą mają czarną obwódkę- ale to wcale mnie nie razi aż tak jak myślałam.
białe mniej, ale może latem w pełnym słońcu okażą się najlepszym wyborem

Natomiast Coubi podłużnego nie polecam.
Noemi narzekała też na nie i kolor beżowy. Mnie natomiast nie pasuje ich wysokość, niższe byłyby zgrabniejsze i nie ma do nich wkładów. Natomiast wykorzystam je tak jak planowałam na parapet zewnętrzny i wysokość się ukryje pod roślinami. Kolor biały natomiast jest ok.
Ale żeby nie wydawać negatywnej opinii na Coubi to zachwalam osłonki małe szare i ecri -Sebek kupił wyższe do storczyków a ja mniejsze.

Ależ się rozpisałam kto to będzie czytał

Wszystko mam w powijakach. Jakieś zdjęcia się by przydały. Ale donice to najlepiej jak obsadzę na wiosnę-plany mam konkretnie ustalone i trochę zakładam luzu na twórczość chwili A tu z miesiąc jeszcze trzeba czekać Za ten czas muszę jakieś wkłady robocze do dużych donic wyszukać o odpowiednich wymiarach
Blaski i cienie nowego życia 19:20, 16 lut 2013

Do góry
A dzisiaj walczyłam z S. nad odrabianiem zaległości szkolnych z całego tygodnia przed feriami który przechorował. MASAKRA! Cały zrobiliśmy tylko polski i odpisaliśmy zeszyty. Reszta podzielona na kilka dniPrzyrodę i historię musi z mamusią, bo inaczej zrobi ...na skróty

Więc przez to posadziłam tylko agapanta bo w woreczku już puścił liście
I wreszcie otworzyłam paczkę z donicami- fotek na razie nie mam

I jestem bardzo zadowolona z Palmówek śr. 34 zwłaszcza tych grafitowychA bałam się onie najbardziej bo górą mają czarną obwódkę- ale to wcale mnie nie razi aż tak jak myślałam.
białe mniej, ale może latem w pełnym słońcu okażą się najlepszym wyborem

Natomiast Coubi podłużnego nie polecam.
Noemi narzekała też na nie i kolor beżowy. Mnie natomiast nie pasuje ich wysokość, niższe byłyby zgrabniejsze i nie ma do nich wkładów. Natomiast wykorzystam je tak jak planowałam na parapet zewnętrzny i wysokość się ukryje pod roślinami. Kolor biały natomiast jest ok.
Ale żeby nie wydawać negatywnej opinii na Coubi to zachwalam osłonki małe szare i ecri -Sebek kupił wyższe do storczyków a ja mniejsze.

Ależ się rozpisałam kto to będzie czytał

Wszystko mam w powijakach. Jakieś zdjęcia się by przydały. Ale donice to najlepiej jak obsadzę na wiosnę-plany mam konkretnie ustalone i trochę zakładam luzu na twórczość chwili A tu z miesiąc jeszcze trzeba czekać Za ten czas muszę jakieś wkłady robocze do dużych donic wyszukać o odpowiednich wymiarach
Liliowo i kolorowo:) 19:18, 16 lut 2013

Do góry
Przed liliami moje zauroczenie było i jest zresztą clematisami, króre sadzę gdzie się da tak i jak i hortensjami

Ville de lyon, polecam, bardzo obficie kwitnie i bardzo długo.
Zwierzęta dzikie w ogrodzie 19:15, 16 lut 2013

Do góry
młoda sarenka
Zwierzęta dzikie w ogrodzie 19:12, 16 lut 2013

Do góry
fotki saren z ubiegłego roku w moim ogrodzie...
samiec sarny
Ogródek Hanusi po zimie 19:10, 16 lut 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Wiosny dziś szukałam na polach, niestety, zmarznięta rola!
Szukałam jej w lesie, jeszcze liście bure wiatr po krzakach niesie.
W parku, koło stawu, szeleści wiatr trzciną,
kaczki wypatrują, kiedy chłody miną?
Ale już na skwerku, pomiędzy byliny, jakiś ruch się zaczyna,
Krokus łeb z ziemi wychyla!Wkrótce koniec zimy!

Liliowo i kolorowo:) 19:07, 16 lut 2013

Do góry
...po prostu pięknie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies