Jestem zachwycona goryczką
Kwitnie karagana Walker
Są pierwsze pączki róż, mszyca niestety też
A ta różyczka nn na nóżce bardzo mile mnie zaskoczyła obfitym kwitnieniem
Na tej skarpie wszystko piękne nie ma się do czego przyczepić.
Różanecznik, palmowe na najwyższym poziomie. Mają dobry klimacik od południa się słonko oprze kamienie wieczorem ciepło oddają roślinki mają cieplutko.
Madziu czym ty podsypujesz te rabaty tak drobną kora?
Turkuć podjadek jeśli dobrze zidentyfikowałam. Ładnie ustawil się do fotki. Zabiłam z 50. Siedziały głównie w górnej wartstwie kompostu, tak z 15-20cm pod powierzchnią. Fuj!
Nie ma jak wziąć sobie pół dnia wolnego, żeby się styrać. Dziś przewiozłam największą ilość taczek z kompostem w swoim życiu. Obym jutro mogła się ruszyć , ale zrobiłam 2 ogromne połacia. Udało mi się zdobyć takie duże kartony, co lepiej - prawie wcale na nich taśmy nie było więc dużo łatwiej się je rozkładało i zatykało miejsca gdzie na siebie nachodziły. A potem taczka, za taczką... i myślę że tak z 40-50 gdzieś poszło.
W koło pnia drzewek jest dziura, ziemia nadal na tym samym poziomie co wcześniej.
Nasze tulupanki z B okazały się kolorowe. Nie mam pojęcia co to za odmiana. Nawet takich nie widziałam na półce. Teraz mam zagwozdke co z Nimi robić. Bo raczej takich samych nie uda się kupić. Sami zobaczcie jakie piękności....
Aga fajnie będziesz z nich zadowolona ja klony kocham ,chociaż w tym sezonie musiałam walczyć ze mszycą na nich ....na szczęście w miarę sytuacja opanowana ....
a Twoje urosną-zobaczysz -nawet nie wiadomo kiedy