Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:12, 28 sty 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
a na dobranoc pobujajmy w obłokach po słowackiej stronie
spacer ze Starego Smokowca przez Lodową Przełęcz

do Jaworowej Doliny

a dalej to już tylko na parking na Łysej Polanie (bułka z masłem -jak się ma 20lat)

I ja tam spacerowałam. Wielka pusta dzika Dolina. I gentiana punctata?

Każde Twoje zdjęcie to zagadka.
Kolorowe rabaty 14:11, 28 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)
Takie sople rwaliśmy i lizaliśmy jak lody
I podoba mi sie Twoje stwierdzenie u Kondzia na temat sprawdzianu z człowieczeństwa.. duża buźka za tak mądre słowa .

A dzięcioła u nas nie widziałam .....

Podrzucę Ci za to moją menażerię..

Dzięki Aniu za podzielenie się gośćmi właśnie zasiedziałam się u ciebie nadrabiając zaległości.
Było warto bo wiosna ,zima i parapet u ciebie robią wrażenie.
Lody też zaliczałam w dzieciństwie ))))))))

Co do mądrości.Aniu człowiek zapomina,że jest nie tylko dla siebie też,że sam nie jest z żelaza.
Bylibyśmy odrobinę i więcej spokojniejsi gdybyśmy wiedzieli,że mamy na kogo liczyć bo sami jesteśmy gotowi poświęcić się dla innych.
Taki pies służy wiernie jak nic nie po to by w chorobie porzucać go w lesie.O ludziach nie muszę mówić.
Pszczelarnia 14:08, 28 sty 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Zbyszek, architekturę rozpoznaję bezbłędnie. Ze strumykami już mam problem, o górach nie wspomnę .... .

OK jest i architektura i to może nawet bardzo bliska tylko nie jestem pewien które to miasteczko w Kotlinie

tylko nie mów że to już archeologia
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:03, 28 sty 2013

Do góry
Ciężko nadrobić,ale ponieważ wiosna i ornitologia to nadrabia się z przyjemnością .
Twoja piękna kolekcja storczyków sprowokowała mnie do pokazania mojego jedynego egzemplarza.Urodzinowy kwiat od męża zakwitł jakiś czas temu ponownie i ma jeszcze takie punkty,które świadczą chyba o tym,że na tym nie koniec...?

Kolorowe rabaty 13:52, 28 sty 2013

Do góry
Takie sople rwaliśmy i lizaliśmy jak lody
I podoba mi sie Twoje stwierdzenie u Kondzia na temat sprawdzianu z człowieczeństwa.. duża buźka za tak mądre słowa .

A dzięcioła u nas nie widziałam .....

Podrzucę Ci za to moją menażerię..

Roztoczańskie klimaty 13:37, 28 sty 2013

Do góry
Gabrysia wrzucam kilka zdjęć tej ściany z bliska

Tu nawet widać łapki

I jeszcze takie
Ogród Bogusława 13:29, 28 sty 2013

Do góry
jeszcze troszkę zimy

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 13:24, 28 sty 2013

Do góry
stój ogrodnika Kaloszki i kurtkę
Kaloszki są lekko wyściełane i mięciutkie, juz wiem, że nie bedę zdejmować ich z nóg

Madżeno, bardzo gustowny uniwersalny strój. Do spacerów konnych również.
Ja albo boso albo w hunterach. Jest jeszcze inna dobra marka wellingtonów ale nie pamiętam (zaraz sobie przypomnę).
Ogród Bogusława 13:23, 28 sty 2013

Do góry
jeszcze 2 miesiące i wiosna, a puki co zima

Ogród Bogusława 13:17, 28 sty 2013

Do góry
nawet " cukiereczki" są przykryte.
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:12, 28 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)
Cd sesji dla papugów

Tu jak w karmniku...pasie stado.. dzwońce, mazurki, czyżyki...

wszystkie cudne, ale papug...to mój faworyt!!
Ogród Bogusława 13:11, 28 sty 2013

Do góry
Śnieg przy takich temperaturach to dobrodziejstwo, roślinki pod pierzynką.
Ogród Bogusława 13:03, 28 sty 2013

Do góry
Niektóre stacje tv podają, że to ostatnie tchnienie zimy, czas pokaże,
troszkę naszej urokliwej zimy

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:02, 28 sty 2013

Do góry
Na dworze pada śnieg, ale jest ledwo minus 2... jutro ma być deszcz i na plusie... ale będziemy pływać!!!
Wstawię sobie wrześniową grandiflorę... ech

Rano byłam z Młodą w jej przyszłej szkole, naszej wiejskiej podstawówce Bardzo miłe wrażenie odniosłam, konkretna nauczycielka, sala ok, ładnie wyposażone sale, czysto, większość sprzętów nowych W marcu zapisy, Młoda ciężko przestraszona, ale od września szalejemy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:01, 28 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko koffana jesteś ,jak nie przegapię akcji dzielenia to na pewno się uśmiechnę
masz gdzieś zdjęcie tej pięknoszki ?

akcję dzielenia ogłoszę! niech tylko ziemia odtaje

a to ta hosta, naszukałam się!

ona sama i z mamą...dla zobrazowania wielkości

Witaj ja jeszcze raz ją zacytuję, bo warto, pierwszy raz takiego kolosa widzę, a mówią że gunnera to największa bylina świata, a tu proszę...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:44, 28 sty 2013

Do góry
sylllwia napisał(a)

Irenko to hosta to gigant! Dopiero zdjęcie z mamą pokazuje jej wielkość. Nigdy takiej nie widziałam

wiem, że brzmi to nieskromnie, ale ja też nigdzie takiej nie widziałam, nawet w Botaniku czy Wojsłąwicach..coś jej chyba u mnie służy, ale co nie wiem
Storczyki w Singapurze 12:42, 28 sty 2013

Do góry
W Singapurze są dwa ogrody botaniczne: jeden starszy, typowy ogród botaniczny z kolekcją orchidarium i drugi, zupełnie nowy a nawet nowatorski, otwarty dla publiczności w 2012 roku. Wiedziałam, że będę mieć czas tylko na jedną wycieczkę, więc co wybrać?
Koleżanki wróciły oczarowane z orchidarium, a ja w drodze na uroczystą kolacje zobaczyłam ciekawe najnowocześniejsze budynki mieszkalne w Singapurze:

Rewelacyjne futurystyczne wieżowce stojące tuż przy nabrzeżu i ten ogród na dachu...

A u ich stóp dziwne konstrukcje drzewopodone:

Doczytałam w przewodniku, że to właśnie jest najnowocześniejszy, zupełnie futurystyczny ogród, a raczej ogrody nad zatoką: Gardens by the Bay, z charakterystycznymi eliptycznymi kopułami szklarni. Uwaga: szklarnie w tropikach są chłodzone, a nie ogrzewane
Jeszcze widok nocny na Gardens by the Bay i wybór dokonany...
Ogród Bogusława 12:41, 28 sty 2013

Do góry
wczoraj upilnowałem takiego oto kawalarza, jak wyjrzałem z za garażu to on się schował za pień, po chwili stukanie, wyglądam on za pień ale w końcu upilnowałem dziada, oto on
Storczyki w Singapurze 12:27, 28 sty 2013

Do góry
Dosłownie na każdym klombie na kampusie uniwersyteckim rosną zarośla helikoniowe z wspaniałym kwiatostanami.
Moje ulubione:

I w większej kępie:

Ale te też są intrygujące:

I jako rabata...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:24, 28 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko to hosta to gigant! Dopiero zdjęcie z mamą pokazuje jej wielkość. Nigdy takiej nie widziałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies