Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

hanka_andrus 21:12, 23 lut 2013

Dziewczyny, nie zazdroszczę Wam śniegu! U mnie ma padać jutro, ale ponoć już nie tak obficie jak na południu.

Hej, szufle w dłoń!

Bogdzia 21:22, 23 lut 2013

O to na kolację się u Ciebie załapię. Dzięki.
Moniika 21:56, 23 lut 2013

Oj pierożki i mnie narobiły smaku .... Piękne
bogumila 21:59, 23 lut 2013

Pyszne pierożki...i zawijamy podobnie...pozdrawiam.
Anabell 22:07, 23 lut 2013

Haniu!!!!...ale Ty masz pomysły z pierożkami, muszę spróbować zrobić w/g przepisu.
z łopatą i szczotą chodziłam do zwalania śniegu z żywpołotów , a teraz jestem chora. Przez okno nie mogę patrzeć na zimę tak mam jej dość.
Nic nie pomogło ,piłam imbir świeży z cytryną i miodem, teraz pomyślałam o swojej nalewce z igieł sosnowych, a jest tak nie dobra. Sam syropek wspaniały.
Pierwszy raz zrobiłam syrop i nalewkę sosnową. Pewnie na przekur losowi zaziębiona jestem, nie pamietam kiedy tak mnie dopadło.Pozdrawiam wieczorową porą.
hanka_andrus 22:18, 23 lut 2013

Haniu, Nalewka nie wszystkim ,,podchodzi" ze względu na ten sosnowy żywiczny smak. Spróbuj może cebulę z cukrem? Musisz szybko się wykurować.
W takich ostrych przypadkach gotuję barszcz czerwony na wywarze jarzynowym. Postny.
10 buraków kroję do wywaru, dodaję 4 cebule przekrojone na 4, do tego 3 listki laurowe, 12 ziel angielskich, 15 ziaren pieprzu. I to wszystko na wolnym ogniu gotuję ze 2 godziny, W połowie gotowania, dodaję 2 kwaśne jabłka, albo kwasek cytrynowy, a przeważnie pigwowy syrop.
Dosalam, jeżeli mało soli i już gotowe. Popijam barszczyk, jak najgorętszy, a jeżeli do tego w zamrażarce jakiś pieróg się znajdzie...tym lepiej.
Dużo zdrowia.
Anabell 22:41, 23 lut 2013

Po co z zamrażarki jak są u Ciebie. i na barszczyk narobiłaś smaka.
Jeżdżę na zabiegi cały miesiąć, a tu w czwartek i piątek nie pojechałam dostałam temper.mam nadzieję do poniedziałku minie. Szkoda zabiegów czekałam cały rok. Wiosna przed nami roboty w ogrodzie w bród. a jeszcze po oglądaniu ogrodowiska ile planów do zrobienia .kości trzeba wzmocnić rehabilitacją.
Słyszałam jak na zabiegach rehabilitanci mówili :- co z nimi ? wszyscy w ogrodach za gałęzie złapali się do wycinania , tak narzekają na barki.
Dobrze podsłuchałam , ja mam masę do strzyżenia. Barków nie zdażę wyleczyć a na nastepne mogę pozwolić sobie czasowo w listopadzie.
hanka_andrus 00:21, 24 lut 2013

Haniu,te prace ogrodowe nie mogą nas dołować, tylko dawać radość i odprężenie.Kto to po całej zimie siedzenia pod telewizorem zabiera się natychmiast do powycinania całego sadu? Ostrożnie z tym.

Na rehabilitację nie chodzę, chociaż może powinnam? Ale jak sama sobie zaaplikuję chodzenie z psem 3 x dziennie po kilometrze co najmniej, jazdę na rowerku, albo ćwiczenia na macie codziennie, to to samo, i bez wychodzenia do obcych.Szkoda mi czasu na dojazdy.
A po zabiegach w gabinecie nie odczułam żadnej poprawy, tylko wzrost stresu.Na wzmocnienie kości jajko na miękko,skorupkę wysuszyć,zemleć na proszek i zjeść na chlebku z masłem.
Tess 01:24, 24 lut 2013

Ja to mam nosa i wiem, kiedy wpaść
Takie pyszne pierożki, że mniam, mniam...
Choć o tej porze jeść niezdrowo

A o tym sposobi ena kości nie słyszałam.
Da się to zjeść? Tę skorupkę zmieloną?

Pozdrawiam Haniu
Mala_Mi 09:00, 24 lut 2013

Hanuś, bo u mnie zaraz to sie zgubi..
hanka_andrus napisał(a)
Krokusy dla Was!
[

Hanuś..deszcz u nas dziś pada, ale polecę zajrzeć do Twoich krokusików Zdecydowanie najładniejsza łączka krokusowa z wszystkich oglądanych na forum to jest Twoja Prawdziwe, gęste łany, prawdziwych tradycyjnych krokusów ... buźka za fotki