Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Gosiniak 23:48, 23 lut 2013

Wklejam do inspiracji, tylko żeby ją M nie podjadał, w końcu żurawki już z sałatą pomylił, to jak powiem że kapusta jeszcze dojdzie, ślinka mu pocieknie, bo o gołąbkach pomyśli...hihiiii
gierczusia 09:41, 24 lut 2013

Gosiniak napisał(a)
Wklejam do inspiracji, tylko żeby ją M nie podjadał, w końcu żurawki już z sałatą pomylił, to jak powiem że kapusta jeszcze dojdzie, ślinka mu pocieknie, bo o gołąbkach pomyśli...hihiiii

.. Już Go widzę oczyma duszy ,jak tą śliczną kapuchę z grządki wyjada ...ja teź już patrzę , czy koło mojej kosodrzewinki mi się zmieści ... I tylko czekam na wyjazd do sklepu z nasionkami hurrra !!
GosiaJoanna 09:51, 24 lut 2013

gierczusia napisał(a)
Ja nawet tu u nas Gosinku znalazłam fajne fotki kompozycji z użyciem kapusty.. Normalnie chyba się zakochałam po raz wtóry .

Nie wiem ,kto jest autorem zdjęcia, ale mam nadzieję ,że mi wybaczy

a ja wiem gdzie były zrobione w Gdyni tych kapust jest mnogo heheh a szczególnie na Świętojańskiej ...Buziol
gierczusia 10:22, 24 lut 2013

Hel Gosinko moj dobry duszku jesteś ??

W Gdyni mówisz, achh.. Ładne tam mają kompozycje..u nas trzeba by chyba te donice przymurować do chodnika a rośliny na łańcuchu
gierczusia 10:29, 24 lut 2013

A mój ciemiernik , Bidulo , chyba się pochorował z tęsknoty w czasie mojej nieobecności .. Wygląda tak:

Jeszcze nigdy nie widziałam takich dziwnych liści.. ... Zaczęłam szukać...znalazłam piękną tabelę ilustrującą braki mikroelementów i ich wpływ na wygląd liścia.. Nie powiem , że to było na stronie wikihaszysz ...aaaa.. .. Pominę to milczeniem ... Z tej tabeli wynika ,że to albo brak żelaza alo magnezu..

Zrobiłam więc mu "wodę żelazną "., z użyciem mojej tabletki z żelazem..... na anemię ( noooo , jak mnie służy , to jemu może też nie zaszkodzi ...
Aleź mam głupawkę ,a mój eM mówi ,że bidoka wykończę

A może Ktoś pomoże w diagnozie
GosiaJoanna 10:33, 24 lut 2013

gierczusia napisał(a)
Hel Gosinko moj dobry duszku jesteś ??

W Gdyni mówisz, achh.. Ładne tam mają kompozycje..u nas trzeba by chyba te donice przymurować do chodnika a rośliny na łańcuchu

Donice piękne ale Gdynianie niezadowoleni ponieważ nie mają gdzie parkować aut hehheh ale mi sie podobają i pasują do morskiego klimatu.
GosiaJoanna 10:36, 24 lut 2013

Tu napisali że można oberwać liście więc rwij te chore heheh
http://zojalitwin.wordpress.com/2010/10/31/ciemiernik-bialy/
gierczusia 10:42, 24 lut 2013

Gośinku.. Dziękuję Ci bardzo ..jesteś jak moje prywatne koło ratunkowe

A tak z innej beczki... Nie rozumię tych Gdynian .. Zamiast się cieszyć ,że mają ładnie to marudzą
GosiaJoanna 10:46, 24 lut 2013

Widziała Pani filmik z Gardenii
http://www.youtube.com/watch?v=8MzdWEoJeS4&feature=youtu.be

...a My to taki naród marudzący chyba jesteśmy heheh
GosiaJoanna 10:52, 24 lut 2013

A to tak o nas Polakach

...Bóg patrząc na grzeszną Ziemię zauważył zły stosunek społeczeństwa do lekarzy. Chcąc podnieść reputację całego personelu medycznego, zszedł na Ziemię i zatrudnił się jako lekarz w przychodni rejonowej. Pierwszy dzień pracy siedzi w izbie przyjęć, przywożą mu sparaliżowanego chorego ( 20 lat na wózku inwalidzkim). Bóg wstaje, kładzie choremu na głowę dłonie i mówi: - Wstań i idź!
Chory wstaje, wychodzi na korytarz. Na korytarzu tłum oczekujących, wszyscy pytają:

No i jak nowy doktor ?
Doktor jak doktor, kurcze, nawet ciśnienia nie zmierzył …

Jesteśmy bardzo niezadowolonym narodem i zawsze nam coś nie pasuje :/