Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :) 19:01, 15 lip 2015

Do góry
Cleo napisał(a)

Cześć Kasiu, moja imienniczko!

Coś Ty nic nie ruszyłam, chciałabym tam jakieś trawki lub lawendę i nadal nie wiem co? Upały takie były, że i tak bym nie posadziła. Wstrzymałam się

Cześć Cleo

Do róż albo lawenda albo szałwia albo przetaczniki(już niestety przekwitają) . Do tego stipa. Klasyczne zestawienie zawsze piękne

Przeglądnęłam wątek. Ogród coraz piękniejszy
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:18, 14 lip 2015

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Roślinki się rozrosną i kora będzie zbędna Muszę się skusić na szałwię

Szałwia jest fajna: dodaje intensywnego koloru. Jak przekwitnie, to ją przycinam, odrasta i zakwita ponownie.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 23:02, 14 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
czy tak mi sie zmiesci ?? to kawalek rabatki ktorą chcę obsadzic

szer 150 cm dlugosc 180 cm

L = lawenda? kocimiętka, szałwia ? cos innego ?

Barbula do przodu bo rośnie do 70 cm, a budleja do tyłu bo rośnie do 2m, klon dorasta do 3-4m, a teraz idę spać
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:01, 14 lip 2015

Do góry
Agcia napisał(a)

Piękne są.. u mnie póki co nigdzie ich nie spotkałam.. ta szałwia z krwawnikiem też cudo.. jaka to odmiana szałwi ??

Teraz się sceglił kolor i już powoli przekwitają - bardzo wczesne bo te rude jeszcze nie kwitną.
Niestety nie wiem jaka to szałwia, mam ją od wielu lat, szałwie piękne jak kwitną, ale teraz nie wyglądają uroczo.

Za to liatria i owszem uroczo, mam ich sporo w tym roku

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 22:43, 14 lip 2015

Do góry
czy tak mi sie zmiesci ?? to kawalek rabatki ktorą chcę obsadzic

szer 150 cm dlugosc 180 cm

L = lawenda? kocimiętka, szałwia ? cos innego ?

edit:
na gorze obrazka jest zejscie z tarasu, rozplenica jest na szczycie
rabatke mozna obejsc z kazdej strony wlasciwie, ale przod raczej na gorze obrazka tam gdzie barbula i abraham
Mój mały ogródek 21:48, 14 lip 2015

Do góry
Tesska napisał(a)

to poszalałaśteż jeszcze bym chciała hortensje..urocze i "widoczne" od zaraz

Jeżówki mam prawie od zawsze..i nigdy nie miałam z nimi problemu;teraz tylko muszę odmiany uzupełniać;ja na jutro oczekuję kuriera..który to z kolei)
też będą trawki min.Stipa tenuissima,turzyca japońska "Ice DanCe",szałwia oraz Hakonechloa smukła "Aureola".Obaczym co z tego wyjdzie) plany mamy to działamy...
Jestem w polu 20:44, 14 lip 2015

Do góry
Warmia napisał(a)

Mirellko, szałwia kończy kwitnienie. Już ją ciachnęłam, ale widziałam nowe pączki. Powtórzy kwitnienie, ale już mniej obficie. Muszę pozmienaić całość przy tarasie. Zamiast łubinu posadziłam hortensję i teraz muszę pomyśleć co dalej, ale to będzie do zrobienia na wiosnę. Zimę mam na przemyślenia, bo inne rabaty też do przeróbki.

Jak noga?

Podlej szałwię florowitem, będzie miała więcej siły na wypuszczenie nowych pędów. Ja czekam czy róże u mnie zakwitną drugi raz

A co zrobiłaś z tym pięknym łubinem - wywaliłaś?

Noga boli

Jestem w polu 20:27, 14 lip 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Martuś - piękne zdjęcia kwiatów, warzywniak zachwyca. Brakuje mi tylko Twojej pięknej szałwii - czy ona jeszcze kwitnie?

Przez mój ogród też przeszła trąba powietrzna, krzesełko złamane, trzmieliny na pniu prawie leżały, już myślałam, że połamane, ale jest ok, ach dużo z ogrodu zbierałam.

Budleja już u Ciebie tak ładnie kwitnie? - Moja dopiero zaczyna. Za to dalie od Ciebie i żurawki kwitną pięknie

Mirellko, szałwia kończy kwitnienie. Już ją ciachnęłam, ale widziałam nowe pączki. Powtórzy kwitnienie, ale już mniej obficie. Muszę pozmienaić całość przy tarasie. Zamiast łubinu posadziłam hortensję i teraz muszę pomyśleć co dalej, ale to będzie do zrobienia na wiosnę. Zimę mam na przemyślenia, bo inne rabaty też do przeróbki.

Jak noga?
Roztoczańskie klimaty 14:36, 13 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Kupowałam tego kalocefalusa rok temu i swietnie w donicach wygladał. Czysciec Big EARS ma Justyna Stychaz

Szałwia wyglada idelanie!

A od czego jest kopiuj i wklej
Najpierw wpisuje "rosliny o srebrnych lisciach" , potem klikam na grafikę i lece po wujku google
Ja i łacina.... No moze ta kuchenna....

Ja kupiłam w Twoim ulubionym sklepie OBI miesiąc temu
Ogródek Justyny 11:28, 13 lip 2015

Do góry
Justyna_001 napisał(a)
Witam wszystkich. Mam na imię Justyna, mieszkam w Gryfinie. Ogród zaczęłam tworzyć w zeszłym roku, niestety z braku kasy idzie wszystko bardzo wolno ale zato własnymi rękoma i z dużą satysfakcją. A teraz najważniejsze czyli trochę zdjęć.
To moja rabata na przedogródku z fioletową szałwią która kwitła aż do mrozów.
quote]

witaj szałwia az do przymrozkow? jaka to? z jakiego okresu jest to zdjęcie bo faktycznie widzę że rozplenica juz kwitnie!
jaka wystawa? pd?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:40, 13 lip 2015

Do góry
Wstawiam kilka zdjęć z ogrodu, wczorajszych. Nie jest zachwycająco, wiem, widzę i zachwytów się ie spodziewam. Ale chcecie to proszę

Na rózance róże przekwitły, szałwia też

Trawnik wysechł

Tu nowo zakładana rabatka wiosenne dzieło, więc wyglądu jeszcze nie ma, bo roślinki dzielone na czworo przed sadzeniem.

Róże Stadt Rome porosły wielgachne pomimo niskiego ścięcia wiosną. ALe tym nic nie szkodzi, ani susza, ani ostre słońce ani temperatury szalone. Szkoda tylko, że nie pachną. (oczywiście kancika brak, więc całość traci na urodzie)

Bukszpan (Buxus) - uprawa 21:58, 12 lip 2015

Do góry
Szałwia omszona dodam, plus jednoroczna lobelia, w tym roku była podobna kompozycja.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:46, 12 lip 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Bardzo fajne połączenie szałwia spowita mgiełką AM Rewela!
A trawnik Twój zasługuje na złoty medal! Serio

Aż mi głupio ... tyle pochwal pod adresem tej rabaty ... dziękuję
A z trawnikiem to już nie jest tak bajecznie - kapryśny się zrobił: przestał rosnąć i zieleni się nierównomiernie
Hortensjada 11:12, 12 lip 2015

Do góry
rzulieta napisał(a)
Ale masz busz! Piękna szałwia! bo to szałwia prawda te niebieściutkie kwiatki pod anabell?

Masz rację Ma śliczny kolor
Hortensjada 11:10, 12 lip 2015

Do góry
Ale masz busz! Piękna szałwia! bo to szałwia prawda te niebieściutkie kwiatki pod anabell?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 01:03, 12 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Kochani więcej zdjęć dziś nie będzie bo idę się wyspać przed jutrzejszym wyjazdem

Bardzo fajne połączenie szałwia spowita mgiełką AM Rewela!
A trawnik Twój zasługuje na złoty medal! Serio
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:36, 11 lip 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)
Foteczka jest z Pinteresta, a na niej jest:

Hortensja Anabel
Szałwia Mainacht
Agapanty
Przegorzan Ritro
Miskant ML

Mam podobną aranżację wokół okrągłego placyku, ale hortensje tak wybujały w tym roku, że zasłoniły trawy, a agapant nie wiem czy zakwitnie. Za to przegorzan tak

Ślcznie dziękuje, gratuluje i zdrowia życzę
"W kolorze blue" 10:47, 11 lip 2015

Do góry
Ale ładna ta kosmatka, kurcze, super jest.
Z doskoku nadaję, sama w domu jestem, wypasam się w ogrodzie, zaraz jadę do CO wielkiego z koleżanką. Na prv odpisalam wczoraj, nawet ładnie i długo, wszystko mi zjadło Dzisiaj się zbiorę drugi raz
Marzen dziękować, Falstaff do mnie jedzie już
Juzia już nie taka Francja między, wszystko zarosło chwastami, nie wyrabiam Ostróżki do ścięcia, szałwia, róże do skubania, a ja z kawą się lenię
Roztoczańskie klimaty 09:02, 11 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
O to chyba te różowe jezowki widzialam wczoraj.
Szałwia kolorem liści wygląda super tylko zastanawiam się jak jej kwiaty się wpisza w te rabatę bo ona chyba ma takie bardziej niebieskie a werbena fioletowe i ostatnio odkrylam ze mnie takie dysonanse kolorystyczne drażnią

Podobno kwitnie na biało ale u mnie będzie cięta!!!!!
Nie chcę kolejnej kwitnącej rośliny ......zależy mi tylko na srebrnym liściu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies