Lampa szyszkowa jest zrobiona z 30 cm styropianowej kuli umocowanej na kiju, który stoi w wiklinowym koszu.Wszystkie ozdoby tj. szyszki, kwiaty z koronki i sztuczne są przyklejone klejem na gorąco. Jedynie lampki są luzem przeplecione pomiędzy nimi.
Wianek ze starek książki też jest klejony pistoletem.
Kurcze no, śliczne macie te wianki Nic tylko pozazdrościć Pozdrawiam ciepło
Cześć Anitko . No nie wiedziałam , że sztrykujesz i heklujesz.... Jak to możliwe , że jeszcze na ten temat nie weszłyśmy.??.. piękny wianek ...ciekawe co powstanie teraz ....pozdrowionka, miłego dnia
Witam Przemiłe Wrocławianki ten wianek jest prześliczny a ja liczę na foto relację z wiankowania... Szkoda ,że mam do Was tak daaaaleko.. Bo warunki metrowo- ogrodowe mamy podobne ale Wasze doświadczenie jest już ogromne w przeciwieństwie do mojego ...po południu zaraz polecę po tekturowe ozdoby do empiku ... Mam nadzieję , że w Katowicach asortyment jest podobny.... jeszcze nie zlokalizowałam juty pozdrowionka , miłego dnia
Szalone Zdolneślązaczki...jesteście bardzo utalentowane. Wasze wianki bardzo mi sie podobają. Najbardziej wianek Justyny i Agi Pe. Lubię ekodekoracje a te są z najwyższej półki. Jesteście bardzo pomysłowe.
Wieloszka, wianek wyszedł super
Dzięki dziewczyny za przemiły wieczór.
Dotarłyśmy do domu bez problemu, w połowie drogi już miałyśmy dobrą widoczność (szyby odmarzły)
Madzia, dokładnie jest 64 km
Aga, ja też jechałam z zamarzniętą szybą - miałam wybór: jechać 20km/na godzinę za Marzenką i wytrzeszczać oczy żeby widzieć cokolwiek, albo zatrzymać się, oskrobać szyby i... zgubić się wyjeżdżając na obwodnicę Akurat jak do niej dotarłam szyby odmarzły
Twoja cerata uratowała Madzi podłogę Następnym razem musisz nas wcześniej poinstruować, masz wprawę Powodzenia na kiermaszu, zarządzie i wszystkim
Kochana co Ty chcesz od tych wianków. Są śliczne i najwazniejsze to sama je zrobiłaś. Wieszaj na drzwi i niech Twoim sąsiadkom gały z zazdrości wychodzą.
Dziekuje Zuziu juz wianek na drzwiach sasiadow to ani pali ani ziebi.
Oni nawet nie widza moi sasiedzi blisko mnie pewnie nawet nie obchodza swiat.
Tutaj to taka zbieranina z calego swiata kto ich tam wie co oni za jedni ha ha ha.
pozdrawiam
wianek Aga_pe..na bazie kory brzozy, jestem zachwycona jego naturalnością i prostotą
jutro cd idę spać, dobranoc..jesteście kochani, ze do tak póxna wysiedzieliście, ale zabawa była wspólna i za to was kofam
Danusiu pozdrawiam, widzisz co się wyprawia dzięki Tobie
Na sam koniec tego miłego dnia 12.12.2012 r. prawie o godz. 12 w nocy wrzucam moje kolejne dzieło skończone Tak wygląda po udekorowaniu wianek z witek brzozowych, którego wykonanie pokazywałam kilka stron temu
To prezent dla wyjątkowej osoby - mojej serdecznej koleżanki, z którą się jutro spotykam
I trzydzieści razy robiony drugi wianek Wieloszki
Owoce własnymi ręcami Noemi przyklejane do derenia....
Wieloszka, wianek wyszedł super
Dzięki dziewczyny za przemiły wieczór.
Dotarłyśmy do domu bez problemu, w połowie drogi już miałyśmy dobrą widoczność (szyby odmarzły)
Madzia, dokładnie jest 64 km
a co Ona taka zachłanna? to już jeden wianek kobicie nie starczy?
Ano zachłanna taka jestem Pierwszy wianek miałam w głowie, więc szybko poszło Z drugim - zrobiłam chyba kilkanaście różnych przymiarek - nic nie pasowało... Aż wreszcie wspólnymi siłami i rencami wyszło!!! Trzeci wianek, to już tak naprawdę na szybko, bo uparłam się, że chcę mieć jeden taki "glamour" Na szczęście dziewczynom wystarczyło jeszcze cierpliwości, gdy ja już sama do siebie ją straciłam
Uwaga, bendem siem chwalić
Oto ten drugi z bliska:
I ja już w domku, późno ale coś wkleję, temperatura -16 u Madzi u mnie -13
Madziu i ...dziewczyny, wiankowanie było cudowne, w życiu nie myślałam, że zrobię choć jeden wianek
a całej grupie fanów dziękuję za wsparcie
wkracza Aga_pe i Iza z niesamowitą ilością derenia, ...mnie się bardzo te gałązki przydały, Iza upletła mi podkład..na nim wianek dla dzieci..na wesoło
dziewczyny w dobrym humorze i nastroju, a miały do pokonania 60 km, w tych ciężkich warunkach pogodowych podziwiam ich hart ducha i talenty..
Bardzo Wam Dziewczyny dziękuję za super dzień ... za cudowne prezenty , sałatki, ciasto czekoladowe, winko ... wielki buziak w Waszą stronę
... Monice ( Kwiatholandii) za pomysł na wianek... mam piękny wianek z samego derenia oprószonego śniegiem i białe światełka na biały kablu ... światełka dokupię juro
Monia ściskam Cię mocno