Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 22:16, 27 sty 2013

Do góry
mira napisał(a)
łał 900 to jest już coś

pozdrowienia i gratulacje
i dla Ciebie
Śliczne stokrotki Miro dziękuje
Rajski ogród Ani 22:06, 27 sty 2013

Do góry
łał 900 to jest już coś

pozdrowienia i gratulacje
i dla Ciebie
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 22:03, 27 sty 2013

Do góry
A tu derenie po drugiej stronie.

Strasznie lubię ten ich energetyzujący kolor
Rajski ogród Ani 22:01, 27 sty 2013

Do góry
Dzisiaj M pozawieszał świeże jabłuszka na drzewach, pierwszy przyleciał kwiczoł co chciałam zrobić my fotkę to uciekał, i tak robiłam podchody z 20 minut, zrezygnowałam i poszłam do domu, a M woła, zobacz wrócił tak się ze mną bawił ale ofocić się nie dał

tylko na jabłuszku ślad ucztowania było widać
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 21:59, 27 sty 2013

Do góry
A tu podpuszczona przez Lenę zaszalałam i naszkicowałam kolejny bok domu
Pomysłu specjalnego nie miałam bo jak tu połączyć geometryczny kwadratowy przeogródek z zaokrąglonymi liniami dalszej części ogrodu??
Pomyślałam, że to będzie tylko pasek wzdłuż budynku z derenia białego Aurea, który już mam na rabacie po prawej stronie wjazdu. Pomiędzy oknami dałabym pergolę z clemtisem jako taki wyższy punkt.
Przed:

Po:
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:59, 27 sty 2013

Do góry
o 200 stron gratulacje

Witajcie w Wyżełkowie 21:58, 27 sty 2013

Do góry
Ostatnio dopadł mnie wirus tęsknoty za wiosną, jest bardzo zaraźliwy i zaraziły się nawet moje hortensje. Zobaczcie jakie mają objawy po tygodniu

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 21:56, 27 sty 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
Tereska, jakby Cię plany pozmieniały, to rezerwuj sobie kilka godzin więcej

Lena, bez sensu ten faruszek zupełnie. Wywalamy
Nad trzmielinami to jeszcze muszę pomyśleć. Boję się że za dużo tych roślin "na nóżce" . A może i nie... pomyślę jeszcze...

Ale że który bok? Ten...?

Tak,tak ten bok
Planowałaś już coś?

A może tylko "limki"

Co do trzmieliny może faktycznie masz rację - za dużo form piennych...ale są jeszcze kuleczki i stożki lub luzny pokrój - z drugiej strony masz już super

Rajski ogród Ani 21:54, 27 sty 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Aniu, zajrzałam do ciebie a tu 900 stuknęła gratulacje. Płomienna róża ode mnie.

Dziękuję Bożenko za piękną płomienną różyczkę
Lecę w kulki... 21:52, 27 sty 2013

Do góry
Aniu spóźnione życzenia, wszystkiego co najlepsze, zdrówka i dużo słońca przez cały rok

W Dolinie Muminków 21:47, 27 sty 2013

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Wczesną wiosną ekipa skończyła prace budowlane chodnika przy domu, a Mój mąż w ogrodzie ułożył murki oporowe z kamienia wokół rabat. Przekopaliśmy trawę wzdłuż chodnika, część starych nasadzeń wymieniliśmy na nowe. Następnie obsypaliśmy roślinki korą.

Tak zmieniła się mała część Naszego ogrodu.

Zmienia się na lepsze, bardzo fajnie u Ciebie ...pozdrawiam i oby do wiosny
Ogród na skraju sadu 21:46, 27 sty 2013

Do góry
U mnie jeszcze choinkowo. Takie choinki robiłam z dzieciakami do przedszkola.

Zosi

Pawełka
Mój mały skrawek ziemi 21:42, 27 sty 2013

Do góry
Rabatka z trawami nie robi na razie wrażenia , ale w tym roku będą zdecydowanie lepiej wyglądać.
popracuję trochę nad nią

a to mój psiak szalony.........
Planowanie w Wyżełkowie 21:39, 27 sty 2013

Do góry
Danusiu kolejny raz przekonałam się o Twojej mądrości w sprawach ogrodowych i postanowiłam za wszelką cenę zastosować się do Twojej rady i zrobić rysunki, bo ze zdjęć się nie da....
No i coś tam nieudolnie narysowałam, starałam się zachować odpowiednie proporcje i trzymać się skali. Nie wyszło mi to zbyt dokładnie, ale na razie chodzi tylko o ustalenie linii trawnika więc może takie rysunki wystarczą? Bardzo proszę wszystkich odwiedzających pomóżcie mi zaplanować trawnik i linie rabat. Możecie spojrzeć na mój ogród z innej perspektywy, możecie zobaczyć go inaczej niż ja, macie wiele pomysłów. Może z Waszą pomocą uda mi się zobaczyć mój ogród Waszymi oczyma i zaplanować w nim coś co będzie piękne I już Wam dziękuję

Najpierw plan, który przedstawia to co jest teraz, Trawnik i sad tworzą jedną powierzchnię zaniedbanej i zachwaszczonej trawy. 1 to pompa abisyńska a pod nią zbiornik z deszczówką. Za pompą jest górka usypana z ziemi z wyokpu pod dom. Szarym kolorem zaznaczyłam kamienne ścieżki, brązowym istniejące rabaty, ciemny zielony to planowany trawnik, jasny zielony to będzie trawa w sadzie, ale już taka "niby łączka".

Projekt 1. Koło ujęcia wody z pompą pojawiły się schody na górkę i szary element, który będzie kamiennym wgłębnikiem. Po drugiej stronie rysunku ( w okolicach napisu Trawnik) na każdym rysunku jest linia, która pokazuje obecną linię rabaty z rododendronami, są już duże i trudno byłoby je przesadzić, więc przy projektowaniu muszę to brać pod uwagę.

Projekt 2

Projekt 3

Bardzo proszę o Wasze rady i komentarze i bardzo liczę na pomoc.
Roztoczańskie klimaty 21:38, 27 sty 2013

Do góry
Gabrysia Mam takie zdjęcie ale ńiewiem czy Ci pomoże
Mogę zrobić jutro za dnia jak chcesz
Teraz mam tylko takie

Jak chcesz to jutro mi przypomnij to Ci zrobię fotkę samej ściany za dnia
O....! 21:35, 27 sty 2013

Do góry
marzena napisał(a)
i sójka na sośnie...

ładna, a u swojej dzisiaj tylko ogon zobaczyłam jak była na stołówce
Rajski ogród Ani 21:32, 27 sty 2013

Do góry
Aniu, zajrzałam do ciebie a tu 900 stuknęła gratulacje. Płomienna róża ode mnie.

Gęsiówka kaukaska - Arabis caucasica 21:31, 27 sty 2013

Do góry
To są jedne z pierwszych bylin które zakwiatają w moim ogrodzie. Tworzą fajne białe poduchy

Mój ogród 21:26, 27 sty 2013

Do góry
Dzisiaj widziałam pierwsze zwiastuny wiosny, na wierzbie iwa już zawiązały się kotki. Nie było to w moim ogrodzie, nie miałam aparatu przy sobie, ale ten widok mnie ucieszył. To znaczy, że do wiosny bliżej niż dalej. Pieniek tej wierzby do połowy był śniegu, a już były na gałęziach kotki. Ciekawe czy u mnie też już się na iwie pojawiły bazie. Bo u mnie zawsze wszystko jest opóźnione o dwa tygodnie.
A to wiosenne wspominki jeszcze z zeszłego roku.
Szafirki, u mnie dobrze rosną i się rozsiewają. Piękne wiosenne niebieściutkie kwiatki.

Jedyny pierwiosnek, który u mnie rośnie bez problemu, chociaż jak jest sucho potrafi się "położyć", miałam białe, ale niestety wymarzły ostatniej zimy.

Niedawno posadzony jaśmin, ma ładne duże kwiaty i liście w żółte plamy. Tylko z pokroju jestem niezadowolona, może go przyciąć?

Hiacyntów trochę mam, kocham je za ten zapach.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:04, 27 sty 2013

Do góry
A może Teka ?
http://www.skapiec.pl/img/252060-346-1-teka-aura-60-b_tg-%2888402%29.html
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies